Haka löi Sinipaidat harjoitus­ottelussa

20/04/2017
Otteluraportti

Tampere United koki keskiviikkona Valkeakoskella takaiskuja kahdella rintamalla, kun FC Haka voitti harjoitusottelun 3–1 (1–0) ja lisäksi avauksen toppareiksi kaavaillut Eetu Rahkola ja Mahdi Ali joutuivat molemmat jättämään kentän kesken ottelun loukkaantumisten takia. Pelillisesti Sinipaidoilla oli suuria vaikeuksia ensimmäisellä puoliajalla, mutta toinen puoliaika oli lupaavampaa. Tuomas Alasen tasoitusmaalin jälkeen vierailla oli jopa tilaisuutensa tehdä johtomaali, mutta lopulta koskilaiset kävivät tekemässä voittomaalin. Lisäajan rankkarimaali viimeisteli lukemat 3–1;een.

Harjoitusottelu

3 – 1

”Pelasimme kaksi erilaista puoliaikaa”, kommentoi päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Lähdimme peliin hyvin latautuneina ja painotimme pelirohkeutta ja aktiivista peliä. Pelin alku olikin meiltä ihan ok, ja saimme prässin kautta pallonriistoja.”

Tämän jälkeen Sinipaitojen onni kääntyi – ja sitä myötä myös pelin kulku: ”Jouduimme vaihtamaan Mahdi Alin noin 10 minuutin kohdalla nivusvamman takia, ja ote alkoi kääntyä Hakalle. Hukkasimme täysin pelirohkeuden, mikä näkyi helpoissa syöttövirheissä sekä kaksinkamppailuissa”, Mäkelä manaa. Tilannetta toki pahensi myös 15 minuutin kohdalla Hakalle tuomittu rankkari, jonka Anton Popovitch laittoi varmasti verkon perukoille. TamU-leirissä pilkku jäi kismittämään, sillä Tuomas Alasen käsivirhe tuomittiin melko vaarattoman oloisessa keskitystilanteessa.

Kaikkiaan ensimmäinen jakso pelattiin Hakan hallinnassa. Sinipaidat saavat kiittää erityisesti maalivahti Juuso Auvista siitä, että lisämaaleilta vältyttiin. Koko ottelun erinomaisesti pelannut maalivahti olikin joukkueen ehdoton kulmakivi.

Toisella jaksolla Sinipaitojen peli oli hivenen ensimmäistä jaksoa parempaa. Palkinto saatiin 82. minuutilla, kun hyvä prässipeli tuotti nopean hyökkäyksen. Verneri Uimosen keskitys lipsahti hiukan liian syvälle, ja maalivahti Tuomas Karjanlahti näytti saavan pallon helposti hyppysiinsä. Tämä kuitenkin pudotti pallon kärppänä paikalle olleelle Tuomas Alaselle, joka pääsi siirtämään pallon maaliin.

”Puoliajalla kävimme asioita läpi, mikä myös näkyi heti kentällä”, päävalmentaja Mäkelä kertaa. ”Aktiivisuus, kaksinkamppailut ja pelirohkeus olivat hyvällä tasolla, mikä tuottikin ansaitun tasoituksen, mikä valitettavasti ei riittänyt tuloksen saamiseen.”

Tasoitusmaalin jälkeen Sinipaidat pelasivat pirteästi, ja katsomossa ollut tamperelaisyleisö alkoi elätellä toiveita voittomaalin tekemisestä. Toisin kuitenkin kävi. Kohtaloksi koitui Tuomas Alasen toinen keltainen kortti ja ulosajo. Topparipariksi asettui parivaljakko, jota kukaan ei olisi varmasti osannut ennen ottelua ennakoida, kun Santeri Salomaa ja Konsta Raittinen ottivat topparin paikat. Kaksikko ei ehtinyt paljoa pelaamistaan suunnitella tai sopia, sillä pallo oli maalissa heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. Hakan hyökkäys päättyi Emenike Mbachun keskitykeen ja Topi Järven komeaan viimeistelyyn.

Ottelun loppunumerot syntyivät, kun päätuomari näki Konsta Raittisen rikkoneen boksissa lisäajan kolmannella minuutilla. Pallon taakse asettui hetkeä myöhemmin Emenike Mbachun, joka iski varmasti loppulukemat 3–1 (1–0). ”Kaveri sai kaksi todella heppoista pilkkua, mutta enempää en lähde kolmikon pelistä puhumaan”, puhisi päävalmentaja Mäkelä ottelun jälkeen.

Loukkaantumistilanne saa päävalmentaja Mikko Mäkelän vakavaksi: ”Harmittavinta tänään oli kapteeni Eetu Rahkolan paha loukkaantuminen. Kuvauksista selviää myöhemmin vamman vakavuus, mutta vähään aikaan ei Eetua kentällä nähdä. Muutenkin tilanteemme on enemmän kuin haastava. Jouduimme perumaan loppuviikon tapahtumat, koska meillä ei ole tarpeeksi ehjiä pelaajia. Meillä on 20 kenttäpelaajaa, joista puolet kärsii isommista tai pienimmistä vammoista. Meillä tulee olemaan isoja haasteita edessä koko kauden ajan että saadaan pidettyä joukkue pelikuntoisena.”

Lauantaille aiotun JäPS-ottelun tultua perutuksi Sinipaitojen seuraava ottelu on Kakkosen kauden avaava ottelu FC Viikinkien vieraana lauantaina 29.4. Kevään haastavista sääolosuhteista johtuen ottelua ei näillä näkymin päästä pelaamaan Viikinkien kotikentällä Heteniityllä, vaan kohtaamisen näyttämönä on vielä tätäkin askeettisempi Kartanon tekonurmi.

Harjoitusottelu

3 – 1

( 1 – 0 )

82′ Tuomas Alanen

Yleisöä:

15' Anton Popovitch (rp)
88' Topi Järvi
90'+4' Emenike Mbachu

Yleisöä:

17 Juuso Auvinen
2 Mauno Sirén
4 Topias Järvelä 46'
6 Sampo Ojala 59'
8 Riku Oras C
9 Tuomas Lehti 46'
20 Verneri Uimonen
22 Tuomas Alanen 24' 86'
23 Tero Intala 67'
26 Mahdi Ali 10'
27 Konsta Raittinen
1 Jani Rantala
3 Roope Kostiainen 46'
5 Eetu Rahkola 10' 70'
7 Jussi Rasva 70'
19 Valtteri Uimonen 67'
21 Dani Gorelov 46'
32 Santeri Salomaa 59'
 

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49