Haka selvästi parempi tryout-jakson jälkimmäisessä kamppailussa

18/12/2018
Otteluraportti

Tampere Unitedin viisi viikkoa kestävän tryout-jakson jälkimmäisessä ottelussa FC Haka näytti Ykkösen ja Kakkoseen kauteen valmistautuvien joukkueiden tasoeron. Pirkkahallissa pelattu ottelu oli lähes täysin valkeakoskelaisvieraiden hallussa, ja Sinipaitojen osaamisesta nähtiin vain pieniä väläyksiä. Loppulukemiksi jäivät kuitenkin melko maltilliset numerot 0–3 (0–2).

Harjoitusottelu

0 – 3

Tampere Unitedin tuore päävalmentaja Mourad Seddiki marssitti kentälle avauskokoonpanon, jossa oli mukana viisi sopimuspelaajaa ja kuusi testissä olevaa peluria. Ottelun juoni oli alkuvihellyksestä alkaen sama: Haka piti palloa ja TamU yritti roikkua perässä. Ensimmäisellä jaksolla TamUn paikat olivat harvassa, mutta joukkue alkoi päästä parinkymmenen minuutin pelin jälkeen otteluun paremmin mukaan, ja pitämään välillä palloa. Kotijoukkueen suhteellisen hyvän vaiheen kuitenkin katkaisi Hakan nopea hyökkäys, jonka päätteeksi Salomo Ojala pääsi rauhassa asettelemaan rangaistusalueen rajalta pallon vasempaan alakulmaan.

Hattutempun tehnyt Salomo Ojala oli paha pideltävä TamU-puolustukselle.

Hakan seuraavaa maalia edelsi Sinipaitojen sekoilu hyökkäyspäässä. Hyvä prässipeli oli avata mahdollisuuden iskeä kohti auki ollutta Hakan puolustusta, mutta hyökkäys tyrehtyi kommunikaatiokatkokseen. Vierailija pääsi iskemään tilanteesta vastahyökkäyksellä, jonka päätteeksi mentiin kulmalipulle. Kulma pelattiin lyhyenä Salomo Ojalalle, jonka todennäköisesti keskitykseksi tarkoitettu pallo painui lopulta aina maaliin asti ohi TamU-vahti Elias Alasen.

Eetu Rahkola ja muutama muu sopimuspelaaja pelasivat talven ensimmäisen ottelunsa.

Ottelun toiselle jaksolle Seddiki teki peräti viisi vaihtoa, joiden joukossa maalipuiden väliin tuli Elias Alasen tilalle testissä oleva Mikael Köngäs. Toinen nelivitonen ehti vanhentua vain pari minuuttia, kun Salomo Ojala pääsi viimeistelemään hattutemppunsa täyteen Sinipaitojen puolustuksen sekoilun päätteeksi.

Isäntien ehkä lopulta ottelun paras maalipaikka syntyi vajaan tunnin pelin jälkeen, kun tauolla vaihdosta kentälle tullut puolustaja Mustafa Hussein nousi korkeimmalle Sinipaitojen ensimmäiseen kulmapotkuun, mutta pallo painautui lopulta hieman yli vastustajan maalin.

Ali Al-Fatli yrittää pitää Haka-kapteeni Ville Starckia.

Kotiyleisölle jäi toki jossiteltavaa pelin loppupuolella olleesta tilanteesta, jossa sekä Hakan Jami Kyöstilä että TamUn Tuomas Telemäki tavoittelivat oikealta tullutta keskitystä Hakan boksissa. Molemmat kaatuivat ikävän näköisesti kentän pintaan ja kotiyleisö janosi tilanteesta rangaistuspotkua, mutta turhaan.

Säpinää TamU-maalilla.
Kotijoukkueen parhaat tilaisuudet syntyivät kulmapotkuista.

Haka oli siis lopulta parempi maalein 0-3 ja joukkueiden välisestä tasoerosta eli ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Tasoeron myönsi myös päävalmentaja Seddiki: ”Kyllä huomasi, että kaukana ollaan Ykkösen tasosta. Meidän tryout-pelaajat ovat vielä nuoria ja monet heistä eivät ole koskaan pelanneet edes Kakkosta.”

”Positiivisena näen kuitenkin sen, että melkein kaikki yrittivät toteuttaa kentällä sovittuja asioita. Puolustimme varsinkin alussa aika hyvin, mutta hyvä ja taitava joukkue pääsi rokottamaan meidän virheistä. Suurin ongelmamme oli hyökkäyspeli. Emme löytäneet missään vaiheessa järkeviä ratkaisuja ylöspäin”, Seddiki jatkaa.

Tampere Unitedin tryout-jakso jatkuu vielä tämän viikon ajan. Sen jälkeen edustus hiljenee pienelle joulutauolle, ennen kuin harjoitukset ja harjoitusottelut jatkuvat tammikuussa. Tulevista otteluista tiedotetaan vielä tällä viikolla.

Harjoitusottelu

0 – 3

( 0 – 2 )

Yleisöä:
147

31' Salomo Ojala
40' Salomo Ojala
48' Salomo Ojala

Yleisöä:
147

62 Elias Alanen 46'
4 Eemil Pasanen
5 Eetu Rahkola C 46'
6 Tommi Sääksi 56'
7 Elias Harala 46'
8 Arttu Mättö
11 Niklas Lindholm 65'
21 Konsta Raittinen
22 Ali Al-Fatli
23 Aleksi Inkinen 46'
25 Niko Äkräs 46'
33 Mikael Köngäs 46'
2 Mustafa Hussein Zada 46'
9 Tuomas Telemäki 65'
18 Jere Remes 46'
20 Tatu Peltoniemi 56'
27 Nils Strömsholm 46'
52 Taavi Abruquah 46'
30Joonas Immonenvaihtoon 63’
2Jami Kyöstilä
3Adam Vidjeskogkeltainen kortti74’
4Ville StarckC
5Juho Tuuliainen
9Juuso Liukkonenvaihtoon 63’
18Jude Artur
19Antti-Ville Räisänenvaihtoon 70’
20Henri Malundamavaihtoon 70’
23Salomo Ojalavaihtoon 63’
24Ville Pirhonenvaihtoon 46’
1Santeri Pakkanenvaihdosta 63’
7Antto Hilskavaihdosta 83’
11Erkka Helminenvaihdosta 46’
16Joona Karivaihdosta 70’
17Valtteri Kaarnavaihdosta 63’
21Severi Keskitalovaihdosta 70’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49