Gnistan jätti Sinipaidat vaille mahdollisuuksia

24/05/2019
Otteluraportti

Gnistan näytti kovuutensa Tampere Unitedin vieraillessa Mustapekka Areenalla perjantai-iltana. Sinipaidat taistelivat hyvin eivätkä olleet ottelussa mitenkään helisemässä, mutta Gnistan oli kaikilla mittareilla parempi, ja vei ottelun nimiinsä maalein 2–0 (1–0) iskettyään molemmat maalit Sinipaitojen selkeistä virheistä. Sinipaidoillakin oli ottelussa omat hyvät hetkensä, ja vielä ottelun tauolla oli edellytyksiä toivoa nousua rinnalle tai jopa ohi. Gnistanin toinen maali kuitenkin käytännössä tappoi pelin jo hyvissä ajoin ennen päätösvihellystä. Rehellisyyden nimissä on myös todettava, että maalipuut pelastivat Sinipaidat useampaan otteeseen, ja huonommalla onnella lukeamat olisivat voineet revetä pahemmiksikin.

Kakkonen

2 – 0

Jere Remes avasi jälleen kärjessä.

TamU oli vaihtanut tavanomaisen koostumuksensa tiiviiseen 4-4-2-muodostelmaan, jossa korkea prässi oli jätetty kokonaan pois. Keskustan tukkiminen toimi melko hyvin, ja TamU sai tiiviistä puolustusmuodosta ensimmäisellä puoliajalla usean hyvän riiston. Riistoja seuranneista vastahyökkäyksista päästiin Omar Kharyn ja Haris Ibrahimovicin johdolla syvälle Gnistanin alueelle, mutta vaarallisille maalintekoalueille TamU ei päässyt murtautumaan.

Kapteeni Eetu Rahkola pelasi yllättäen keskikentän pohjalla.

Jos keskusta pysyi melko hyvin tukittuna, oli laidoilla paljon tilaa, jota Gnistan pääsi käyttämään. Jo ottelun ensimmäisellä minuutilla Gnistan kolisutti tolppia, mutta paluupallosta avautuneesta vapaasta maalipaikasta keltapaitainen hyökkääjä laittoi pallon vieraskannattajien huojennukseksi yli maalin.

Sami Ekmark yrittää pitää Pekka Sihvolan aisoissa.
Ali Al-Fatli yrittää pysäyttää Onni Tiihosen.

Seuraavan kerran kotijoukkue osui maalipuihin 20. minuutilla, kun Jesse Ahonen laittoi linjan taakse pelatun pallon tolppaan. Ottelun avausmaali syntyi vain minuuttia myöhemmin. Pallo pelattiin vasemmalta laidalta keskelle, jossa kulmapotkutilanteen jälkeen ylösjäänyt puolustaja Pauli Kuusijärvi sai pallon eikä erehtynyt maalin edestä. Gnistan kolisutti tolppaa vielä hieman ennen ensimmäisen jakson loppua, mutta tauolle mentiin lukemissa 1–0.

Gnistan juhlii 1–0-maalia.
Haris Ibrahimovic nousee laidalla.

Ottelun ratkaisu nähtiin 64. minuutilla, kun viime kaudella HIFK:ssa tehoilleet Tuomas Mustonen ja Pekka Sihvola aiheuttivat tuhoa TamUn boksissa. Mustonen syötti oikealta pallon TamU-puolustajan längeistä maalin eteen Sihvolalle, joka viimeisteli varmasti takakulmaan.

Tähän ottelu käytännössä päättyi. Gnistan jäädytti peliä hyvin kahden maalin johtoasemassa, eikä TamU löytänyt keinoja päästä maalipaikoille, vaikka ajoittain palloa pystyttiin pitämään hallussa Gnistanin kenttäpuoliskolla. Minkäänlaista loppurynnistystäkään ei nähty, vaan sen sijaan Gnistan oli lähellä tehdä vielä kolmannen maalin, kun
puski pallon maalin ylärimaan ottelun lisäajalla.

Elias Alanen vangitsee pallon ruuhkan keskellä.
Haris Ibrahimovic nostaa hyökkäystä.
Keltapaitainen toppari ehtii palloon juuri ennen Sami Ekmarkia.

Päävalmentaja Mourad Seddiki oli ottelun jälkeen luonnollisesti harmissaan tuloksesta, mutta näki joukkueen esityksessä paljon hyvääkin. ”Vastassa oli kova joukkue jolla on kokeneet pelaajat, emmekä missään nimessä olisi pärjänneet, jos olisimme lähteneet prässäämään ylhäältä. Suunnitelmamme oli jättää pallo Gnistanille, ja pyrkiä keskialueen prässin kautta käynnistämään vastaiskuja. Näin me teimmekin, mutta teimme liikaa virheitä, joista vastustaja pääsi tekemään maaleja.”

”Vielä 1–0-tilanteessa oli toivoa ja siinä kohtaa alettiin hiukan pelatakin, mutta toisen maalin jälkeen ottelu oli taputeltu”, Seddiki manasi.

Seuraavan kerran TamU taistelee pisteistä helatorstaina 30.5. kun FC Espoo vierailee Pyynikillä. Ottelu potkaistaan käyntiin jo klo 15.00. Tervetuloa silloin mukaan!

Vaihtoon ottelun lopussa otettu Eetu Rahkola ehti ensimmäisenä kiittämään vieraskannattajia.
Kakkonen

2 – 0

( 1 – 0 )

Yleisöä:
457

21’ Pauli Kuusijärvi
64’ Pekka Sihvola

Yleisöä:
457

62 Elias Alanen
3 Sami Ekmark
5 Eetu Rahkola C 82'
10 Haris Ibrahimovic
18 Jere Remes 82'
20 Verneri Uimonen
22 Matias Stark
25 Omar Khary
28 Deng Malwal 63'
29 Ali Al-Fatli
32 Arttu Mättö
24 Oskari Ikonen
7 Elias Harala
15 Eemil Pasanen
17 Taavi Abruquah 82'
21 Konsta Raittinen 82'
23 Niklas Lindholm 63'
27 Nils Strömsholm
12Aatu Hakala
3Tuomas MustonenC
5Pauli Kuusijärvi
6Richard Tiberi
9Pekka Sihvola
11Patrick Aaltonen
20Ilmari Hietavaihtoon 46’
22Onni Tiihonen
23Jesse Ahonenvaihtoon 81’
28Gullit Zolamesovaihtoon 70’
75Hidetoshi Wakui
35Salifu Senghore
7Benjamin Thurling
14Zakaria Kibonavaihdosta 70’
18Saloum Faal
24Touko Laakkonen
32Joonas Salmivaihdosta 46’
77Arttu Heikkavaihdosta 81’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2