Harjoitusottelut jatkuvat vanhan kilpa­kumppanin vierailulla

24/02/2017
Otteluennakko

Tampere United kohtaa sunnuntaina vanhan Veikkausliigasta tutun kilpakumppanin, kun vokaalit nimestään viimeisen kohtaamisen jälkeen pois saanut FC KTP vierailee Pirkkahallissa. Joukkueet pelaavat tulevalla kaudella jälleen samalla sarjatasolla, sillä vielä kaudella 2015 Veikkausliigassa piipahtaneet kotkalaiset ovat valahtaneet Kakkoseen. Sinipaidat joutuvat kuitenkin kovaan testiin, sillä KTP kuuluu sarjatasonsa ehdottomaan eliittiin, ja on pelannut kuluvana talvena kovia Suomen Cupin lohkovaiheen otteluita.

KTP:n paras tulos Suomen Cupin lohkovaiheessa on 0–0-tasapeli Ykköseen nousseen Gnistanin vieraana tammikuun lopussa. Myös toista ykkösen joukkuetta Grankulla IFK:ta vastaan KTP otti tasapelipisteen, mutta helsinkiläiset liigajoukkueet olivat selvästi liian kovia vastuksia, ja tuloksena oli selvät tappiot.

”KTP on yksi Kakkosen kovimmista ellei kovin joukkue”, arvioi päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Heillä on vain yksi tavoite, ja se on nousu takaisin Ykköseen ja sitä kautta liigaan, mihin KTP omasta mielestäni kuuluu. Kotka on yksi hienoimmista ja aidoimmista futiskaupungeista, jossa jalkapallo oikeasti merkitsee ihmisille paljon. Olen itse pelannut KTP:tä vastaan useasti ja myös saanut kunnian pelata KTP:ssä.”

TamU lähtee otteluun haasteellisesta tilanteesta, sillä lukuisten loukkaantumisten myötä joukkueen harjoitusvahvuus on pudonnut hetkellisesti niin pieneksi, että täysipainoinen harjoittelu ei ole ollut mahdollista. Päävalmentaja Mäkelä luonnehtiikin alkuvuotta vaikeaksi: ”Olemme kärsineet liian paljon loukkaantumisista, mikä on näkynyt treenaamisessa. Treeneissä on hyvä meininki, mutta kun reenivahvuutemme on keskimäärin 12 kenttäpelaajaa, niin sillä määrällä reenaaminen on haastavaa ja painottuu pitkälti fyysiseen puoleen ja tempopeleihin, vaikka olisi todella tärkeä päästä treenaamaan meidän uutta viime kaudesta muutettua pelitapaamme.”

”Tällä hetkellä käymme asioita läpi teoriassa fläppitaulun kautta, ja jokaiselle pelaajalle on tehty pelikirja, jonka kautta pystyy teoriaa treenaamaan. Asiat tehdään niin hyvin kuin pystytään tällä hetkellä, ja toivottavasti pääsemme muutaman viikon sisään perehtymään paremmin käytännössäkin noihin asioihin. Olemme menneet alkuvuoden fyysisesti aika kovaa, sillä meidän pelitapamme vaatii kovaa fysiikkaa, jotta jaksetaan tehdä asioita kentällä oikein varsinkin väsyneenä”, Mäkelä kuvaa tilannetta.

Sunnuntaina TamUlle onkin pelaajia poissa riveistä lähes yhtä monta kuin pelaajia on mukana. Loukkaantuneina ovat tällä hetkellä Eetu Rahkola, Valtteri Uimonen, Lauri Saari, Matti Saari, Niclas Kalatsev, Tero Intala, Topias Järvelä ja Mehdi Fennane. Lisäksi Riku Oraksen ja Sampo Ojalan pelaaminen on epävarmaa sairastelun takia, eikä kumpikaan ole ainakaan täydessä pelikunnossa. Myös Mauno Sirén on poissa hiihtolomaviikon lomareissun takia.

”Onneksi saadaan sunnuntaille yksi testipelaaja, niin saadaan 11–12 miestä jalkeille”, paljastaa päävalmentaja Mäkeä.

TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä. Ottelun ennakointi alkaa jo tunti ennen ottelun alkua klo 15.30. Enakkostudiota isännöi tuttuun tapaan Tarmo Lyytikäinen, joka saa seurakseen vakiokommentaattori Joonas Niemelän sekä Hiekalta Kakkoseen -kirjan kirjoitustyöstä päävastuun kantanut entinen edustusjoukkueen pelaaja Vesa Suonsyrjä. Ottelun alkaessa ääneen pääsevät tuttu sinivihreä ääni Manu Haapalainen sekä talvikauden ensimmäisen kommentaattorivuoronsa tekevä edustusjoukkueen pelaajakoordinaattori Mika Suonsyrjä.

Fanituotteiden myyntipisteellä on myynnissä uusia TamU-pipoja, maankuuluja Hiekalta Kakkoseen -kirjoja sekä muita seuratuotteita. Kuuluttamon vieressä sijaitsevalla myyntipisteellä on lisäksi mahdollista liittyä seuran jäseneksi. Tai jos olet jo maksanut jäsenmaksusi vuodelle 2017, voit hakea jäsenkorttisi samasta paikasta.

Ottelu alkaa Pirkkahallissa klo 16.30 ja siihen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49