Hakim Belbachir vaihtaa Sinipaitaan

17/03/2020
Uutinen

Koko uransa tähän asti paikallisvastustaja TPV:tä edustanut Hakim Belbachir siirtyy Tampere Unitediin. Nuoresta 18-vuoden iästään huolimatta Belbachirilla on jo vyöllään runsaasti pelejä aikuisten sarjoissa sekä kokemusta korkeammilta sarjatasoilta. Belbachirin sopimus kattaa kauden 2020 ja pitää sisällään option kaudesta 2021.

”Oli kyllä helppo päätös liittyä Sinisiin, kun melkein koko taustaryhmä on tuttu aikaisemmilta kausilta, ja monen pelaajan kanssa aikaisemmin juniorijoukkueissa pelattu yhdessä”, Hakim Belbachir, 18, kommentoi siirtymistään uuteen seuraan.

Belbachir oli vain viiden kuukauden ikäinen, kun Tampere United voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa, joten uuden seuran menestysvuosista ei ole voinut jäädä isoja muistijälkiä. TamUn halun menestyä nuori pelaaja on kuitenkin havainnut.

”Seurasta on sellainen kuva, että eteenpäin halutaan pyrkiä kentällä, mutta myös sen ulkopuolella. TamUlla on hienot fanit ja yhtenäinen seurayhteisö”, arvio Belbachir.

Hakim Belbachir on siis tähän asti kantanut urallaan vain ja ainoastaan Tampereen Pallo-Veikkojen punaista paitaa.

”6-vuotiaana oli ensimmäistä kertaa se punainen paita päällä ja siinä se myös pysyi aina tähän kauteen asti. Viime kausi meni edustuksen sopimuspelaajana, mutta pelasin pääasiassa kakkosjoukkueessa Kolmosta”, Belbachir kertoo.

Edellisenä talvena Belbachir pelasi neljässä Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa, mutta minuutit Ykkösessä jäivät lopulta viime kaudella vähiin. Debyytti maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla tuli lopulta sarjan päätöskierroksella 1–0-kotivoittoon päättyneessä ottelussa KTP:ta vastaan.

Sen sijaan TPV:n muissa joukkueissa peliaikaa riitti ja maaleja syntyi kauden aikana yhteensä 20 eri kilpailuissa. Joukkoon mahtui myös kaksi kolmen maalin ottelua. Belbachir tuokin Tampere Unitedin jo ennalta kovaan hyökkäykseen lisää ratkaisuvoimaa sekä ennen kaikkea monipuolisuutta. Kakkosvalmentaja Weeti Teron mukaan nuorukaista voidaan käyttää joko laidalla tai asettaa kymppipaikalle.

”Potentiaali on älytön”

Hakim Belbachir on uransa aikana pelannut yhteensä 158 virallista ottelua ja iskenyt niissä 124 maalia. Suurimpien vahvuuksiensa joukkoon pelaaja nostaakin juuri kyvyn viimeistellä.

”Suurimpiin vahvuuksiin sanoisin maalinteon ja haastamisen. Kehitettävää löytyy sitten puolustuspelaamisesta sekä vasemman jalan käytössä”, puntaroi Belbachir omia vahvuuksiaan ja heikkouksiaan.

”Ikäänsä nähden ’Hakke’ on päässyt pelaamaan paljon miesten pelejä ja on varsin kypsä ikäisekseen. Hän tuo meille roppakaupalla luovuttaa sekä suoraviivaisuutta, ja olen todella iloinen, että hän saapuu meille”, Weeti Tero arvioi tuoretta hankintaa.

”Potentiaali on älytön”, Tero lisää perään.

Hakim Belbachir lähettää myös viestinsä Tampere Unitedin kannattajille.

”Kannattajille sellaiset terveiset, että odotan innolla sitä, kun pääsemme kesällä juhlimaan yhdessä maaleja sekä voittoja!”

Kauden tarkkaa aloituskohtaa ei osaa tässä vaiheessa sanoa vielä kukaan, mutta kausikortin ostolla voit saada jo palan ensi kesää itsellesi. Täysihintainen kausikortti maksaa 70 € ja alennusryhmien kausikortti 45 €. Muista myös TamU-kaupassa tarjolla olevat uudet huivit kahdenkymmenen euron hintaan.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Hakim Belbachir (h)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Oskari Ikonen (mv)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2