30.5.2020

 
 

Haris Ibrahimovic kertaa vuoden takaista Espoo-ottelua ja kautta 2019Lauantaina katseltiin Retrokauden ainutta viime kauden ottelua. Toukokuun lopussa oli havaittavissa ensimmäiset ennusmerkit erittäin vaikeasta kaudesta. Tavoitimme nykyisin FC Espoota edustavan Haris Ibrahimovicin kommentoimaan vuoden takaista ottelua sekä kertaamaan tuskien täyteistä kautta.

Pyynikki oli jälleen kerran täynnä aurinkoa, kun Mourad Seddikin valmentama Tampere United lähti kotiyleisön tuella haastamaan vahvasti kauden aloittaneen FC Espoon.

Jere Remes ja Elais Harala juoksevat espoolaisen perässä. Taustalla myös Haris Ibrahimovic.

Kuten kotiavauksessa, myös tämänkin ottelun alku oli vahvaa rynnistystä isänniltä. Kovin kauaa ei tarvinnut ensimmäistä TamUn tilannetta odotella vieraiden maalille, kun tilanne purettiin kulmapotkuksi. Omar Kharyn antama lupaavan oloinen kulmapotku ei kuitenkaan aivan löytänyt ilmassa omilla korkeuksillaan lentäneen toppari Sami Ekmarkin päätä. Erityisesti TamUn vasen laita aiheutti espoolaisten puolustukselle harmaita hiuksia, kun vahvasti hyökkäyksiä tukenut Matias Stark ja usein keskeltä laidalle liikkunut Haris Ibrahimovic saivat luotua painetta FC Espoon päätyyn.

Aleksi Sainion maalin juhliminen näyttää maistuvan erityisesti Omar Kharylle.

Lopulta Tampere United sai kaipaamansa palkinnon alun aktiivisuudestaan ja rohkeasta prässipelistään. TamU onnistui pitämään vahvasti palloa FC Espoon kenttäpuoliskolla, josta joukkueen kapteeni Eetu Rahkola löysi vapaana laidaltaan Elias Haralan. Tämän syöttöyritys maalille oli heikko, mutta FC Espoon puolustaja Riyad El Alami epäonnistui pahasti purkuyrityksessään, ja pallo päätyi reilussa 20 metrissä päivystäneelle Omar Kharylle, joka kuolletti pallon etupuolelleen ja ampui taitavasti suoraan puolivolleysta vihaisen kudin vasempaan sisätolppaan. Pallo ponnahti tuskastuttavasti takaisin kentälle, mutta ensimmäisenä reagoimassa oli jopa kaksi TamUn pelaajaa, joista maalintekijäksi lopulta kuulutettiin Aleksi Sainio, kun hän siirsi pallon varmasti nuottaan räjäyttäen Pyynikin yleisön tuulettamaan.

FC Espoon pukukoppimaali veti mielet mustiksi.

TamUn maali toimi her√§tyskellona espoolaisille. Vieraiden ruutini oli lopulta liikaa nuorelle Unitedin joukkueelle, ja hienosta alusta huolimatta Pyynikin tulostaulu n√§ytti pelin p√§√§tteeksi 1‚Äď2-numeroita FC Espoon hyv√§ksi. Viimeist√§√§n t√§ss√§ vaiheessa optimistisimmatkin TamUn kannattajat joutuivat jo my√∂nt√§m√§√§n, ett√§ kaudesta 2019 on muotoutumassa todella vaikea.

Vaikea viime kausi kaivelee Ibrahimovicia yhä

Yksi kentällä pettymään joutuneista Sinipaidoista oli Haris Ibrahimovic. Vuoden takainen ottelu on hänellä yhä varsin tuoreessa muistissa.

”Muistan, ett√§ me l√§hdimme peliin kovalla itseluottamuksella. Muistan kanssa, ett√§ pelasimme todella hyvin ensimm√§iset 20‚Äď30 minuuttia, ja teimme ensimm√§isen maalin. Usko oli kova, ett√§ t√§st√§ tulisi ensimm√§inen kotivoitto”, Ibrahimovic asettelee helatorstain 2019 muistikuviaan.

