Hämeenlinnasta tasa­peli heikolla esityksellä

14/04/2018
Otteluraportti

Tampere United pelasi lauantai-iltapäivänä kauden heikoimman harjoitusottelunsa, vaikka tulos HJS:ää vastaan olikin 1–1 (1–0) -tasapeli, ja Sinipaitojen tappiottomien otteluiden putki kasvoi jo kahdeksaan otteluun. Mukavassa aurinkoisessa kevätsäässä Pullerin tekonurmella Hämeenlinnassa pelattu ottelu ei tarjonnut yleisölle hienouksia. Tampere Unitedin kannalta ottelussa parasta oli Antti Kuusisen maalivahtipeli ja Berat Garbovcin maalivireen säilyminen.

Harjoitusottelu

1 – 1

Ottelun alkuminuuteilla TamUn ainoaksi maalipaikaksi jäi Berat Grabovcin murtautuminen boksiin ja terävä laukaus, joka kuitenkin blokattiin kulmapotkuksi. HJS:n johtomaali syntyikin jo ottelun 13. minuutilla, kun HJS:n nuori Ilves-laina Santeri Haarala purjehti oikealta laidalta vapaasti vetosektorille ja laukoi sinänsä komean maalin. Tilanteessa useampikin TamU-puolustaja yritti katkoa puolittaisesti menemättä kunnolla iholle, eikä valmennusjohdossa kiitelty lepsusta puolustuspelistä.

Johtomaalin jälkeen HJS:llä oli pari vaarallista kulmapotkua, mutta muutoin lisämaalit eivät olleet uhkana. Osansa kulmapotkuijen selvittämisessä oli myös toppari Ville Puustisella, joka nousi moneen palloon ensimmäisenä ja korkeimmalle. Kertaalleen HJS yritti maalivahti Antti Kuusisen yllättämistä myös kaukovedolla, mutta pienestä pomputtelusta huolimatta pallo jäi varmasti haltuun. Aivan jakson lopussa Berat Grabovci puolestaan yritti näyttävää saksipotkua toisessa päässä, mutta osuma palloon jäi haaveeksi.

Toinen jakso saikin sitten räväkän alun. Verneri Uimonen nousi laidalla aina päätyrajalle asti ja syötti pallon maalia kohti rynnistäneelle Berat Grabovcille. Tämä ei erehtynyt avopaikassa, ja näin 1–1-tasoitus oli syntynyt juuri sellaisella hyökkäyksellä jota valmennusjohto oli halunnutkin nähdä.

Toisella jaksolla nähtiin kuitenkin TamU-päädyssä huomattavasti enemmän vaarallisia paikkoja kuin ottelussa aiemmin. Ensimmäinen paikka syntyi, kun Eetu Rahkolalle sattui hassi alimpana pelaajana, ja HJS-hyökkäjä pääsi nokikkain maalivahti Anti Kuusisen kanssa. Tämä kuitenkin torjui laukauksen eteensä ja vangitsi pallon jatkotilanteessa. Antti Kuusisen pelastukset pitivätkin TamUn pelissä mukana.

Viimeisellä kymmenminuuttisella TamUlla oli vielä pari tekopaikkaa, kun ensin Riku Oras laukoi kaukaa ja hetkeä myöhemmin Eetu Rahkola puski kulman etutolpalta. Oraksen laukaus suuntautui kuitenkin yli ja Rahkolan pusku oli lopulta melko helppo torjuttava. Kun lisämaaleja ei nähty, ottelu päättyi tasan 1–1 (1–0).

”Kauden haluttomin ja kurittomin esitys”, puuskahti päävalmentaja Mikko Mäkelä ottelun jälkeen. ”Kentällä ei ollut puhetta eikä voitettu kaksinkamppailuja. Toisen puoliajan alusta pelattiin viisi minuuttia ja samoin lopusta, ja sillä saatiin tasuri.”

”HJS pelasi oman päävalmentajansa mielestä hyvän pelin, eli jos jotain hyvää pitää pelistä hakea, niin se että tälläkin asenteella saadaan tasapeli”, Mäkelä piikittelee. ”Tietysti Berat Grabovcin maaliputken jatkuminen on hyvä asia, ja siinä saatiin kerran toteutettua se mitä haettiinkin. Lisäksi Antti Kuusisto maalissa oli hyvä ja antoi mahdollisuuden saada tulos.”

Seuraavan kerran TamU pelaa perjantaina 20.4. kun Kauppiin saadaan vieraaksi FC Espoo. Ottelu on samalla viimeinen ottelu ennen lauantaina 28.4. alkavaa sarjakautta.

Harjoitusottelu

1 – 1

( 1 – 0 )

46′ Berat Grabovci

Yleisöä:

13' Santeri Haarala

Yleisöä:

1 Antti Kuusinen
3 Roope Kostiainen 69'
4 Topias Järvelä
5 Eetu Rahkola C
6 Radwan Moussa 46'
8 Riku Oras
10 Berat Grabovci 27'
13 Ville Puustinen 75'
20 Verneri Uimonen 63'
25 Leroy Maluka 85'
29 Aleksi Inkinen 46'
17 Juuso Auvinen
7 Elias Harala
16 Tommi Ala-Hakuni 69'
18 Jere Remes 46'
19 Valtteri Uimonen 46'
21 Konsta Raittinen 85'
24 Santeri Salomaa
27 Leevi Manninen
28 Antti Haavisto 75'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49