10.8.2019

 
 

FC Espoo synkisti Sinipaitojen illan tennis­lukeminFC Espoo iski Lepp√§vaaran stadionilla pelatussa ottelussa TamUa vastaan tylyt 6‚Äď0-lukemat. Ottelu oli kauttaaltaan kotijoukkueen hallinnassa, mutta varsinkin toisella jaksolla Sinipaitojen pakka hajosi tyystin, ja espoolaiset p√§√§siv√§t kerta toisensa j√§lkeen vy√∂rytt√§m√§√§n vaarallisia hy√∂kk√§yksi√§ TamUn alueelle.

TamU joutui lähtemään otteluun kokonaan uusitulla puolustuslinjalla, kun edellisessä ottelussa avauksessa olleet Eetu Rahkola ja Matias Stark olivat korttitilien täyttymisen takia pelikiellossa ja Sami Ekmark oli loukkaantunut. Jari Nikkilä putosi keskikentän kekustasta toppariksi, ja jätti samalla aukon keskikentälle.

Verneri Uimonen kantoi kapteenin nauhaa Eetu Rahkolan oltua pelikiellossa.

Jari Nikkilälläkin tuli ottelussa ajoittain kiire. Kuva: Teemu Levänen.

FC Espoo hallitsi palloa ottelun alusta lähtien TamUn puolustusmuodon ollessa syvällä omalla alueella. Ottelun ensimmäinen vaaran hetki tuli jo ensimmäisellä minuutilla, kun Elias Alanen purki pallon päin prässäävää espoolaishyökkääjää, mutta pallo meni tamperelaisten onneksi lopulta ohi maalin.

Nils Str√∂msholmilla on kiire 1‚Äď0-maalintekoon ajavan Samuli Heiskan kanssa. Kuva: Teemu Lev√§nen.

FC Espoo siirtyi 1‚Äď0-johtoon ottelun 15. minuutilla, kun Samuli Heiska purjehti l√§pi pehme√§sti pelanneen TamU-puolustuksen, ja sijoitti pallon maalin takanurkkaan. Maalin j√§lkeen kotijoukkue otti ottelun entist√§kin tiiviimmin hallintaansa ja piti palloa pitki√§ aikoja. TamU p√§√§si vain yksitt√§isiin ep√§toivoisiin vastahy√∂kk√§yksiin.

Joel Lahtinen kaataa Haris Ibrahimovicin pilkun arvoisesti.

 

Haris Ibrahimovicin pilkku jää auttamatta aivan liian keskelle.

Yllättäen TamU sai kuitenkin tilaisuutensa tasoitukseen ottelun 27. minuutilla, kun Haris Ibrahimovic haastoi boksiin ja Joel Lahtinen kaatoi hänet pilkun arvoisesti. Ibrahimovic asteli laukomaan itse, mutta espoolaismaalivahti Heikki Louhivaara torjui liian keskelle ja maalivahdin kannalta sopivalle korkeudelle jääneen laukauksen.

Topi Järvi väläytteli ottelussa ajoittain.

Puolen tunnin kohdalla FC Espoo p√§√§si vaaralliseen vastahy√∂kk√§ykseen syv√§ll√§ TamU:n alueelle Nils Str√∂msholmin helpon pallonmenetyksen j√§lkeen. Pallon saanut Sami Stam sy√∂tti sen ohi vastaan tulleen maalivahti Elias Alasen, ja Jaakko Oksasella oli helppo ty√∂ viimeistell√§ tyhj√§√§n maaliin lukemiksi 2‚Äď0.

Eemil Pasasen laukaus menee vain .niukasti ohi maalin.

Ottelun 38. minuutin molemmin puolin TamU sai pitkästä aikaa painetta hyökkäyspäähän. Ensin Eemil Pasanen ajoi laidalta keskelle ja laukoi niukasti ohi takakulman. Tämän jälkeen espoolaistopparin liukastumisen myötä TamU pääsi iskemään vastaan, mutta Topi Järven pallo laidasta keskelle karkasi liian pitkäksi.

Ensimm√§in Jakso sai kuitenkin pahimman mahdollisen p√§√§t√∂ksen, kun juuri ennen puoliaikavihellyst√§ Volter Ryyn√§nen riisti pallon r√∂yhke√§sti boksissa ja iski etukulmasta sis√§√§n. N√§in koppiin l√§hdettiin masentavissa 3‚Äď0-tappiolukemissa.

Toisesta jaksosta muodostui vielä ensimmäistäkin murheellisempi. Merkkejä tulevasta saatin heti alussa, kun ottelun avausmaalin tehnyt Samuli Heiska kolkutteli ristikkoa ensimmäisen kerran. Tilanteesta ei siis maalia.

Elias Alanen ottaa yhden lukuisista torjunnoistaan Samuli Heiskan yrittäessä maalintekoa.

Ottelun 52. minutilla nähtiin puolestaan toiselle jaksolle tyypillinen tilanne, kun TamU sai laidasta vapaapotkulla Topi Järven tultua revityksi. Omar Kharyn antama pallo oli hyvä, mutta toiselle jaksolle kentälle tulleen Niklas Lindholmin pusku suuntautui niukasti ohi maalin. Tyypillisen tilanteesta teki se, että heti tämän jälkeen espoolaishyökkääjä oli toisessa päässä puolittain läpi, ja Elias Alanen joutui pelastamaan tilanteen loistavalla vastaantulolla ja jalkatorjunnalla.