”1‚Äď1 tasoituksen j√§lkeen itseluottamus tippui kaikilla, mit√§ ei olisi saanut tapahtua. Sen j√§lkeen peli oli v√§h√§n tahmeaa”, Ibrahimovic my√∂nt√§√§.

Vaikka seurayhteisössä yksi toisensa jälkeen heitti kauden mittaan kirveen kaivoon, haki takkinsa ja vaipui epätoivon laaksoon, Haris Ibrahimovic ei omien sanojensa mukaan lukeutunut heihin.

”Itse olen sellainen henkil√∂, joka taistelee loppuun saakka. Hein√§kuussa KaaPo-pelin j√§lkeen uskoin, ett√§ voisimme k√§√§nt√§√§ tilanteen ja uskoin siihen aina K√§Pa-vierasotteluun asti miss√§ putoaminen varmistui. Valitettavasti silloin tuli h√§vi√∂ ja automaattisesti pisteet eiv√§t en√§√§ riitt√§neet s√§ilymiseen.”

Monille tuntui katsomoon, että hyvän talvikauden kehitys päättyi, kun itse sarja lopulta alkoi. Haris Ibrahimovic tietyllä tapaa ostaa tämän väittämän.

”Itsest√§ni tuntui, ett√§ heti parin pelin j√§lkeen toivo loppui ja alkoi paniikki. T√§m√§n takia emme pelanneet niin kuin pelasimme alkukauden Suomen Cupin pelej√§ ja harjoituspelej√§. Kaikilla oli varmasti takaraivossa edellisvuoden taistelu s√§ilymisest√§ ja pelko putoamisesta, joka toi lis√§paineita”, arvioi Ibrahimovic jalkapallokes√§n 2019 henke√§.

”Uskon, ett√§ jokainen pelaaja ja toimihenkil√∂kuntaan kuuluva teki kaikkensa, mutta lopulta me pelaajat teimme virheit√§ kent√§ll√§ ja niist√§ virheist√§ ei opittu”, Ibrahimovic jatkaa pettyneen√§.

Tullessaan Tampere Unitediin Haris Ibrahimovic toi hyvin vahvasti esiin siteensä seuraan ja kuinka oli jo nuorena poikana Unitedin peleissä haaveillut päivästä, että hän kantaisi TamUn värejä ja Sinikaarti laulaisi hänen nimeään. Hän myöntääkin avoimesti, että viime kausi harmitti erityisen paljon. Se ei ollut hänelle vain yksi pelivuosi muiden joukossa.

”Harmittaa todella paljon viel√§kin. Uskoin alkukaudesta, ett√§ olisimme voineet tehd√§ paljon enemm√§n, mutta valitettavasti t√§ll√§ kertaa se ei riitt√§nyt. TamU seurana kuuluu olla Kakkosessa ja sit√§ ylemmill√§ sarjatasoilla. V√§lill√§ tulee takapakkia, mutta uskon ja tied√§n, ett√§ TamU nousee t√§n√§ vuonna Kakkoseen takaisin.”

Ibrahimovic on muuttanut pääkaupunkiseudulle ja pelipaikka löytyi lopulta viime helatorstain vastustajan FC Espoon riveistä. Joukkueesta oli talvella liikettä valmennusta myöten Veikkausliigaseura FC Lahteen, mutta nyt Ibrahimovicin mukaan kasassa alkaa olla iskuvalmis ryhmä näin kauden kynnyksellä.

”Alkuvuodesta oli aika v√§h√§n porukkaa kasassa. Valmentaja l√§hti FC Lahteen ja otti mukaansa 3‚Äď4 t√§rke√§√§ pelaajaa. Pari pelaajaa siirtyi my√∂s HJK:n organisaatioon, mutta t√§ll√§ hetkell√§ meill√§ on aika kova nippu kasassa ja viel√§ pari kokenutta pelaajaa lis√§√§ tulossa.”

Entä nähdäänkö Haris Ibrahimovic vielä joskus uudelleen Tampere Unitedissa?

”Totta kai uskon t√§h√§n! Jos Tampereelle tulen takaisin pelaamaan, niin TamU on minun ykk√∂svaihtoehtoni. Viime kaudella TamU ja kannattajat antoivat minulle sen mist√§ olen unelmoinut, joten en unohda sit√§ koskaan.”

Kaikesta huolimatta. Aina Tampere ‚Äď Ikuisesti United.