FC Espoo synkisti Sinipaitojen illan tennis­lukemin

10/08/2019
Otteluraportti

FC Espoo iski Leppävaaran stadionilla pelatussa ottelussa TamUa vastaan tylyt 6–0-lukemat. Ottelu oli kauttaaltaan kotijoukkueen hallinnassa, mutta varsinkin toisella jaksolla Sinipaitojen pakka hajosi tyystin, ja espoolaiset pääsivät kerta toisensa jälkeen vyöryttämään vaarallisia hyökkäyksiä TamUn alueelle.

Kakkonen

6 – 0

TamU joutui lähtemään otteluun kokonaan uusitulla puolustuslinjalla, kun edellisessä ottelussa avauksessa olleet Eetu Rahkola ja Matias Stark olivat korttitilien täyttymisen takia pelikiellossa ja Sami Ekmark oli loukkaantunut. Jari Nikkilä putosi keskikentän kekustasta toppariksi, ja jätti samalla aukon keskikentälle.

Verneri Uimonen kantoi kapteenin nauhaa Eetu Rahkolan oltua pelikiellossa.
Jari Nikkilälläkin tuli ottelussa ajoittain kiire. Kuva: Teemu Levänen.

FC Espoo hallitsi palloa ottelun alusta lähtien TamUn puolustusmuodon ollessa syvällä omalla alueella. Ottelun ensimmäinen vaaran hetki tuli jo ensimmäisellä minuutilla, kun Elias Alanen purki pallon päin prässäävää espoolaishyökkääjää, mutta pallo meni tamperelaisten onneksi lopulta ohi maalin.

Nils Strömsholmilla on kiire 1–0-maalintekoon ajavan Samuli Heiskan kanssa. Kuva: Teemu Levänen.

FC Espoo siirtyi 1–0-johtoon ottelun 15. minuutilla, kun Samuli Heiska purjehti läpi pehmeästi pelanneen TamU-puolustuksen, ja sijoitti pallon maalin takanurkkaan. Maalin jälkeen kotijoukkue otti ottelun entistäkin tiiviimmin hallintaansa ja piti palloa pitkiä aikoja. TamU pääsi vain yksittäisiin epätoivoisiin vastahyökkäyksiin.

Joel Lahtinen kaataa Haris Ibrahimovicin pilkun arvoisesti.

 

Haris Ibrahimovicin pilkku jää auttamatta aivan liian keskelle.

Yllättäen TamU sai kuitenkin tilaisuutensa tasoitukseen ottelun 27. minuutilla, kun Haris Ibrahimovic haastoi boksiin ja Joel Lahtinen kaatoi hänet pilkun arvoisesti. Ibrahimovic asteli laukomaan itse, mutta espoolaismaalivahti Heikki Louhivaara torjui liian keskelle ja maalivahdin kannalta sopivalle korkeudelle jääneen laukauksen.

Topi Järvi väläytteli ottelussa ajoittain.

Puolen tunnin kohdalla FC Espoo pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen syvällä TamU:n alueelle Nils Strömsholmin helpon pallonmenetyksen jälkeen. Pallon saanut Sami Stam syötti sen ohi vastaan tulleen maalivahti Elias Alasen, ja Jaakko Oksasella oli helppo työ viimeistellä tyhjään maaliin lukemiksi 2–0.

Eemil Pasasen laukaus menee vain .niukasti ohi maalin.

Ottelun 38. minuutin molemmin puolin TamU sai pitkästä aikaa painetta hyökkäyspäähän. Ensin Eemil Pasanen ajoi laidalta keskelle ja laukoi niukasti ohi takakulman. Tämän jälkeen espoolaistopparin liukastumisen myötä TamU pääsi iskemään vastaan, mutta Topi Järven pallo laidasta keskelle karkasi liian pitkäksi.

Ensimmäin Jakso sai kuitenkin pahimman mahdollisen päätöksen, kun juuri ennen puoliaikavihellystä Volter Ryynänen riisti pallon röyhkeästi boksissa ja iski etukulmasta sisään. Näin koppiin lähdettiin masentavissa 3–0-tappiolukemissa.

Toisesta jaksosta muodostui vielä ensimmäistäkin murheellisempi. Merkkejä tulevasta saatin heti alussa, kun ottelun avausmaalin tehnyt Samuli Heiska kolkutteli ristikkoa ensimmäisen kerran. Tilanteesta ei siis maalia.

Elias Alanen ottaa yhden lukuisista torjunnoistaan Samuli Heiskan yrittäessä maalintekoa.

Ottelun 52. minutilla nähtiin puolestaan toiselle jaksolle tyypillinen tilanne, kun TamU sai laidasta vapaapotkulla Topi Järven tultua revityksi. Omar Kharyn antama pallo oli hyvä, mutta toiselle jaksolle kentälle tulleen Niklas Lindholmin pusku suuntautui niukasti ohi maalin. Tyypillisen tilanteesta teki se, että heti tämän jälkeen espoolaishyökkääjä oli toisessa päässä puolittain läpi, ja Elias Alanen joutui pelastamaan tilanteen loistavalla vastaantulolla ja jalkatorjunnalla.

