21.8.2019

 
 

Haraholma ja Tero jatkavat kauden 2019 loppuun ‚Äď samalla valmentaja­haku 2020 aukiEdustusjoukkueen valmennusvastuun Mourad Seddikin lähdön jälkeen ottanut valmennuskaksikko Jani Haraholma ja Weeti Tero jatkaa joukkueen peräsimessä kuluvan kauden loppuun asti. Samalla Tampere United avaa valmentajahaun. Haettavan valmentajan tehtäviin kuuluu seuran edustusjoukkueen päävalmentajana sekä seuran valmennuspäällikkönä toimiminen kaudesta 2020 alkaen. Valmennuspäällikön alaisuuten tulee seuran noin 350 pelaajaa sekä reilu 20 valmentajaa ja ohjaajaa.

TamU keskusteli loppukauden valmentajapestist√§ usean ehdokkaan kanssa, mutta lopulta nykyisen valmennuskaksikon kanssa jatkaminen todettiin parhaaksi vaihtoehdoksi, eik√§ pakkaa l√§hdetty en√§√§ sekoittamaan loppukaudeksi. ”Emme t√§ss√§ vaiheessa kautta halua ottaa my√∂sk√§√§n taloudellisia riskej√§, ja toisaalta haluamme pit√§√§ kaikki valmentajavaihtoehdot avoimina ensi kautta ajatellen. Meill√§ on jo nyt useita vaihtoehtoja ensi kauden p√§√§valmentajaksi, ja heist√§ vain osa olisi ollut k√§ytett√§viss√§ loppukauden projektiin”, kuvailee tilannetta Tampere Unitedin varapuheenjohtaja Antti Niemist√∂.

Avoinna olevasta valmentajahausta on julkaistu erillinen uutinen, jossa on myös hakulomake, jonka kautta pestistä kiinnostuneet voivat lähestyä seuran hallitusta. Katso: tampereunited.fi/valmennuspaallikko2020.

Edustusjoukkueen taustaryhmässä jatkavat joukkueenjohtaja Sami Koivula ja huoltaja Pasi Maja. Paluun valmennusryhmään tekee kesällä taukoa valmentamisesta pitänyt maalivahtivalmentaja Jussi Siltanen, ja kokonaan uutena taustaryhmään liittyy Eemeli Peltonen, joka jakaa joukkueenjohtajan tehtäviä Koivulan kanssa.

Viimeinen oljenkorsi säilymiseen

TamU on jäänyt Kakkosen B-lohkon viimeiseksi otettuaan kuudessatoista ottelussa vain kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Sarjapisteitä on koossa siis vain kahdeksan, mutta tästä huolimatta matkaa kuiville on tässä vaiheessa vain seitsemän pistettä. Tämän eron kiinni saaminen jäljellä olevissa kuudessa ottelussa on haastava tehtävä, mutta se on edelleen mahdollista.

”Valmennuskaksikko kiitt√§√§ luottamuksesta. Joukkueen sis√§ll√§ on hyv√§ henki, ja harjoittelu on sujunut hyvin. Onneksi t√§h√§n loppuun osuu kaksi pelit√∂nt√§ viikonloppua, jotta voimme tiiviimmin keskitty√§ parantamaan peli√§”, kommentoi Jani Haraholma tilannetta

”T√§ll√§ hetkell√§ koko joukkue on hyvin sitoutunut yhteiseen tavoitteeseen, mik√§ luo valmennukselle hyv√§t ev√§√§t ajaa asioita sis√§√§n ja k√§yd√§ asiat l√§pi rauhassa”, komppaa valmennuskaksikon toinen osapuoli Weeti Tero.

”Pelaajille t√§ytyy hattua nostaa sitoutumisesta ja k√§rsiv√§llisyydest√§. T√§ll√§ hetkell√§ joukkueen sis√§ll√§ on rento ja hyv√§ ilmapiiri, mik√§ tottakai on koko ajan my√∂s paranemaan p√§in. Kuten aiemminkin on todettua, pelaajissa on kyll√§ taitoa ja halua. Nyt se pit√§√§ saada muutettua my√∂s tuloksiksi”, Weeti Tero p√§√§tt√§√§.

TamU tarttuu seuraavaan oljenkorteensa reilun viikon päästä lauantaina 1.9. kun FC Jazz vierailee Pyynikin urheilukentällä. Silloin koko seurayhteisö on mukana pelissä sankoin joukoin, sillä samalla vietetään perinteistä seurapäivää, jossa TamUn kaupunginosajoukkueiden junioripelaajat palkitaan kaudesta. Myös kaikilla muilla seuran pelaajilla on otteluun vapaa pääsy, ja heille on tarjolla grillimakkaraa seuran piikkiin. Tervetuloa!