4.3.2021

 
 

Harjoittelu jatkuu maalis­kuussa samaan tapaan kuin aiemminkin talvella

Alueellinen pandemiaohjausryhmä eli niin sanottu Pirkanmaan koronanyrkki tiedotti keskiviikkona 3.3. maaliskuun ajan Pirkanmaalla voimassa olevista harrastustoiminnan suosituksista. Tampere Unitedin kannalta suositukset tarkoittavat sitä, että harrastustoiminta voi kaikkien joukkueiden osalta jatkua samaan tapaan kuin aiemminkin tänä talvena.

”Meill√§ on t√§n√§ talvena ollut kaksi 6‚Äď7-vuotiaiden kaupunginosaryhm√§√§, joiden talvikausi p√§√§ttyy maaliskuun lopussa. Harjoittelu jatkuu siihen asti samoin rajoituksin kuin t√§h√§nkin asti t√§n√§ talvena. Kes√§ll√§ ryhmi√§ on huomattavasti enemm√§n, ja olemme edelleen toiveikkaita, ett√§ kausi p√§√§sisi alkamaan suunnitellusti toukokuun alussa”, kertoo TamUn junioritoiminnasta vastaava varapuheenjohtaja Markus Ky√∂st√§j√§.

”Lis√§ksi ymp√§rivuotisesti toimivissa aluejoukkueissamme on 8‚Äď9-vuotiaita lapsia, joilla niin ik√§√§n joukkueharjoittelu jatkuu samaan tapaan kuin t√§h√§nkin asti. Ainoa poikkeus normaalitalveen sek√§ kauppareissa ett√§ aluejoukkueissa on se, ett√§ emme ole t√§n√§ talvena j√§rjest√§neet peli-iltoja tai muitakaan pelitapahtumia muiden seurojen joukkueiden kanssa. Aluejoukkueissa on pelattu seuran sis√§isi√§ otteluita pelituntuman yll√§pit√§miseksi.”

Myös nuorten ja aikuisten joukkueissa toiminta jatkuu kuten tähänkin asti. Sisäharjoittelu ei ole mahdollista aikuisilla eikä vuonna 2007 ja sitä aiemmin syntyneillä nuorilla, joskin nuorten eli alle 20-vuotiaiden osalta jalkapallohallit rinnastetaan Palloliiton linjauksen mukaisesti ulkotiloihin, ja näin ollen TamUn P13- ja T15-joukkueet voivat harjoitella myös niissä noudattaen Olympiakomitean ohjeistusta. Samaa ohjeistusta noudatetaan tietenkin myös kaikkien TamUn joukkueiden sisä- ja ulkoharjoittelussa. Sen mukaisesti harjoitusotteluita ei pelata Pirkanmaan ulkopuolella.

Joukkueharjoittelun lisäksi ikäkausijoukkueissa tehdään fysiikkaharjoittelua, ja niissä on käytössä kaikille koronavuoden aikana tutuksi tulleet modernit työvälineet.

”Meill√§ on my√∂s yhteisi√§ harjoituksia et√§yhteyden kautta. Niiss√§ mukana on P13-joukkueessa my√∂s seuran fysiikkavalmentaja Jussi Korhonen, ja my√∂s T15-joukkueella on et√§yhteydet olleet jo aiemminkin k√§yt√∂ss√§ nimenomaan fysiikkaharjoittelussa”, kertoo Markus Ky√∂st√§j√§.

Harjoittelu jatkuu normaalisti myös edustusjoukkueissa

Naisten edustusjoukkueessa joukkueharjoittelu on ollut käynnissä marraskuun lopulta alkaen. Tähtäimessä on Kolmosen kauden alku huhtikuun loppupuolella.

”Meill√§ on loistava tilanne, kun on saatu reenata koko talvi ja peruskuntokausi on mennyt hyvin. Pid√§mme hiihtolomaa t√§ll√§ viikolla, ja ensi viikolla jatketaan taas. Seuraava teema on nopeuskest√§vyys, ja sit√§ p√§√§st√§√§n nyt tekem√§√§n normaalisti yhdess√§. Luvassa on paljon juoksua ja keskivartalofysiikan harjoittelua”, kertoo TamU-naisten p√§√§valmentaja Kari Numminen.

Miesten edustusjoukkueen kausi Kolmosessa alkaa niin ik√§√§n huhtikuun lopussa. Lis√§ksi joukkue on mukana Suomen Regions’ Cupissa, jonka aikataulua Palloliitto on siirt√§nyt my√∂hemm√§ksi siten, ett√§ TamUn ottelu joko ACEa tai FC Melodya vastaan on pelattava 9.5. menness√§, kun alunperin se oli m√§√§r√§ pelata jo 25.4. menness√§.

Palloliiton toimistolla siis edelleen suunnitellaan, että kausi pelattaisiin kutakuinkin normaalisti, ja samaan valmistautuvat myös päävalmentaja Jukka Listenmaan suojatit. Kuluvan viikon piti alunperin olla joukkueen hiihtolomaviikko, mutta se päätettiinkin käyttää harjoitteluun, kun ei ollut varmuutta saadaanko sen jälkeen palata joukkueharjoittelun. Samalla alunperin vasta maaliskuun toiselle viikolle suunniteltu harjoitusottelu TP-T:tä vastaan siirrettiin pelattavaksi jo tällä viikolla.

”T√§m√§ viikko harjoitellaan ja sen j√§lkeen pidet√§√§n viikko lomaa.. Sitten harjoittelu jatkuu normaalisti, ja toivottavasti saadaan sovittua hyv√§t harjoitusottelut nyt kun Raumalle suunniteltu vieraspeli Pallo-Iiroja vastaan jouduttiin perumaan”, Listenmaa kuvailee maaliskuun ohjelmaa.

Miesten kakkosjoukkue puolestaan aloitti joukkueharjoitukset tammikuun ensimmäisellä viikolla, ja siitä lähtien on harjoiteltu aina sään salliessa kaksi kertaa viikossa. Ensi kaudella nousua Kolmoseen tavoittelevalla joukkueella on koossa viime vuotta selvästi laajempi rinki, kun mukaan on saatu houkuteltua tukku uusia pelaajia, ja mukana jatkaa myös hyvä runko jo aiemminkin kakkosjoukkueessa pelanneita pelaajia.

”Pelaajien sitoutumista harjoitteluun kuvastaa hyvin se, ett√§ harjoituksissa on ollut s√§√§nn√∂llisesti paikalla l√§hes 20 kentt√§pelaajaa ja pari maalivahtia. Ollaan siis p√§√§sty harjoittelemaan kunnolla alusta asti. On hieno juttu, ett√§ joukkueharjoittelu saa jatkua”, kertoo p√§√§valmentaja Weeti Tero tyytyv√§isen√§.

Seuran muista aikuisjoukkueista Kutosessa pelaava miesten kolmosjoukkue ja Nelosessa pelaava naisten kakkosjoukkue eivät ole vielä aloittaneet harjoittelua.

Tampere Unitedissa toimitaan vastuullisesti koronapandemian aikana. Seuran hallitus on erikseen linjannut, että viranomaisten määräysten lisäksi seura noudattaa Palloliiton ohjeistuksia ja mm. paikallisten viranomaisten suosituksia.