Haris Ibrahimovic kertaa vuoden takaista Espoo-ottelua ja kautta 2019

30/05/2020
Uutinen

Lauantaina katseltiin Retrokauden ainutta viime kauden ottelua. Toukokuun lopussa oli havaittavissa ensimmäiset ennusmerkit erittäin vaikeasta kaudesta. Tavoitimme nykyisin FC Espoota edustavan Haris Ibrahimovicin kommentoimaan vuoden takaista ottelua sekä kertaamaan tuskien täyteistä kautta.

Pyynikki oli jälleen kerran täynnä aurinkoa, kun Mourad Seddikin valmentama Tampere United lähti kotiyleisön tuella haastamaan vahvasti kauden aloittaneen FC Espoon.

Jere Remes ja Elais Harala juoksevat espoolaisen perässä. Taustalla myös Haris Ibrahimovic.

Kuten kotiavauksessa, myös tämänkin ottelun alku oli vahvaa rynnistystä isänniltä. Kovin kauaa ei tarvinnut ensimmäistä TamUn tilannetta odotella vieraiden maalille, kun tilanne purettiin kulmapotkuksi. Omar Kharyn antama lupaavan oloinen kulmapotku ei kuitenkaan aivan löytänyt ilmassa omilla korkeuksillaan lentäneen toppari Sami Ekmarkin päätä. Erityisesti TamUn vasen laita aiheutti espoolaisten puolustukselle harmaita hiuksia, kun vahvasti hyökkäyksiä tukenut Matias Stark ja usein keskeltä laidalle liikkunut Haris Ibrahimovic saivat luotua painetta FC Espoon päätyyn.

Aleksi Sainion maalin juhliminen näyttää maistuvan erityisesti Omar Kharylle.

Lopulta Tampere United sai kaipaamansa palkinnon alun aktiivisuudestaan ja rohkeasta prässipelistään. TamU onnistui pitämään vahvasti palloa FC Espoon kenttäpuoliskolla, josta joukkueen kapteeni Eetu Rahkola löysi vapaana laidaltaan Elias Haralan. Tämän syöttöyritys maalille oli heikko, mutta FC Espoon puolustaja Riyad El Alami epäonnistui pahasti purkuyrityksessään, ja pallo päätyi reilussa 20 metrissä päivystäneelle Omar Kharylle, joka kuolletti pallon etupuolelleen ja ampui taitavasti suoraan puolivolleysta vihaisen kudin vasempaan sisätolppaan. Pallo ponnahti tuskastuttavasti takaisin kentälle, mutta ensimmäisenä reagoimassa oli jopa kaksi TamUn pelaajaa, joista maalintekijäksi lopulta kuulutettiin Aleksi Sainio, kun hän siirsi pallon varmasti nuottaan räjäyttäen Pyynikin yleisön tuulettamaan.

FC Espoon pukukoppimaali veti mielet mustiksi.

TamUn maali toimi herätyskellona espoolaisille. Vieraiden ruutini oli lopulta liikaa nuorelle Unitedin joukkueelle, ja hienosta alusta huolimatta Pyynikin tulostaulu näytti pelin päätteeksi 1–2-numeroita FC Espoon hyväksi. Viimeistään tässä vaiheessa optimistisimmatkin TamUn kannattajat joutuivat jo myöntämään, että kaudesta 2019 on muotoutumassa todella vaikea.

Vaikea viime kausi kaivelee Ibrahimovicia yhä

Yksi kentällä pettymään joutuneista Sinipaidoista oli Haris Ibrahimovic. Vuoden takainen ottelu on hänellä yhä varsin tuoreessa muistissa.

”Muistan, että me lähdimme peliin kovalla itseluottamuksella. Muistan kanssa, että pelasimme todella hyvin ensimmäiset 20–30 minuuttia, ja teimme ensimmäisen maalin. Usko oli kova, että tästä tulisi ensimmäinen kotivoitto”, Ibrahimovic asettelee helatorstain 2019 muistikuviaan.

