Franssilalle, Kytöviidalle ja Kauppiselle jatkosopimukset

25/11/2015
Uutinen

Topparina ja keskikentän keskustassa viihtyvä Timo Kauppinen, hyökkäyspäässä maaleja menneillä kausilla mättänyt Mika Kytöviita ja keskikentän taituri Veli-Pekka Franssila jatkavat tulevalla kaudella Tampere Unitedissa vuoden mittaisten sopimusten myötä.

Menneen kauden pilanneesta loukkaantumisestaan toipunut Timo Kauppinen, 30, nähtiin viime maanantaina kentällä, kun Tampere United piti ensimmäiset vapaaehtoiset harjoituksensa Pirkkahallissa. ”Jalka tuntui yllättäen aika hyvältä vaikka varonkin sitä vielä aika paljon”, Kauppinen kertoo. ”Kuntoutus on mennyt siis hyvin, joten eiköhän sitä pääse pelipaikasta kilpailemaan tosissaan!”

Ensi kaudella Kauppinen palaa kolmen vuoden tauon jälkeen Kolmosen tasolle. Aiemmilta vuosilta ”Tinkellä” on takanaan Kakkosen pelejä kasvattajaseurassaan FC Vaajakoskessa ja jo B-juniori-ikäisenä jopa Ykkösen pelejä Äänekosken Huimassa. Kauppinen on siis yksi monista ensi kauden pelaajista, joilla on kokemusta liiton sarjoista. ”Odotukset on korkealla uusien pelaajien ja valmentajan tulon myötä. On hienoa, että tulee kilpailua joka pelipaikalle!” Kauppinen päättää.

Kovapotkuinen Mika Kytöviita, 28, on Tampereen Pallo-Veikkojen kasvatti ja oli jopa perustamassa seuran kakkosjoukkuetta, mutta menneiden kolmen kauden aikana hänestä on tullut yksi Tampere Unitedin tärkeimmistä pelaajista. TamU-K:n aikakaudella 2012–15 sinistä paitaa on virallisissa otteluissa kantanut yhteensä 76 eri pelaajaa, ja heistä Kytöviidalla on ylivoimaisesti eniten otteluita. Näissä 68 ottelussa “Kyttis” on tehnyt myös ylivoimaisesti eniten maaleja eli yhteensä 37 kihautusta. Hänen monipuolisuudestaan kertoo myös epävirallisen syöttötilaston kärkipaikka 22 syötöllä – tosin näistä arviolta noin puolet on syntynyt Kytöviidan tavaramerkiksi muodostuneista pitkistä sivurajaheitoista.

”Lähden taistelemaan peliajasta kynsin ja hampain”, toteaa Kytöviita vaatimattomasti. ”Mietin jo edellisellä Nelosen kaudella, mitä jos noustaankin, mitä sen jälkeen. Nyt kun asia konkretisoitui ja nousu saavutettiin, piti miettiä tosissaan jatkoa edustuksessa”, Kytöviita kertaa. ”Kotona mamma myönsi ’peliluvan’ ja poltetta riittää edelleen, niin miksikäs en lähtisi vielä taistelemaan sinisten puolesta!”

Veli-Pekka Franssilalle, 26, viime kausi oli ensimmäinen Sinipaidoissa. Keskikentän ikiliikkuja pelasi itsensä kannattajien sydämiin heti ensimmäisissä talven harjoitusotteluissa, ja pelasi koko kauden vakuuttavasti aina kauden syyskuussa päättäneeseen polvivammaansa saakka. ”Viime kaudesta jäi hyvä fiilis niin joukkueesta, faneista kuin omasta pelaamisestakin”, Franssila kertoo. ”Harmittavasti takaristiside meni poikki kesken kauden enkä päässyt pelaamaan ensimmäistä ehjää kautta sitten junnuvuosien.”

Syksyä Franssila on viettänyt polven kuntoutuksen merkeissä, mutta valitettavasti kaikki ei ole sujunut niin hyvin kuin toivottiin. ”Harmittavasti ilman leikkausta tapahtuneen 2,5 kuukauden kuntoutusjakson aikana polvea ei saatu tarpeeksi stabiiliksi, ja nyt on edessä leikkaus sekä puolen vuoden urheilukielto kilpakentiltä”, ”Vellu” manaa. ”Pelikentille pääsen kuitenkin tällä tietoa kesäkuun alussa. Kovaa kuntoutusta siis edessä puoli vuotta, mutta toivon mukaan sen tulos tullaan näkemään ensi kesän peleissä!”

Nyt julkaistujen jatkosopimusten myötä Tampere Unitedilla on sopimus kuuden viime kauden sopimuspelaajan ja kuuden uuden pelaajan kanssa. Joukkueen rakentaminen jatkuu tiiviiseen tahtiin, ja lisää pelaajauutisia on luvassa jo lähiaikoina.

”Jatkuvuus on yksi joukkueenkasaamisen tärkeistä kulmakivistä”, kommentoi joukkuetta kovalla pöhinällä kokoava Mika Suonsyrjä. ”Hienoa, että tältä TamU-K ajan kärkikaartilta löytyy halua jatkaa Unitedissa.”

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa