14.4.2018

 
 

H√§meenlinnasta tasa­peli heikolla esityksell√§Tampere United pelasi lauantai-iltap√§iv√§n√§ kauden heikoimman harjoitusottelunsa, vaikka tulos HJS:√§√§ vastaan olikin 1‚Äď1 (1‚Äď0) -tasapeli, ja Sinipaitojen tappiottomien otteluiden putki kasvoi jo kahdeksaan otteluun. Mukavassa aurinkoisessa kev√§ts√§√§ss√§ Pullerin tekonurmella H√§meenlinnassa pelattu ottelu ei tarjonnut yleis√∂lle hienouksia. Tampere Unitedin kannalta ottelussa parasta oli Antti Kuusisen maalivahtipeli ja Berat Garbovcin maalivireen s√§ilyminen.

Ottelun alkuminuuteilla TamUn ainoaksi maalipaikaksi jäi Berat Grabovcin murtautuminen boksiin ja terävä laukaus, joka kuitenkin blokattiin kulmapotkuksi. HJS:n johtomaali syntyikin jo ottelun 13. minuutilla, kun HJS:n nuori Ilves-laina Santeri Haarala purjehti oikealta laidalta vapaasti vetosektorille ja laukoi sinänsä komean maalin. Tilanteessa useampikin TamU-puolustaja yritti katkoa puolittaisesti menemättä kunnolla iholle, eikä valmennusjohdossa kiitelty lepsusta puolustuspelistä.

Johtomaalin jälkeen HJS:llä oli pari vaarallista kulmapotkua, mutta muutoin lisämaalit eivät olleet uhkana. Osansa kulmapotkuijen selvittämisessä oli myös toppari Ville Puustisella, joka nousi moneen palloon ensimmäisenä ja korkeimmalle. Kertaalleen HJS yritti maalivahti Antti Kuusisen yllättämistä myös kaukovedolla, mutta pienestä pomputtelusta huolimatta pallo jäi varmasti haltuun. Aivan jakson lopussa Berat Grabovci puolestaan yritti näyttävää saksipotkua toisessa päässä, mutta osuma palloon jäi haaveeksi.

Toinen jakso saikin sitten r√§v√§k√§n alun. Verneri Uimonen nousi laidalla aina p√§√§tyrajalle asti ja sy√∂tti pallon maalia kohti rynnist√§neelle Berat Grabovcille. T√§m√§ ei erehtynyt avopaikassa, ja n√§in 1‚Äď1-tasoitus oli syntynyt juuri sellaisella hy√∂kk√§yksell√§ jota valmennusjohto oli halunnutkin n√§hd√§.

Toisella jaksolla nähtiin kuitenkin TamU-päädyssä huomattavasti enemmän vaarallisia paikkoja kuin ottelussa aiemmin. Ensimmäinen paikka syntyi, kun Eetu Rahkolalle sattui hassi alimpana pelaajana, ja HJS-hyökkäjä pääsi nokikkain maalivahti Anti Kuusisen kanssa. Tämä kuitenkin torjui laukauksen eteensä ja vangitsi pallon jatkotilanteessa. Antti Kuusisen pelastukset pitivätkin TamUn pelissä mukana.

Viimeisell√§ kymmenminuuttisella TamUlla oli viel√§ pari tekopaikkaa, kun ensin Riku Oras laukoi kaukaa ja hetke√§ my√∂hemmin Eetu Rahkola puski kulman etutolpalta. Oraksen laukaus suuntautui kuitenkin yli ja Rahkolan pusku oli lopulta melko helppo torjuttava. Kun lis√§maaleja ei n√§hty, ottelu p√§√§ttyi tasan 1‚Äď1 (1‚Äď0).

”Kauden haluttomin ja kurittomin esitys”, puuskahti p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ ottelun j√§lkeen. ”Kent√§ll√§ ei ollut puhetta eik√§ voitettu kaksinkamppailuja. Toisen puoliajan alusta pelattiin viisi minuuttia ja samoin lopusta, ja sill√§ saatiin tasuri.”

”HJS pelasi oman p√§√§valmentajansa mielest√§ hyv√§n pelin, eli jos jotain hyv√§√§ pit√§√§ pelist√§ hakea, niin se ett√§ t√§ll√§kin asenteella saadaan tasapeli”, M√§kel√§ piikittelee. ”Tietysti Berat Grabovcin maaliputken jatkuminen on hyv√§ asia, ja siin√§ saatiin kerran toteutettua se mit√§ haettiinkin. Lis√§ksi Antti Kuusisto maalissa oli hyv√§ ja antoi mahdollisuuden saada tulos.”

Seuraavan kerran TamU pelaa perjantaina 20.4. kun Kauppiin saadaan vieraaksi FC Espoo. Ottelu on samalla viimeinen ottelu ennen lauantaina 28.4. alkavaa sarjakautta.