Haaveet sarja­noususta kokivat kolauksen TamUn hävittyä sarja­jumbolle

06/06/2022 TamU naiset
Otteluraportti

Pikkiön Palloseura ja Tampere United kohtasivat aurinkoisessa Piikkiössä sunnuntaina. Sinipaidat lähtivät otteluun erittäin kapealla rosterilla, kun viimeinenkin vaihtopelaaja tippui pois kokoonpanosta lauantai-iltana. Otteluun valmistauduttiin kuitenkin hyvällä asenteella ja päätettiin jatkaa siitä, mihin viime viikolla Pyynikillä jäätiin. Toisin kuitenkin kävi, ja ennen ottelu sarjan viimeisenä ilman pisteitä ollut PiPS otti täydet pisteet lukemin 2–1 (0–0).

Naisten Kolmonen

2 – 1

  • TamU joutui otteluun 10 kenttä­pelaajalla ja 2 maali­vahdilla.
  • Murtautumiset kunnon hyökkäyksiin jäivät aivan liian vähiin.
  • Tappio pudottaa Sinipaidat sarja­taulukossa kolmanneksi.

Omien syöttöjen laadussa ja varsinkin hyökkäyspään ratkaisuissa on paljon parantamisen varaa. Sarjatilanteenkin kannalta harmittava tappio, josta pitää ottaa opiksi tulevia pelejä varten.

- Kiira Kaivola
Hyökkääjä

Viimeisen linjan murtaminen ei onnistunut, ja maalit jäivät tekemättä. Toisella jaksolla tuli keskialueella ja ylimmällä linjalla harhasyöttöjä tukku, ja siinä jossain välissä PiPS rankaisi kahden maalin verran.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Ottelu ei käynnistynyt lainkaan Sinipaitojen haluamalla tavalla, kun syötöt eivät napsuneet omille ja tilanteita jätettiin hieman kesken. Ensimmäisten tilanteiden jälkeen vierasjoukkue yritti käynnistää hyökkäyksiä useaan otteeseen, mutta pallot pysähtyivät viimeiseen linjaan tai olivat paitsioita. Ottelun toinen linjatuomari oli sairastunut, joten ottelussa oli vain kaksi tuomaria. Ensimmäinen jakso pelattiin ilman hyökkäyspuoliskon linjatuomaria, joten paitsiovihellykset olivat herkässä.

TamU sai useiden murtautumisyritysten seurauksena useita kulmapotkuja, mutta maalilla olleet pelaajat ja pallo eivät olleet ollenkaan samalla aaltopituudella. Ensimmäisellä jaksolla takaprässi oli heikkoa, ja joukkue joutui juoksemaan paljon. Tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle jaksolle TamU vaihtoi tolppien väliin Helmi Lindin. Silja Korhonen puki kenttäpelaajan varusteet päälle ja oli valmiudessa mikäli väsymisiä tai loukkaantumisia tulisi. Sinipaidat yrittivät lähteä toiselle jaksolle sähinällä, mutta piippuun jäi sekin yritys.

Kotijoukkue pääsi antamaan pitkiä murtavia syöttöjä, jonka seurauksena puolustus joutui useaan otteeseen juoksukilpailuun. PiPSin hyökkäysalueen painostuksen päätteeksi he saivat vapaapotkun 50 minuutin kohdalla 25 metrin päästä maalista. Mona Ajalin lauko pallon suoraan vapaapotkusta maaliin, ja kotijoukkue siirtyi 1–0-johtoon.

TamU yritti jatkuvasti murtautua maalintekoon, mutta syöttöjä ei saatu keski- eikä hyökkäysalueella omille. Syöttöketjut jäivät muutaman syötön mittaisiksi, jonka jälkeen jouduttiin puolustamaan.

Kotijoukkue siirtyi 70 peliminuutin kohdalla 2–0-johtoon puolittaisen läpiajon päätteeksi. Toppari Venla Numminen sai jalkaansa hieman laukauksen tielle, jonka takia pallo hieman muutti suuntaansa ja meni etukulmasta maaliin. Vierasjoukkue sai luotua hieman painostusta maalin jälkeen, ja Nea Nea Vironmäki kavensi tilanteeksi 2–1, kun pelikellossa oli käynnissä 82. minuutti.

Lopussa Sinipaidat sai vielä kulman jälkeisen hässäkän maalille sekä kerran kilautettua pallon tolppaan, mutta nämäkään tilanteet eivät tällä kertaa riittäneet tasoitusmaaliin.

”Perustekeminen ei ollut missään vaiheessa meidän omalla tasolla ja se valitettavasti näkyy pelin lopputuloksessa. Omien syöttöjen laadussa ja varsinkin hyökkäyspään ratkaisuissa on paljon parantamisen varaa. Sarjatilanteenkin kannalta harmittava tappio, josta pitää ottaa opiksi tulevia pelejä varten”, analysoi hyökkääjä Kiira Kaivola ottelua.

Tappio pudottaa TamUn sarjataulukossa kolmanneksi. RaiFu on jo kuuden pisteen karkumatkalla ilman piustemenetyksiä ja FC Nokiakin on kolme pistettä Sinipaitojen edellä menetettyään pisteitä ainoastaan avauskierroksen ottelussa nimenomaan TamUlle. Lohkon voittaminen ja sarjanousun saavuttaminen vaatii siis tässä vaiheessa ristiinpelaamisia apuja muilta joukkueilta, eikä TamUlla näyttäisi olevan enää varaa pistemenetyksiin.

Päävalmentaja Kari Numminen olikin luonnollisesti harmissaan tuloksesta.

”Hyvä alku, pallonhallinta vahvasti meillä ja tilanteita luotiin hyvällä prosentilla. Viimeisen linjan murtaminen ei onnistunut, ja maalit jäivät tekemättä. Toisella jaksolla tuli keskialueella ja ylimmällä linjalla harhasyöttöjä tukku, ja siinä jossain välissä PiPS rankaisi kahden maalin verran. Ilman vaihtopelaajia eri vaihtoehtojen tarjoaminen pelin kehittämiseksi ei onnistu. PiPS pelasi rohkeasti ja puolusti loistavasti viimeistä linjaansa. Maalintekopaikat menivät suurin piirtein tasan.”

Joukkueen pelit jatkuvat ensi lauantaina 11.6. Pyynikin urheilukentällä, kun vieraaksi saapuu PIF. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 14.00. Tämän jälkeen vuorossa on kauden odotetuin vierasottelu, kun TamU risteilee IFK Mariehamnin vieraaksi lauantaina 18.6. TamU järjestää tähän otteluun matkan kaikille TamU-kannattajille, ja se on myynnissä TamU-kaupassa sekä suoraan alla olevien nappien kautta. Tervetuloa mukaan laivaan!

Naisten Kolmonen

2 – 1

( 0 – 0 )

82′ Nea Vironmäki

Yleisöä:

50′ Mona Ajalin
70′ Saara Tölkkö

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49