”1–1 tasoituksen jälkeen itseluottamus tippui kaikilla, mitä ei olisi saanut tapahtua. Sen jälkeen peli oli vähän tahmeaa”, Ibrahimovic myöntää.

Vaikka seurayhteisössä yksi toisensa jälkeen heitti kauden mittaan kirveen kaivoon, haki takkinsa ja vaipui epätoivon laaksoon, Haris Ibrahimovic ei omien sanojensa mukaan lukeutunut heihin.

”Itse olen sellainen henkilö, joka taistelee loppuun saakka. Heinäkuussa KaaPo-pelin jälkeen uskoin, että voisimme kääntää tilanteen ja uskoin siihen aina KäPa-vierasotteluun asti missä putoaminen varmistui. Valitettavasti silloin tuli häviö ja automaattisesti pisteet eivät enää riittäneet säilymiseen.”

Monille tuntui katsomoon, että hyvän talvikauden kehitys päättyi, kun itse sarja lopulta alkoi. Haris Ibrahimovic tietyllä tapaa ostaa tämän väittämän.

”Itsestäni tuntui, että heti parin pelin jälkeen toivo loppui ja alkoi paniikki. Tämän takia emme pelanneet niin kuin pelasimme alkukauden Suomen Cupin pelejä ja harjoituspelejä. Kaikilla oli varmasti takaraivossa edellisvuoden taistelu säilymisestä ja pelko putoamisesta, joka toi lisäpaineita”, arvioi Ibrahimovic jalkapallokesän 2019 henkeä.

”Uskon, että jokainen pelaaja ja toimihenkilökuntaan kuuluva teki kaikkensa, mutta lopulta me pelaajat teimme virheitä kentällä ja niistä virheistä ei opittu”, Ibrahimovic jatkaa pettyneenä.

Tullessaan Tampere Unitediin Haris Ibrahimovic toi hyvin vahvasti esiin siteensä seuraan ja kuinka oli jo nuorena poikana Unitedin peleissä haaveillut päivästä, että hän kantaisi TamUn värejä ja Sinikaarti laulaisi hänen nimeään. Hän myöntääkin avoimesti, että viime kausi harmitti erityisen paljon. Se ei ollut hänelle vain yksi pelivuosi muiden joukossa.

”Harmittaa todella paljon vieläkin. Uskoin alkukaudesta, että olisimme voineet tehdä paljon enemmän, mutta valitettavasti tällä kertaa se ei riittänyt. TamU seurana kuuluu olla Kakkosessa ja sitä ylemmillä sarjatasoilla. Välillä tulee takapakkia, mutta uskon ja tiedän, että TamU nousee tänä vuonna Kakkoseen takaisin.”

Ibrahimovic on muuttanut pääkaupunkiseudulle ja pelipaikka löytyi lopulta viime helatorstain vastustajan FC Espoon riveistä. Joukkueesta oli talvella liikettä valmennusta myöten Veikkausliigaseura FC Lahteen, mutta nyt Ibrahimovicin mukaan kasassa alkaa olla iskuvalmis ryhmä näin kauden kynnyksellä.

”Alkuvuodesta oli aika vähän porukkaa kasassa. Valmentaja lähti FC Lahteen ja otti mukaansa 3–4 tärkeää pelaajaa. Pari pelaajaa siirtyi myös HJK:n organisaatioon, mutta tällä hetkellä meillä on aika kova nippu kasassa ja vielä pari kokenutta pelaajaa lisää tulossa.”

Entä nähdäänkö Haris Ibrahimovic vielä joskus uudelleen Tampere Unitedissa?

”Totta kai uskon tähän! Jos Tampereelle tulen takaisin pelaamaan, niin TamU on minun ykkösvaihtoehtoni. Viime kaudella TamU ja kannattajat antoivat minulle sen mistä olen unelmoinut, joten en unohda sitä koskaan.”

Kaikesta huolimatta. Aina Tampere – Ikuisesti United.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

14.5. TamU - HJS 1 – 0

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2