17.3.2020

 
 

Hakim Belbachir vaihtaa SinipaitaanKoko uransa tähän asti paikallisvastustaja TPV:tä edustanut Hakim Belbachir siirtyy Tampere Unitediin. Nuoresta 18-vuoden iästään huolimatta Belbachirilla on jo vyöllään runsaasti pelejä aikuisten sarjoissa sekä kokemusta korkeammilta sarjatasoilta. Belbachirin sopimus kattaa kauden 2020 ja pitää sisällään option kaudesta 2021.

”Oli kyll√§ helppo p√§√§t√∂s liitty√§ Sinisiin, kun melkein koko taustaryhm√§ on tuttu aikaisemmilta kausilta, ja monen pelaajan kanssa aikaisemmin juniorijoukkueissa pelattu yhdess√§”, Hakim Belbachir, 18, kommentoi siirtymist√§√§n uuteen seuraan.

Belbachir oli vain viiden kuukauden ikäinen, kun Tampere United voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa, joten uuden seuran menestysvuosista ei ole voinut jäädä isoja muistijälkiä. TamUn halun menestyä nuori pelaaja on kuitenkin havainnut.

”Seurasta on sellainen kuva, ett√§ eteenp√§in halutaan pyrki√§ kent√§ll√§, mutta my√∂s sen ulkopuolella. TamUlla on hienot fanit ja yhten√§inen seurayhteis√∂”, arvio Belbachir.

Hakim Belbachir on siis tähän asti kantanut urallaan vain ja ainoastaan Tampereen Pallo-Veikkojen punaista paitaa.

”6-vuotiaana oli ensimm√§ist√§ kertaa se punainen paita p√§√§ll√§ ja siin√§ se my√∂s pysyi aina t√§h√§n kauteen asti. Viime kausi meni edustuksen sopimuspelaajana, mutta pelasin p√§√§asiassa kakkosjoukkueessa Kolmosta”, Belbachir kertoo.

Edellisen√§ talvena Belbachir pelasi nelj√§ss√§ Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa, mutta minuutit Ykk√∂sess√§ j√§iv√§t lopulta viime kaudella v√§hiin. Debyytti maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla tuli lopulta sarjan p√§√§t√∂skierroksella 1‚Äď0-kotivoittoon p√§√§ttyneess√§ ottelussa KTP:ta vastaan.

Sen sijaan TPV:n muissa joukkueissa peliaikaa riitti ja maaleja syntyi kauden aikana yhteensä 20 eri kilpailuissa. Joukkoon mahtui myös kaksi kolmen maalin ottelua. Belbachir tuokin Tampere Unitedin jo ennalta kovaan hyökkäykseen lisää ratkaisuvoimaa sekä ennen kaikkea monipuolisuutta. Kakkosvalmentaja Weeti Teron mukaan nuorukaista voidaan käyttää joko laidalla tai asettaa kymppipaikalle.

”Potentiaali on √§lyt√∂n”

Hakim Belbachir on uransa aikana pelannut yhteensä 158 virallista ottelua ja iskenyt niissä 124 maalia. Suurimpien vahvuuksiensa joukkoon pelaaja nostaakin juuri kyvyn viimeistellä.

”Suurimpiin vahvuuksiin sanoisin maalinteon ja haastamisen. Kehitett√§v√§√§ l√∂ytyy sitten puolustuspelaamisesta sek√§ vasemman jalan k√§yt√∂ss√§”, puntaroi Belbachir omia vahvuuksiaan ja heikkouksiaan.

”Ik√§√§ns√§ n√§hden ’Hakke’ on p√§√§ssyt pelaamaan paljon miesten pelej√§ ja on varsin kyps√§ ik√§isekseen. H√§n tuo meille roppakaupalla luovuttaa sek√§ suoraviivaisuutta, ja olen todella iloinen, ett√§ h√§n saapuu meille”, Weeti Tero arvioi tuoretta hankintaa.

”Potentiaali on √§lyt√∂n”, Tero lis√§√§ per√§√§n.

Hakim Belbachir lähettää myös viestinsä Tampere Unitedin kannattajille.

”Kannattajille sellaiset terveiset, ett√§ odotan innolla sit√§, kun p√§√§semme kes√§ll√§ juhlimaan yhdess√§ maaleja sek√§ voittoja!”

Kauden tarkkaa aloituskohtaa ei osaa t√§ss√§ vaiheessa sanoa viel√§ kukaan, mutta kausikortin ostolla voit saada jo palan ensi kes√§√§ itsellesi. T√§ysihintainen kausikortti maksaa 70 ‚ā¨ ja alennusryhmien kausikortti 45 ‚ā¨. Muista my√∂s TamU-kaupassa tarjolla olevat uudet huivit kahdenkymmenen euron hintaan.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Hakim Belbachir (h)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Oskari Ikonen (mv)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)