Hetke√§ my√∂hemmin TamUn keskikent√§ l√§pi tultiin uudelleen helposti. Tilanteessa Volter Ryyn√§nen ja Jaakko Oksanen p√§√§tyiv√§t kahdestaan linjan taakse, ja pelaajista j√§lkimm√§inen p√§√§si iskem√§√§n toisen maalinsa ottelussa. N√§in lukemat olivat murskaavasti 4‚Äď0. Viisi minuuttia my√∂hemmin ottelun 58. minuutilla lukemat olivat jo 5‚Äď0, kun FC Espoo pelasi kulman j√§lkeen pallon keskityspaikkaan Valdrin Rashicalle, ja Jaakko Oksanen puski etutolpalta hattutemppunsa t√§ydeksi.

Valdrin Rashica oli vaarallinen pideltävä tultuaan kentälle toisella jaksolla. Kuva: Teemu Levänen

TamUn parhaat paikat osuivat Niklas Lindholmille, mutta viimeistely oli heikkoa. Ehk√§ parhaassa paikassa olisi kaivattu r√∂yhke√§√§ tuikkausta vaikka k√§rkipotkuna, mutta turha asettelu antoi puolustajalle mahdollisuuden peitt√§√§ koko laukaus. Ottelun 70. minuutilla n√§htiin ottelun n√§ytt√§vin TamU-hy√∂kk√§ys, kun Aleksi Sainio pelattiin t√§yteen vauhtiin oikealle laidalle. T√§m√§ l√∂ysi Niklas Lindholmin aivan vapaana boksissa, mutta veto j√§i heppoiseksi ja kilpistyi puolustajan jalkaan. Seuranneen kulmapotkun j√§lkeen Niko √Ąkr√§s p√§√§si laukomaan vihaisesti boksin rajalta, mutta Espoon maalivahti venytti erinomaiseen torjuntaan.

Kastriot Kastrati puskee pallon vapaasti maaliin.

Tulostaululla siirryttiin tennislukemiin ottelun 77. minuutilla, kun liigassakin useita kausia pelannut Kastriot Kastrati pääsi puskemaan vapaapotkusta tulleen pallon täysin vapaasti maalin viiden TamU-pelaajan keskeltä. Pari minuuttia myöhemmin Kastrati pääsi kokeilemaan uudestaan aivan maalin edestä, mutta tällä kertaa maalivahti Alanen venytti pallon yli maalin. Alanen olikin jälleen maalillaan mies paikallaan, eikä kaikkia pelastuksia ole tässä raportissa edes mainittu.

Heti seuraavassa tilanteessa Topi Järvi väläytteli osaamistaan toisessa päässä luomalla tekopaikan lähes tyhjästä. Vahva nousu päättyi hyvään laukaukseen boksista, mutta espoolaisvahti Heikki Louhivaara sai kuitenkin kättään sen verran väliin, että tuloksena oli kulmapotku.

Muutamista FC Espoon viimeisen kymmenen minuutin tekopaikasta huolimatta enemp√§√§ maaleja ei n√§hty, ja n√§in lukemiksi j√§i surullinen 6‚Äď0 (3‚Äď0). Lukemat eiv√§t anna sijaa selittelyille, ja tekev√§t taistelun sarjapaikan puolesta entist√§kin haastavammaksi, kun kautta on j√§ljell√§ seitsem√§n ottelun verran.

Ilmeet olivat mietteliäitä taistelun tauottua.

”Taas tehtiin lapsellisia puolustusvirheit√§, joista vastustaja p√§√§si tekem√§√§n jo ensimm√§isell√§ jaksolla kolme maalia. Peli oli siin√§ vaiheessa k√§yt√§nn√∂ss√§ jo taputeltu, vaikka jalkapallossa kaikki on mahdollista”, kommentoi p√§√§valmentaja Mourad Seddiki ottelun ratkaisuja.

Ottelun ratkettua TamU sai toisella jaksolla muutamia tekopaikkoja, ja Seddiki j√§ikin manaamaan sit√§, ett√§ niist√§k√§√§n ei tullut onnistumisia ”Toisella jaksolla loimme FC Espoo hallinnasta huolimatta pari‚Äďkolme hyv√§√§ maalintekotilannetta, mutta emme onnistuneet niist√§k√§√§n.”

Taistelu sarjapisteistä jatkuu lauantaina 17.8. kun TamU saa Pyynikin urheilukentälle vieraakseen Salon Palloilijat.

12 Heikki Louhivaara
2 Miikka Leinonen C
7 Ahmed Abdi
9 Samuli Heiska
14 Joel Lahtinen
15 Sami Stam
14 Zakaria Kibona
18 Matias Sorvali vaihtoon 64’
19 Jaakko Oksanen vaihtoon 74’
43 Arttu Auranen keltainen kortti 12’
68 Volter Ryynänen vaihtoon 54’
99 Matias Niemelä
8 Riku Heinonen
10 Valdrin Rashica vaihdosta 54’
21 Jonas Zaknoun
22 Abaas Ismail vaihdosta 64’
29 ŐĪRiyad El Alami
77 Kastriot Kastrati vaihdosta 74’