20.4.2017

 
 

Haka l√∂i Sinipaidat harjoitus­ottelussaTampere United koki keskiviikkona Valkeakoskella takaiskuja kahdella rintamalla, kun FC Haka voitti harjoitusottelun 3‚Äď1 (1‚Äď0) ja lis√§ksi avauksen toppareiksi kaavaillut Eetu Rahkola ja Mahdi Ali joutuivat molemmat j√§tt√§m√§√§n kent√§n kesken ottelun loukkaantumisten takia. Pelillisesti Sinipaidoilla oli suuria vaikeuksia ensimm√§isell√§ puoliajalla, mutta toinen puoliaika oli lupaavampaa. Tuomas Alasen tasoitusmaalin j√§lkeen vierailla oli jopa tilaisuutensa tehd√§ johtomaali, mutta lopulta koskilaiset k√§viv√§t tekem√§ss√§ voittomaalin. Lis√§ajan rankkarimaali viimeisteli lukemat 3‚Äď1;een.

”Pelasimme kaksi erilaista puoliaikaa”, kommentoi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”L√§hdimme peliin hyvin latautuneina ja painotimme pelirohkeutta ja aktiivista peli√§. Pelin alku olikin meilt√§ ihan ok, ja saimme pr√§ssin kautta pallonriistoja.”

T√§m√§n j√§lkeen Sinipaitojen onni k√§√§ntyi ‚Äď ja sit√§ my√∂t√§ my√∂s pelin kulku: ”Jouduimme vaihtamaan Mahdi Alin noin 10 minuutin kohdalla nivusvamman takia, ja ote alkoi k√§√§nty√§ Hakalle. Hukkasimme t√§ysin pelirohkeuden, mik√§ n√§kyi helpoissa sy√∂tt√∂virheiss√§ sek√§ kaksinkamppailuissa”, M√§kel√§ manaa. Tilannetta toki pahensi my√∂s 15 minuutin kohdalla Hakalle tuomittu rankkari, jonka Anton Popovitch laittoi varmasti verkon perukoille. TamU-leiriss√§ pilkku j√§i kismitt√§m√§√§n, sill√§ Tuomas Alasen k√§sivirhe tuomittiin melko vaarattoman oloisessa keskitystilanteessa.

Kaikkiaan ensimmäinen jakso pelattiin Hakan hallinnassa. Sinipaidat saavat kiittää erityisesti maalivahti Juuso Auvista siitä, että lisämaaleilta vältyttiin. Koko ottelun erinomaisesti pelannut maalivahti olikin joukkueen ehdoton kulmakivi.

Toisella jaksolla Sinipaitojen peli oli hivenen ensimmäistä jaksoa parempaa. Palkinto saatiin 82. minuutilla, kun hyvä prässipeli tuotti nopean hyökkäyksen. Verneri Uimosen keskitys lipsahti hiukan liian syvälle, ja maalivahti Tuomas Karjanlahti näytti saavan pallon helposti hyppysiinsä. Tämä kuitenkin pudotti pallon kärppänä paikalle olleelle Tuomas Alaselle, joka pääsi siirtämään pallon maaliin.

”Puoliajalla k√§vimme asioita l√§pi, mik√§ my√∂s n√§kyi heti kent√§ll√§”, p√§√§valmentaja M√§kel√§ kertaa. ”Aktiivisuus, kaksinkamppailut ja pelirohkeus olivat hyv√§ll√§ tasolla, mik√§ tuottikin ansaitun tasoituksen, mik√§ valitettavasti ei riitt√§nyt tuloksen saamiseen.”

Tasoitusmaalin jälkeen Sinipaidat pelasivat pirteästi, ja katsomossa ollut tamperelaisyleisö alkoi elätellä toiveita voittomaalin tekemisestä. Toisin kuitenkin kävi. Kohtaloksi koitui Tuomas Alasen toinen keltainen kortti ja ulosajo. Topparipariksi asettui parivaljakko, jota kukaan ei olisi varmasti osannut ennen ottelua ennakoida, kun Santeri Salomaa ja Konsta Raittinen ottivat topparin paikat. Kaksikko ei ehtinyt paljoa pelaamistaan suunnitella tai sopia, sillä pallo oli maalissa heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. Hakan hyökkäys päättyi Emenike Mbachun keskitykeen ja Topi Järven komeaan viimeistelyyn.

Ottelun loppunumerot syntyiv√§t, kun p√§√§tuomari n√§ki Konsta Raittisen rikkoneen boksissa lis√§ajan kolmannella minuutilla. Pallon taakse asettui hetke√§ my√∂hemmin Emenike Mbachun, joka iski varmasti loppulukemat 3‚Äď1 (1‚Äď0). ”Kaveri sai kaksi todella heppoista pilkkua, mutta enemp√§√§ en l√§hde kolmikon pelist√§ puhumaan”, puhisi p√§√§valmentaja M√§kel√§ ottelun j√§lkeen.

Loukkaantumistilanne saa p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§n vakavaksi: ”Harmittavinta t√§n√§√§n oli kapteeni Eetu Rahkolan paha loukkaantuminen. Kuvauksista selvi√§√§ my√∂hemmin vamman vakavuus, mutta v√§h√§√§n aikaan ei Eetua kent√§ll√§ n√§hd√§. Muutenkin tilanteemme on enemm√§n kuin haastava. Jouduimme perumaan loppuviikon tapahtumat, koska meill√§ ei ole tarpeeksi ehji√§ pelaajia. Meill√§ on 20 kentt√§pelaajaa, joista puolet k√§rsii isommista tai pienimmist√§ vammoista. Meill√§ tulee olemaan isoja haasteita edess√§ koko kauden ajan ett√§ saadaan pidetty√§ joukkue pelikuntoisena.”

Lauantaille aiotun JäPS-ottelun tultua perutuksi Sinipaitojen seuraava ottelu on Kakkosen kauden avaava ottelu FC Viikinkien vieraana lauantaina 29.4. Kevään haastavista sääolosuhteista johtuen ottelua ei näillä näkymin päästä pelaamaan Viikinkien kotikentällä Heteniityllä, vaan kohtaamisen näyttämönä on vielä tätäkin askeettisempi Kartanon tekonurmi.