Haraholma ja Tero jatkavat kauden 2019 loppuun – samalla valmentaja­haku 2020 auki

21/08/2019
Uutinen

Edustusjoukkueen valmennusvastuun Mourad Seddikin lähdön jälkeen ottanut valmennuskaksikko Jani Haraholma ja Weeti Tero jatkaa joukkueen peräsimessä kuluvan kauden loppuun asti. Samalla Tampere United avaa valmentajahaun. Haettavan valmentajan tehtäviin kuuluu seuran edustusjoukkueen päävalmentajana sekä seuran valmennuspäällikkönä toimiminen kaudesta 2020 alkaen. Valmennuspäällikön alaisuuten tulee seuran noin 350 pelaajaa sekä reilu 20 valmentajaa ja ohjaajaa.

TamU keskusteli loppukauden valmentajapestistä usean ehdokkaan kanssa, mutta lopulta nykyisen valmennuskaksikon kanssa jatkaminen todettiin parhaaksi vaihtoehdoksi, eikä pakkaa lähdetty enää sekoittamaan loppukaudeksi. ”Emme tässä vaiheessa kautta halua ottaa myöskään taloudellisia riskejä, ja toisaalta haluamme pitää kaikki valmentajavaihtoehdot avoimina ensi kautta ajatellen. Meillä on jo nyt useita vaihtoehtoja ensi kauden päävalmentajaksi, ja heistä vain osa olisi ollut käytettävissä loppukauden projektiin”, kuvailee tilannetta Tampere Unitedin varapuheenjohtaja Antti Niemistö.

Avoinna olevasta valmentajahausta on julkaistu erillinen uutinen, jossa on myös hakulomake, jonka kautta pestistä kiinnostuneet voivat lähestyä seuran hallitusta. Katso: tampereunited.fi/valmennuspaallikko2020.

Edustusjoukkueen taustaryhmässä jatkavat joukkueenjohtaja Sami Koivula ja huoltaja Pasi Maja. Paluun valmennusryhmään tekee kesällä taukoa valmentamisesta pitänyt maalivahtivalmentaja Jussi Siltanen, ja kokonaan uutena taustaryhmään liittyy Eemeli Peltonen, joka jakaa joukkueenjohtajan tehtäviä Koivulan kanssa.

Viimeinen oljenkorsi säilymiseen

TamU on jäänyt Kakkosen B-lohkon viimeiseksi otettuaan kuudessatoista ottelussa vain kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Sarjapisteitä on koossa siis vain kahdeksan, mutta tästä huolimatta matkaa kuiville on tässä vaiheessa vain seitsemän pistettä. Tämän eron kiinni saaminen jäljellä olevissa kuudessa ottelussa on haastava tehtävä, mutta se on edelleen mahdollista.

”Valmennuskaksikko kiittää luottamuksesta. Joukkueen sisällä on hyvä henki, ja harjoittelu on sujunut hyvin. Onneksi tähän loppuun osuu kaksi pelitöntä viikonloppua, jotta voimme tiiviimmin keskittyä parantamaan peliä”, kommentoi Jani Haraholma tilannetta

”Tällä hetkellä koko joukkue on hyvin sitoutunut yhteiseen tavoitteeseen, mikä luo valmennukselle hyvät eväät ajaa asioita sisään ja käydä asiat läpi rauhassa”, komppaa valmennuskaksikon toinen osapuoli Weeti Tero.

”Pelaajille täytyy hattua nostaa sitoutumisesta ja kärsivällisyydestä. Tällä hetkellä joukkueen sisällä on rento ja hyvä ilmapiiri, mikä tottakai on koko ajan myös paranemaan päin. Kuten aiemminkin on todettua, pelaajissa on kyllä taitoa ja halua. Nyt se pitää saada muutettua myös tuloksiksi”, Weeti Tero päättää.

TamU tarttuu seuraavaan oljenkorteensa reilun viikon päästä lauantaina 1.9. kun FC Jazz vierailee Pyynikin urheilukentällä. Silloin koko seurayhteisö on mukana pelissä sankoin joukoin, sillä samalla vietetään perinteistä seurapäivää, jossa TamUn kaupunginosajoukkueiden junioripelaajat palkitaan kaudesta. Myös kaikilla muilla seuran pelaajilla on otteluun vapaa pääsy, ja heille on tarjolla grillimakkaraa seuran piikkiin. Tervetuloa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

29.10. Klubi 04 - TamU 4 – 0

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

7.10. Pato - TamU 2 6 – 5

13.1. klo 16 JäPS - TamU

klo - TamU naiset

21.1. klo 20 TamU 2 - TPV 2