Harjoituskauden avauksesta niukka tappio

02/12/2018
Otteluraportti

Tampere Unitedin tryout-jakson ensimmäinen ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 3–2 (2–0) -tappioon Ilveksen kakkosjoukkueelle. Sinipaidat lähtivät otteluun miehistöllä, jossa oli mukana vain sopimuksettomia pelaajia. Viime kauden pelaajistakin oli tässä vaiheessa mukana vain yksi. Myös Ilveksen kakkosjoukkue oli laittanut jalkeille testipainotteisen kokoonpanon, ja molemmissa joukkueissa nähtiin kentällä pääasiassa juniori-ikäisiä tai juuri junioripeleistä ylikasvaneita pelaajia.

Harjoitusottelu

3 – 2

Ottelun ensimmäisen jakson avauspuolikas oli pelillisesti Tampere Unitedin vahvin jakso ottelussa. Maalipaikoille murtautuminen oli kuitenkin vaikeaa, eikä huippuluokan maalipaikkoja saatu rakennettua. Parhaat tilaisuudet syntyivät kulmapotkuista, joissa Mikkelin Pallo-Kissoissa viime kaudella pelannut Sami Ekmark osoitti pääpelivoimaansa.

Ilves oli terävä pallonriistojen jälkeen.

Ilves iski koko ottelun ajan terävästi pallonriistoista. Ottelun alussa viimeistely-yritykset jäivät köykäisiksi, mutta reilun puolen tunnin pelin jälkeen oman pään pallonmenetys kostautui. Maalivahti Sami Maja pelasti vielä ensimmäisen laukauksen, mutta viime kaudella Ilveksen B-junioreissa pelannut Tomas Varhi iski karat sisään varmasti.

Maalin jälkeen ensimmäisen jakson loppu oli Ilveksen hallintaa. Vaaralliset vastaiskut jatkuivat, ja lopulta keskialueen pallonmenetys kostautui muutama minuutti ennen puolta aikaa. Jo ensimmäisen maalin tehnyt Tomas Varhi ajautui lopulta melko pieneen laukaisukulmaan, mutta pallo lipsahti hiukan helpon näköisesti maalivahti Majan käsien kautta maaliin.

Marci Severino väläytteli nopeuttaan laidalla.
Niklas Lindholm odotaa syöttöä Ali Aitbenzanzounilta.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet tekivät tukun vaihtoja, mikä sekoitti hiukan peliä. TamUn kavennusmaalia jouduttiin odottamaan aina 74. minuutille saakka. Vaaralliset kulmapotkut jatkuivat, ja toppari Mustafa Hussein pääsi puskemaan pallon maan kautta maaliin. Pian kavennuksen jälkeen Ilves oli lähellä iskeä maalin, mutta maalille vaihdetun Oskari Ikosen kaksi peräkkäistä torjuntaa pelastivat tilanteen.

Tasoitusmaali syntyi hiukan halvalla tavalla, kun Moktar Laouini eteni vasemmalla laidalla ja ohitti maaliltaan ulos tulleen Ilves-maalivahdin. Tämä sai tilanteessa jonkinlaisen iskun ja jäi maahan makaamaan. Lauoini käytti tilanteen hyväkseen ja löysi keskeltä Niklas Lindholmin. Läpi ottelun terävästi pelannut hyökkääjä potkaisi pallon helposti maaliin, ja näin lukemat olivat 2–2 kun ottelua oli jäljellä alle kymmenen minuuttia.

Tasoitusmaaliin johtanut yhteentörmäys.
Niklas Lindholm on juuri laukonut pallon maaliin.

Juuri kun näytti että TamU taistelisi mukavan tasapelin kahdella toisen jakson maalilla, viimeinen puolustuspään virhe kostautui. Rankaisijana toimi viime kaudella Sinipaidoissa lainalla pelannut Valtteri Hiilloskorpi, jonka kaunis laukaus noin 25 metristä painui vastustamattomasti verkon perukoille.

”Ensimmäisen jakson alun 20–25 min oltiin hyvin mukana jokaisella osa-alueella. Olisimme voineet jopa mennä johtoon. Selkeästi muutamalle pelaajilla kunto petti. Ilveksen maalit tulivat meidän virheistä, mutta virheet kuuluvat jalkapallon – täyttyy vain oppia niistä”, ruoti päävalmentaja Mourad Seddiki ottelua.

”Olen kokonaisuuteena tyytyväinen ensimmäisen ottelun antiin. Muutamat pelaajat pelasivat edukseen ja paransivat asemiaan”, päättää Seddiki paljastamatta, mitkä pelaajat saivat ottelusta plusmerkin päävalmentajan papereissa.

Tryoutit jatkuvat lähes jouluun asti, ja seuraavan kerran testipelaajia nähdään ottelussa, kun FC Haka vierailee Pirkkahallissa sunnuntaina 16.12. Ottelu alkaa silloin klo 18.25. Tervetuloa mukaan!

Harjoitusottelu

3 – 2

( 2 – 0 )

74′ Mustafa Hussein Zada
81′ Niklas Lindholm

Yleisöä:

33' Tomas Varhi
42' Tomas Varhi
88' Valtteri Hiilloskorpi

Yleisöä:

26 Sami Maja 46'
4 Eemil Pasanen 59'
5 Tommi Sääksi 46'
6 Sami Ekmark
7 Taavi Abruquah 46'
8 Arttu Mättö C
9 Otto Virtanen 46'
11 Niklas Lindholm
21 Ali Al-Fatli 66'
22 Matias Stark 46'
25 Marcio Severino 46'
33 Oskari Ikonen 46'
13 Ville Vähänen 46'
16 Ali Aitbenzanzoun 46'
18 Mustafa Hussein Zada 78' 87' 46'
20 Tatu Peltoniemi 46'
24 Hussein Manzur 66'
27 Nils Strömsholm 46'
52 Moktar Laouini 59'
 

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49