5.9.2017

 
 

Gastropub Nordic on TamUn kannattajien ‚Äď ja hallituksen ‚Äď kokoontumis­paikkaYksi Tampere Unitedin pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista on Gastropub Nordic. Olutravintola toimii kannattajien vierasmatkojen lähtöpaikkana ja oli myös pitkään seuran hallituksen kokouspaikka. Gastropub-ketjun ravintolat aloittivat Tuulensuun, Prahan ja Sohon johdolla lähes 15 vuotta sitten. Jokunen vuosi tämän jälkeen perustettiin Gastropub Nordic, joka on suomalaisen olutkulttuurin edelläkävijä. Tampere Unitedin kannattajien suosiossa oleva ravintola oli ensimmäinen kotimaisiin pienpanimoihin panostanut ravintola poislukien panimoravintolat.

”Idea oli tuoda kotimaisia pienpanimo-oluita ja skandinaavisia tuotteita asiakkaille. My√∂s sisustus poikkesi perinteisest√§ pubista, kun k√§ytimme vaaleaa sinist√§ ja pidimme tilan avarana. Meill√§ ei ole koskaan ollut isoa panimoa p√§√§hanatoimittajana”, kuvaa ravintolap√§√§llikk√∂ Otso Mikkonen Nordicin toiminta-ajatusta.

T√§llainen toiminta ei kuulosta poikkeavalta vajaa kymmenen vuotta ravintolan perustamisen j√§lkeen, mutta Gastropub Nordicin alkuaikoina pienpanimo-oluiden tarjonta ei ollut nykyisen kaltaista. ”Alkujaan meill√§ oli myynniss√§ jokainen suomalainen pienpanimo-olut, joka oli kaupallisesti saatavilla. Kun kotimaisia oluita ei ollut riitt√§v√§sti, laajensimme valikoimaa my√∂s muihin pohjoismaisiin oluisiin ja nykyisin meilt√§ saa my√∂s oluita Balttiasta”, Mikkonen kertaa.

Viime vuoden toukokuussa Nordicin nimi yhdistettiin myös panimoon, kun Nordic Brewery aloitti toimintansa. Panimo juhlistaa myös Suomen satavuotista taivalta Havu-olueellaan, joka sai valtakunnallisen Suomi 100 Finland -tunnustuksen. Juhlavuosi on näkynyt myös Nordicin ruokalistalla, kun kuukausittain vaihtuva klassikkoannos juhlistaa Suomea.

”Meill√§ on ollut tarjolla meid√§n mieleisi√§mme klassikkoannoksia, kuten porilainen, karjalanpaisti, lohikeitto, kalakukkoa ja syyskuussa listalle tullut r√∂ssypottu. Gastropubin idea on tarjota ravintolatasoista ruokaa, mutta krouvimmin. Emme ole sidottu tiukasti minnek√§√§n ja voimme kokeilla. Ehk√§ sen hernekeiton olisi voinut j√§tt√§√§ v√§liin”, naurahtaa Mikkonen.

Virasmatkalle Nordicin kautta

Gastropub-nordicin olutvalikoimaan ja maittaviin ruokiin on hyvä käydä tutustumassa ennen vieraspelejä, sillä Tampere Unitedin kannattajat kokoontuvat Otavalankadulla sijaitsevassa ravintolassa ennen lähtöä peleihin, ja usein myös Tampereelle palattuaan. Muulloinkin Nordicissa kannattaa poiketa, sillä Tampere Unitedin jäsenet saavat alennusta Kukko-oluista ja ravintolan herkullisista ruisreinoista.

Nordicin terassilta alkaa moni vieraspelimatka.

Gastropub Nordicissa on varattavissa myös kabinetti ilman erillistä maksua. Kyseinen kabinetti oli Tampere Unitedin ja sitä edeltäneen TamU-k:n hallituksen kokouspaikka, ennen kuin seura hankki toimitilan tänä vuonna. Virallisena Unitedin yhteistyökumppanina Gastropub Nordic on ollut vuodesta 2014, ja Mikkonen on ollut vaikuttunut TamUn toiminnasta tuona aikana.

”Seuran toiminnassa n√§kyy ‚Äď ei ehk√§ voi sanoa ammattimaisuus, kun toimitaan vapaahetoisvoimin ‚Äď mutta laadukkuus ja halu tehd√§ asiat hyvin. On ollut ilo seurata toiminnan kehittymist√§ n√§in nopeasti”, p√§√§tt√§√§ Mikkonen.