Hetkeä myöhemmin TamUn keskikentä läpi tultiin uudelleen helposti. Tilanteessa Volter Ryynänen ja Jaakko Oksanen päätyivät kahdestaan linjan taakse, ja pelaajista jälkimmäinen pääsi iskemään toisen maalinsa ottelussa. Näin lukemat olivat murskaavasti 4–0. Viisi minuuttia myöhemmin ottelun 58. minuutilla lukemat olivat jo 5–0, kun FC Espoo pelasi kulman jälkeen pallon keskityspaikkaan Valdrin Rashicalle, ja Jaakko Oksanen puski etutolpalta hattutemppunsa täydeksi.

Valdrin Rashica oli vaarallinen pideltävä tultuaan kentälle toisella jaksolla. Kuva: Teemu Levänen

TamUn parhaat paikat osuivat Niklas Lindholmille, mutta viimeistely oli heikkoa. Ehkä parhaassa paikassa olisi kaivattu röyhkeää tuikkausta vaikka kärkipotkuna, mutta turha asettelu antoi puolustajalle mahdollisuuden peittää koko laukaus. Ottelun 70. minuutilla nähtiin ottelun näyttävin TamU-hyökkäys, kun Aleksi Sainio pelattiin täyteen vauhtiin oikealle laidalle. Tämä löysi Niklas Lindholmin aivan vapaana boksissa, mutta veto jäi heppoiseksi ja kilpistyi puolustajan jalkaan. Seuranneen kulmapotkun jälkeen Niko Äkräs pääsi laukomaan vihaisesti boksin rajalta, mutta Espoon maalivahti venytti erinomaiseen torjuntaan.

Kastriot Kastrati puskee pallon vapaasti maaliin.

Tulostaululla siirryttiin tennislukemiin ottelun 77. minuutilla, kun liigassakin useita kausia pelannut Kastriot Kastrati pääsi puskemaan vapaapotkusta tulleen pallon täysin vapaasti maalin viiden TamU-pelaajan keskeltä. Pari minuuttia myöhemmin Kastrati pääsi kokeilemaan uudestaan aivan maalin edestä, mutta tällä kertaa maalivahti Alanen venytti pallon yli maalin. Alanen olikin jälleen maalillaan mies paikallaan, eikä kaikkia pelastuksia ole tässä raportissa edes mainittu.

Heti seuraavassa tilanteessa Topi Järvi väläytteli osaamistaan toisessa päässä luomalla tekopaikan lähes tyhjästä. Vahva nousu päättyi hyvään laukaukseen boksista, mutta espoolaisvahti Heikki Louhivaara sai kuitenkin kättään sen verran väliin, että tuloksena oli kulmapotku.

Muutamista FC Espoon viimeisen kymmenen minuutin tekopaikasta huolimatta enempää maaleja ei nähty, ja näin lukemiksi jäi surullinen 6–0 (3–0). Lukemat eivät anna sijaa selittelyille, ja tekevät taistelun sarjapaikan puolesta entistäkin haastavammaksi, kun kautta on jäljellä seitsemän ottelun verran.

Ilmeet olivat mietteliäitä taistelun tauottua.

”Taas tehtiin lapsellisia puolustusvirheitä, joista vastustaja pääsi tekemään jo ensimmäisellä jaksolla kolme maalia. Peli oli siinä vaiheessa käytännössä jo taputeltu, vaikka jalkapallossa kaikki on mahdollista”, kommentoi päävalmentaja Mourad Seddiki ottelun ratkaisuja.

Ottelun ratkettua TamU sai toisella jaksolla muutamia tekopaikkoja, ja Seddiki jäikin manaamaan sitä, että niistäkään ei tullut onnistumisia ”Toisella jaksolla loimme FC Espoo hallinnasta huolimatta pari–kolme hyvää maalintekotilannetta, mutta emme onnistuneet niistäkään.”

Taistelu sarjapisteistä jatkuu lauantaina 17.8. kun TamU saa Pyynikin urheilukentälle vieraakseen Salon Palloilijat.

Kakkonen

6 – 0

( 3 – 0 )

Yleisöä:
50

15' Samuli Heiska
31' Jaakko Oksanen
45+1' Volter Ryynänen
54' Jaakko Oksanen
59' Jaakko Oksanen
77' Kastriot Kastrati

Yleisöä:
50

62 Elias Alanen
4 Mustafa Hussein Zada 46'
6 Jari Nikkilä
7 Niko Äkräs 81'
10 Haris Ibrahimovic 72'
15 Eemil Pasanen
20 Verneri Uimonen C
21 Topi Järvi
25 Omar Khary
27 Nils Strömsholm
32 Arttu Mättö
26 Sami Maja
13 Aleksi Sainio 72'
17 Taavi Abruquah 81'
23 Niklas Lindholm 46'
12Heikki Louhivaara
2Miikka LeinonenC
7Ahmed Abdi
9Samuli Heiska
14Joel Lahtinen
15Sami Stam
14Zakaria Kibona
18Matias Sorvalivaihtoon 64’
19Jaakko Oksanenvaihtoon 74’
43Arttu Auranenkeltainen kortti 12’
68Volter Ryynänenvaihtoon 54’
99Matias Niemelä
8Riku Heinonen
10Valdrin Rashicavaihdosta 54’
21Jonas Zaknoun
22Abaas Ismailvaihdosta 64’
29̱Riyad El Alami
77Kastriot Kastrativaihdosta 74’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2