15.3.2021

 
 

Fysiikkavalmentaja Jussi Korhonen vahvistaa miesten edustus­joukkueen tausta­ryhm√§√§ entisest√§√§nSotkamosta kotoisin oleva Jussi Korhonen, 25, on löytänyt viimeisen noin vuoden mittaisen jakson aikana tiensä ripeästi sinivihreän seurayhteisön sisään. Vuokatin Urheiluopistossa liikunnanohjauksen perustutkinnon sekä fysiikkaharjoitteluun suuntautuneen valmentajan ammattitutkinnon suorittanut Korhonen on mukana seuran toiminnassa jo toista vuotta. Aiemmin Korhonen on toiminut TamUn juniorijoukkueiden parissa, mutta on kaudella 2021 mukana myös miesten edustusjoukkueen valmennusryhmässä. Koronapandemia on tuonut mukanaan entistä enemmän oheisharjoittelua, johon Korhonen antaa nyt laajasti lisää osaamista.

Sotkamolaisen toi Tampereelle tyttöystävä, mutta Tampere Unitediin Jussi Korhosen tie kävi puhtaasti kaupunginosatoiminnan valmentajarekrytointi-ilmoituksen kautta edeltävänä keväänä.

”Kun Jussin kanssa neuvoteltiin oli jo tiedossa, ett√§ meill√§ on tarve tehd√§ fysiikkaharjoitteiden suunnittelua junioripuolella, ja puhuttiin, ett√§ sellainen toteutettaisiin loppukes√§st√§ 2020. Nopeasti huomasimme, ett√§ t√§ll√§ kaverilla on aika paljon annettavaa monellakin eri tasolla seurassa ja my√∂s motivaatio l√§hte√§ kehitt√§m√§√§n junioreiden fysiikkapuolta laajemminkin”, kertoo seuran juniorijalkapalloilusta vastaava Markus Ky√∂st√§j√§.

”Asiat l√§htiv√§tkin sitten etenem√§√§n nopeasti. Hienointa t√§ss√§ on se, ett√§ fysiikkaharjoitteet on r√§√§t√§l√∂ity juuri jalkapalloilijan tarpeisiin, ja Jussilla on taidot opettaa hyvinkin yksityiskohtaisia jalkapallospesifej√§ liikkeit√§.”

Korhonen aloittikin pian kaupunginosajoukkueen valmennuksessa, mutta sai hyvinkin nopeasti osakseen suunnitella juniorijoukkueiden oheisharjoittelua. Myöhemmin hän nousikin jo sitten 2012 syntyneiden poikien vastuuvalmentajaksi. Syksystä asti mukana on ollut myös P13-joukkueen fysiikkavalmentaminen, joka on pitänyt sisällään mm. paljon liikkuvuusharjoittelua. Nyt maaliskuusta lähtien Korhonen on myös osana edustusjoukkueen taustaryhmää.

”Oman urakehitykseni kannalta t√§m√§ on hyv√§ steppi p√§√§st√§ toimimaan s√§√§nn√∂llisesti aikuisten urheilijoiden kanssa. Viel√§ menee hetki tutustuessa kaikkiin pelaajiin, mutta vastaanotto joukkueessa on ollut l√§mmin. Varsinkin taustaryhm√§st√§ on j√§√§nyt erityisen hyv√§t fiilikset, ja he ovat ottaneet avoimesti vastaan”, Korhonen kehuu.

”Tarkoituksena on olla p√§√§valmentajan apuna erityisesti oheisharjoittelun osalta. Aiomme testata pelaajia yksil√∂in√§ ja t√§t√§ kautta pyrki√§ suunnittelemaan pelaajille yksil√∂ityj√§ harjoitteita suorituskyvyn ja liikkuvuuden parantamiseksi sek√§ vammojen ennaltaehk√§isemiseksi. Ideana on my√∂s olla pelaajien tukena heid√§n omassa fysiikkaharjoittelussaan joukkuetoiminnan ulkopuolella ja antaa neuvoja sinne suuntaan”, kertoo Korhonen selv√§sti innostuneena uusista haasteista.

P√§√§valmentaja Jukka Listenmaa onkin uudesta taustojen lis√§yksest√§ mieliss√§√§n: ”Hyv√§ saada nuori ja innokas ammattilainen joukkoon t√§ydent√§m√§√§n valmennusta omalla erikoisosaamisella. Ja eik√∂s se niin mene, ett√§ jos et itse osaa niin palkkaa joku muu tekem√§√§n?” Listenmaa nauraa.

”Jussia tullaan k√§ytt√§m√§√§n viikoittain treenien fysiikkaosuuksissa, loukkaantuneiden pelaajien kuntouttamisessa, sek√§ pelien alkuverryttelyjen vet√§misess√§. Lis√§ksi Jussi pystyy neuvomaan pelaajia ja tekem√§√§n j√§rkevi√§ ohjelmia niille, jotka haluavat treenata omatoimisesti salilla.”

Edustusjoukkueen lisäksi Jussi Korhonen jatkaa juniorijoukkueiden parissa. Kyseessä on nimenomaan seuran fysiikkavalmentaja, jonka palvelut ovat tarjolla kaikille joukkueille kunhan kustannukset sisällytetään joukkueen budjettiin.