Fysiikkavalmentaja Jussi Korhonen vahvistaa miesten edustus­joukkueen tausta­ryhmää entisestään

15/03/2021
Uutinen

Sotkamosta kotoisin oleva Jussi Korhonen, 25, on löytänyt viimeisen noin vuoden mittaisen jakson aikana tiensä ripeästi sinivihreän seurayhteisön sisään. Vuokatin Urheiluopistossa liikunnanohjauksen perustutkinnon sekä fysiikkaharjoitteluun suuntautuneen valmentajan ammattitutkinnon suorittanut Korhonen on mukana seuran toiminnassa jo toista vuotta. Aiemmin Korhonen on toiminut TamUn juniorijoukkueiden parissa, mutta on kaudella 2021 mukana myös miesten edustusjoukkueen valmennusryhmässä. Koronapandemia on tuonut mukanaan entistä enemmän oheisharjoittelua, johon Korhonen antaa nyt laajasti lisää osaamista.

Sotkamolaisen toi Tampereelle tyttöystävä, mutta Tampere Unitediin Jussi Korhosen tie kävi puhtaasti kaupunginosatoiminnan valmentajarekrytointi-ilmoituksen kautta edeltävänä keväänä.

”Kun Jussin kanssa neuvoteltiin oli jo tiedossa, että meillä on tarve tehdä fysiikkaharjoitteiden suunnittelua junioripuolella, ja puhuttiin, että sellainen toteutettaisiin loppukesästä 2020. Nopeasti huomasimme, että tällä kaverilla on aika paljon annettavaa monellakin eri tasolla seurassa ja myös motivaatio lähteä kehittämään junioreiden fysiikkapuolta laajemminkin”, kertoo seuran juniorijalkapalloilusta vastaava Markus Kyöstäjä.

”Asiat lähtivätkin sitten etenemään nopeasti. Hienointa tässä on se, että fysiikkaharjoitteet on räätälöity juuri jalkapalloilijan tarpeisiin, ja Jussilla on taidot opettaa hyvinkin yksityiskohtaisia jalkapallospesifejä liikkeitä.”

Korhonen aloittikin pian kaupunginosajoukkueen valmennuksessa, mutta sai hyvinkin nopeasti osakseen suunnitella juniorijoukkueiden oheisharjoittelua. Myöhemmin hän nousikin jo sitten 2012 syntyneiden poikien vastuuvalmentajaksi. Syksystä asti mukana on ollut myös P13-joukkueen fysiikkavalmentaminen, joka on pitänyt sisällään mm. paljon liikkuvuusharjoittelua. Nyt maaliskuusta lähtien Korhonen on myös osana edustusjoukkueen taustaryhmää.

”Oman urakehitykseni kannalta tämä on hyvä steppi päästä toimimaan säännöllisesti aikuisten urheilijoiden kanssa. Vielä menee hetki tutustuessa kaikkiin pelaajiin, mutta vastaanotto joukkueessa on ollut lämmin. Varsinkin taustaryhmästä on jäänyt erityisen hyvät fiilikset, ja he ovat ottaneet avoimesti vastaan”, Korhonen kehuu.

”Tarkoituksena on olla päävalmentajan apuna erityisesti oheisharjoittelun osalta. Aiomme testata pelaajia yksilöinä ja tätä kautta pyrkiä suunnittelemaan pelaajille yksilöityjä harjoitteita suorituskyvyn ja liikkuvuuden parantamiseksi sekä vammojen ennaltaehkäisemiseksi. Ideana on myös olla pelaajien tukena heidän omassa fysiikkaharjoittelussaan joukkuetoiminnan ulkopuolella ja antaa neuvoja sinne suuntaan”, kertoo Korhonen selvästi innostuneena uusista haasteista.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa onkin uudesta taustojen lisäyksestä mielissään: ”Hyvä saada nuori ja innokas ammattilainen joukkoon täydentämään valmennusta omalla erikoisosaamisella. Ja eikös se niin mene, että jos et itse osaa niin palkkaa joku muu tekemään?” Listenmaa nauraa.

”Jussia tullaan käyttämään viikoittain treenien fysiikkaosuuksissa, loukkaantuneiden pelaajien kuntouttamisessa, sekä pelien alkuverryttelyjen vetämisessä. Lisäksi Jussi pystyy neuvomaan pelaajia ja tekemään järkeviä ohjelmia niille, jotka haluavat treenata omatoimisesti salilla.”

Edustusjoukkueen lisäksi Jussi Korhonen jatkaa juniorijoukkueiden parissa. Kyseessä on nimenomaan seuran fysiikkavalmentaja, jonka palvelut ovat tarjolla kaikille joukkueille kunhan kustannukset sisällytetään joukkueen budjettiin.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa