24.2.2017

 
 

Harjoitusottelut jatkuvat vanhan kilpa­kumppanin vierailullaTampere United kohtaa sunnuntaina vanhan Veikkausliigasta tutun kilpakumppanin, kun vokaalit nimestään viimeisen kohtaamisen jälkeen pois saanut FC KTP vierailee Pirkkahallissa. Joukkueet pelaavat tulevalla kaudella jälleen samalla sarjatasolla, sillä vielä kaudella 2015 Veikkausliigassa piipahtaneet kotkalaiset ovat valahtaneet Kakkoseen. Sinipaidat joutuvat kuitenkin kovaan testiin, sillä KTP kuuluu sarjatasonsa ehdottomaan eliittiin, ja on pelannut kuluvana talvena kovia Suomen Cupin lohkovaiheen otteluita.

KTP:n paras tulos Suomen Cupin lohkovaiheessa on 0‚Äď0-tasapeli Ykk√∂seen nousseen Gnistanin vieraana tammikuun lopussa. My√∂s toista ykk√∂sen joukkuetta Grankulla IFK:ta vastaan KTP otti tasapelipisteen, mutta helsinkil√§iset liigajoukkueet olivat selv√§sti liian kovia vastuksia, ja tuloksena oli selv√§t tappiot.

”KTP on yksi Kakkosen kovimmista ellei kovin joukkue”, arvioi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Heill√§ on vain yksi tavoite, ja se on nousu takaisin Ykk√∂seen ja sit√§ kautta liigaan, mihin KTP omasta mielest√§ni kuuluu. Kotka on yksi hienoimmista ja aidoimmista futiskaupungeista, jossa jalkapallo oikeasti merkitsee ihmisille paljon. Olen itse pelannut KTP:t√§ vastaan useasti ja my√∂s saanut kunnian pelata KTP:ss√§.”

TamU l√§htee otteluun haasteellisesta tilanteesta, sill√§ lukuisten loukkaantumisten my√∂t√§ joukkueen harjoitusvahvuus on pudonnut hetkellisesti niin pieneksi, ett√§ t√§ysipainoinen harjoittelu ei ole ollut mahdollista. P√§√§valmentaja M√§kel√§ luonnehtiikin alkuvuotta vaikeaksi: ”Olemme k√§rsineet liian paljon loukkaantumisista, mik√§ on n√§kynyt treenaamisessa. Treeneiss√§ on hyv√§ meininki, mutta kun reenivahvuutemme on keskim√§√§rin 12 kentt√§pelaajaa, niin sill√§ m√§√§r√§ll√§ reenaaminen on haastavaa ja painottuu pitk√§lti fyysiseen puoleen ja tempopeleihin, vaikka olisi todella t√§rke√§ p√§√§st√§ treenaamaan meid√§n uutta viime kaudesta muutettua pelitapaamme.”

”T√§ll√§ hetkell√§ k√§ymme asioita l√§pi teoriassa fl√§ppitaulun kautta, ja jokaiselle pelaajalle on tehty pelikirja, jonka kautta pystyy teoriaa treenaamaan. Asiat tehd√§√§n niin hyvin kuin pystyt√§√§n t√§ll√§ hetkell√§, ja toivottavasti p√§√§semme muutaman viikon sis√§√§n perehtym√§√§n paremmin k√§yt√§nn√∂ss√§kin noihin asioihin. Olemme menneet alkuvuoden fyysisesti aika kovaa, sill√§ meid√§n pelitapamme vaatii kovaa fysiikkaa, jotta jaksetaan tehd√§ asioita kent√§ll√§ oikein varsinkin v√§syneen√§”, M√§kel√§ kuvaa tilannetta.

Sunnuntaina TamUlle onkin pelaajia poissa riveistä lähes yhtä monta kuin pelaajia on mukana. Loukkaantuneina ovat tällä hetkellä Eetu Rahkola, Valtteri Uimonen, Lauri Saari, Matti Saari, Niclas Kalatsev, Tero Intala, Topias Järvelä ja Mehdi Fennane. Lisäksi Riku Oraksen ja Sampo Ojalan pelaaminen on epävarmaa sairastelun takia, eikä kumpikaan ole ainakaan täydessä pelikunnossa. Myös Mauno Sirén on poissa hiihtolomaviikon lomareissun takia.

”Onneksi saadaan sunnuntaille yksi testipelaaja, niin saadaan 11‚Äď12 miest√§ jalkeille”, paljastaa p√§√§valmentaja M√§ke√§.

TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä. Ottelun ennakointi alkaa jo tunti ennen ottelun alkua klo 15.30. Enakkostudiota isännöi tuttuun tapaan Tarmo Lyytikäinen, joka saa seurakseen vakiokommentaattori Joonas Niemelän sekä Hiekalta Kakkoseen -kirjan kirjoitustyöstä päävastuun kantanut entinen edustusjoukkueen pelaaja Vesa Suonsyrjä. Ottelun alkaessa ääneen pääsevät tuttu sinivihreä ääni Manu Haapalainen sekä talvikauden ensimmäisen kommentaattorivuoronsa tekevä edustusjoukkueen pelaajakoordinaattori Mika Suonsyrjä.

Fanituotteiden myyntipisteellä on myynnissä uusia TamU-pipoja, maankuuluja Hiekalta Kakkoseen -kirjoja sekä muita seuratuotteita. Kuuluttamon vieressä sijaitsevalla myyntipisteellä on lisäksi mahdollista liittyä seuran jäseneksi. Tai jos olet jo maksanut jäsenmaksusi vuodelle 2017, voit hakea jäsenkorttisi samasta paikasta.

Ottelu alkaa Pirkkahallissa klo 16.30 ja siihen on vapaa pääsy. Tervetuloa!