Gastropub Nordic on TamUn kannattajien – ja hallituksen – kokoontumis­paikka

05/09/2017
Uutinen

Yksi Tampere Unitedin pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista on Gastropub Nordic. Olutravintola toimii kannattajien vierasmatkojen lähtöpaikkana ja oli myös pitkään seuran hallituksen kokouspaikka. Gastropub-ketjun ravintolat aloittivat Tuulensuun, Prahan ja Sohon johdolla lähes 15 vuotta sitten. Jokunen vuosi tämän jälkeen perustettiin Gastropub Nordic, joka on suomalaisen olutkulttuurin edelläkävijä. Tampere Unitedin kannattajien suosiossa oleva ravintola oli ensimmäinen kotimaisiin pienpanimoihin panostanut ravintola poislukien panimoravintolat.

”Idea oli tuoda kotimaisia pienpanimo-oluita ja skandinaavisia tuotteita asiakkaille. Myös sisustus poikkesi perinteisestä pubista, kun käytimme vaaleaa sinistä ja pidimme tilan avarana. Meillä ei ole koskaan ollut isoa panimoa päähanatoimittajana”, kuvaa ravintolapäällikkö Otso Mikkonen Nordicin toiminta-ajatusta.

Tällainen toiminta ei kuulosta poikkeavalta vajaa kymmenen vuotta ravintolan perustamisen jälkeen, mutta Gastropub Nordicin alkuaikoina pienpanimo-oluiden tarjonta ei ollut nykyisen kaltaista. ”Alkujaan meillä oli myynnissä jokainen suomalainen pienpanimo-olut, joka oli kaupallisesti saatavilla. Kun kotimaisia oluita ei ollut riittävästi, laajensimme valikoimaa myös muihin pohjoismaisiin oluisiin ja nykyisin meiltä saa myös oluita Balttiasta”, Mikkonen kertaa.

Viime vuoden toukokuussa Nordicin nimi yhdistettiin myös panimoon, kun Nordic Brewery aloitti toimintansa. Panimo juhlistaa myös Suomen satavuotista taivalta Havu-olueellaan, joka sai valtakunnallisen Suomi 100 Finland -tunnustuksen. Juhlavuosi on näkynyt myös Nordicin ruokalistalla, kun kuukausittain vaihtuva klassikkoannos juhlistaa Suomea.

”Meillä on ollut tarjolla meidän mieleisiämme klassikkoannoksia, kuten porilainen, karjalanpaisti, lohikeitto, kalakukkoa ja syyskuussa listalle tullut rössypottu. Gastropubin idea on tarjota ravintolatasoista ruokaa, mutta krouvimmin. Emme ole sidottu tiukasti minnekään ja voimme kokeilla. Ehkä sen hernekeiton olisi voinut jättää väliin”, naurahtaa Mikkonen.

Virasmatkalle Nordicin kautta

Gastropub-nordicin olutvalikoimaan ja maittaviin ruokiin on hyvä käydä tutustumassa ennen vieraspelejä, sillä Tampere Unitedin kannattajat kokoontuvat Otavalankadulla sijaitsevassa ravintolassa ennen lähtöä peleihin, ja usein myös Tampereelle palattuaan. Muulloinkin Nordicissa kannattaa poiketa, sillä Tampere Unitedin jäsenet saavat alennusta Kukko-oluista ja ravintolan herkullisista ruisreinoista.

Nordicin terassilta alkaa moni vieraspelimatka.

Gastropub Nordicissa on varattavissa myös kabinetti ilman erillistä maksua. Kyseinen kabinetti oli Tampere Unitedin ja sitä edeltäneen TamU-k:n hallituksen kokouspaikka, ennen kuin seura hankki toimitilan tänä vuonna. Virallisena Unitedin yhteistyökumppanina Gastropub Nordic on ollut vuodesta 2014, ja Mikkonen on ollut vaikuttunut TamUn toiminnasta tuona aikana.

”Seuran toiminnassa näkyy – ei ehkä voi sanoa ammattimaisuus, kun toimitaan vapaahetoisvoimin – mutta laadukkuus ja halu tehdä asiat hyvin. On ollut ilo seurata toiminnan kehittymistä näin nopeasti”, päättää Mikkonen.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2