Harjoituskauden avauksesta tasapeli TP-T:n kanssa 1–1 (1–1)

04/01/2016
Otteluraportti

Tampere United palasi pelikentille sunnuntaina, kun vuoden 2016 ensimmäinen harjoitusottelu TP-T:tä vastaan pelattiin Pirkkahallin C-hallissa. Loppuvihellyksen jälkeen taululla oli tuloksena 1–1, joten selvyyttä paremmasta joukkueesta ei saatu. Samat joukkueet kohtaavat Suomen Cupin 2. kierroksen ottelussa tammikuun lopulla, joten alkuasetelmat tuohon otteluun eivät voisi olla jännittävämmät.

Harjoitusottelu

1 – 1

Sunnuntain ensimmäisestä maalista vastasi TP-T vain 15 minuutin pelin jälkeen. Yksi valkopaitojen testipelaajista sai pallon rinnan korkeudella 16-alueella, pompautti pari kertaa ja lähetti pelivälineen vasempaan nurkkaan Sinipaitojen estelyistä huolimatta. Unitedin maalissa Jussi Siltanen oli voimaton ja pallo vietiin keskipisteelle. Vääntö jatkui tiukkana puoliajan lopulle, jolloin Sinipaidat saivat paineen TP-T:n maalille. Keskitykseen vasemmalta yritti ensin testipelaajana esiintynyt Mehdi Fennane, mutta tämä revittiin maahan. Takaa tullut Markus Halme osui palloon ja ohjasi sen alakulmaan, mutta tuomari oli viheltänyt jo rikkeen merkiksi ja pallo vietiin pilkulle. Halme pääsi itse viemään tilanteen loppuun ja tykitti Sinipaidat tasoihin kovalla oikeaan ylänurkkaan menneellä laukauksella.

Markus Halme tasoittaa pelin pilkulta
Markus Halme tasoittaa pelin pilkulta

Toisella puoliajalla kapealla ringillä pelannut United jäi pahasti TP-T:n jalkoihin, ja vaikka molemmat joukkueet kolisuttelivat maalipuita, ei valmista tullut. Kausi 2016 avattiin siis tasapelillä paikallisvastustaja TP-T:tä vastaan.

Tämä kaukolaukaus ei uponnut maaliin
Tämä kaukolaukaus ei uponnut maaliin

Ottelun jälkeiset kommentit

Debyytin päävalmentajan paikalla tehnyt Mikko Mäkelä oli mietteliään oloinen vaikeista lähtökohdista: ”Uudistunut TamU kohtasi uudistuneen TP-T:n. Alku oli haastavaa, niin ennen peliä, kuin pelin alussakin. Saimme kasaan 11 pelaajaa joista kahdeksan oli hyökkäyspään pelaajia. Se näkyi pelin rakentelussa, kun pelaajat joutuivat pelaamaan oudolla paikoilla.”

Päävalmentaja Mikko Mäkelä jakaa ohjeita ottelun tauolla
Päävalmentaja Mikko Mäkelä jakaa ohjeita ottelun tauolla

”Peli ei ollut hirveän mairittelevaa kummallekaan joukkueelle. TP-T:n vahvuus oli iso liuta miehiä, kun TamUlla loppui pelaajat kesken toisella jaksolla. Tyytyväinen pitää olla siihen, että jaksoimme pelata loppuun saakka, vaikka jaloissa painoi pahasti. Esimerkkiä näytti kapteeni Otto Pitkänen. 1–1 oli oikeutettu tulos tästä pelistä.”, tuumasi Mäkelä itse pelistä.

Mika Kytöviita taistelee pallosta
Mika Kytöviita taistelee pallosta

Seuraava koitos on kahden viikon päästä, kun Atlantis FC tulee vierailemaan Unitedia vastaan Pirkkahalliin: ”Nyt on hyvä aloittaa reenit ja varmasti ensi pelissä saadaan peli näyttämään jo jalkapallolta. Nyt aletaan saada äijiä rinkiin ja sitä kautta ajettua uutta nippua sisään! ISO käsi hienolle kannattajaryhmälle!” Ottelu pelataan Pirkkahallin C-hallissa sunnuntaina 24.1. klo 18.15 lähtien.

Harjoitusottelu

1 – 1

( 1 – 1 )

43′ Markus Halme

Yleisöä:
152

15' TP-T

Yleisöä:
152

1 Jussi Siltanen
3 Tuomas Savinainen
7 Jussi Rasva
9 Tuomas Lehti
18 Otto Pitkänen C
21 Markku Rantanen 46'
22 Valtteri Uimonen
24 Lauri Saari
25 Verneri Uimonen
27 Chakib Belbachir 75' 25' 46'
29 Mehdi Fennane 46'
11 Markus Halme 25'
26 Mika Kytöviita 46'
Ei kokoonpanotietoja

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2