EuPa jäi jalkoihin retro­klassikossa – Haastattelu­vuorossa Lauri Saari

28/05/2020
Uutinen

Tampere Unitedin vierasmatka Euraan tuotti täyden pistepotin. Vaikka avausmaalia saatiin odotella yli puoli tuntia, ei ottelun voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, sillä kotijoukkue Euran Pallolla oli suuria vaikeuksia saada edes tuotua palloa kontrolloidusti TamUn puolustualueelle. Lopulta loppulukemiksi repesi 1–6 (0–2). Tavoitimme Lauri Saaren kertaamaan tennislukemiin päättynyttä vierailua Satakuntaan.

Vihreissä vieraspaidoissaan pelanneet Sinipaidat ottivat ottelun haltuunsa heti alusta alkaen. Kentällä olikin selvä miehet vastaan pojat -asetelma, jossa euralaisten fysiikka loppui monessa tilanteessa auttamatta kesken. Unitedin hyökkäykset vyöryivät kohti euralaismaalia koko ensimmäisen jakson ajan, ja vaikka Euran Wembleyn kenttä oli kavennettu täksi kaudeksi, myös Unitedin laitapeli toimi kiitettävästi,, siitäkin huolimatta, että Eemeli Peltonen ei ollut putkareissultaan ehtinyt Euraan lähteneeseen bussiin.

Valtteri Uimonen keskittää ja Tuomas Lehti kärkkyy maalilla

Avausmaalia saatiin odottaa aina avausjakson loppupuolelle asti. Riku Oras avasi maalihanat 37 minuutin kohdalla, ja vain hetkeä myöhemmin Eetu Rahkola tuplasi johdon viimeistelemällä erikoisesta asennosta TamU-uransa ensimmäisen maalin.

Riku Oras punnertaa väkisin vetopaikkaan puolustajien välistä

Toisella puolikkaalla Sinipaidat sitten menivät menojaan, kun veljeskaksikot iskivät maalin mieheen. Ensin Matti Saari ja tämän jälkeen Lauri Saari. Valtteri Uimonen ja Verneri Uimonen seurasivat perässä. Kotijoukkueen Joonas Sinkkosen kavennus jakson puolivaiheilla olikin pelkkä muodollisuus, ja näin täysi pistepotti Tampereelle tylyin 1–6 lukemin.

Lauri Saaren uran paras muisto on kentän laidalla jalka paketissa todistettu nousu

”Elävästi muistan, kuinka loistokunnossa ollutta kenttää oli kavennettu useita metrejä vierailuamme varten. Siitä ei voinut olla kuin otettu. Yleisöäkin taisi olla ihan mukavasti”, 0–4 maalista vastannut Lauri Saari muistelee.

”Pelillisesti ottelu taisi olla sellaista bussin purkamista. Itse munasin avopaikan päällä ensimmäisellä puoliskolla ja Eetu (Rahkola) taisi tehdä p**seellään maalin, vaikka kameraan se erehdyttävästi näyttääkin puskulta”, Saari jatkaa ottelun ja TamU-kapteenin viimeistelytaitojen arvioimista.

Lauri Saari nousi laidallaan hanakkaasti läpi ottelun

Lauri Saari päätyi kaudeksi 2016 Tampere Unitediin etsiessään pelipaikkaa piirinsarjoista ajatuksena, että olisi kiva käydä hieman jossain pelailemassa. Kevään edetessä hän alkoi kuitenkin huomata, kuinka kovaa porukkaa oltiin lopulta kasaamassa, ja koko seurayhteisön yhtenäisyys sekä tekemisen meininki vei hänet tuolloin mukanaan.

”Noususta olin varma sen TPS-ottelun jälkeen. Taisi vastustajan valmentajakin meitä onnitella tuolloin jo etukäteen noususta. Taisin lyödä vetoa vuoden kannattajaksikin valitun kaverin kanssa tuolloin noususta samoihin aikoihin jossain yhteisessä illanvietossa. En muista sainko panoksena toiminutta tuoppia ikinä”, Lauri Saari muistelee kaljaa ja paljon kaipailevin huulin.

Saapuessaan TamUun Lauri Saari oli kärsinyt loukkaantumisista. Hänen mukaansa vanha vamma hieman verotti hänen pelaamistaan tuolla nousukaudella 2016.

”Pelillisesti en ehkä ollut enää parhaimmillani, kun juuri oli alla ensimmäinen isompi polviremppa, joka verotti vahvuuksia.”

”Pakko on silti todeta, että oli se parasta aikaa urallani. Se koko tarina, joukkue ja yhteisö oli jotain niin ainutlaatuista. Pitäisi varmaan järjestää vielä joskus tulevaisuudessa joku fiilistely sillä porukalla. Ja faneja haluan erityisesti kiittää noista kahdesta vuodesta!” jatkaa Saari välittömästi perään.

Isompaa porukkaa odotellessa Lauri Saari kertoo fiilistelleen vanhoja pelejä TamU-TV:n YouTube-kanavalta.

”Jos muutaman mainitsen, niin se Suomen Cupin ottelu TPS:aa vastaan lopputuloksesta huolimatta nousee yhdeksi TamU-ajan kohokohdaksi. Samoin Pitsiyön spesiaali onnistui omalta kohdalta nappiin, ja voitto Raumalla piti tuolloin nousuhaaveet elossa. Kakkosen kaudelta nousee ne pelit, kun pistettiin kampoihin kärkiporukoille.”

”Mutta pakko mainita parhaimpana muistona nousu Pyynikiltä, vaikka itse olin polvi paketissa seuraamassa peliä penkiltä huoltaja-Juhiksen apupoikana. Se ottelu ja sen jälkeiset juhlat olivat kyllä hienoja hetkiä”, Saari kertaa.

Lauri Saaren tie on sittemmin vienyt suomineidon kartalla kohti etelää, mutta pelit silti yhä jatkuvat. Samalla jalkapallollinen ympyrä on tietyllä tapaa sulkeutunut.

”Kasvattajaseurassani Tuusulan Palloseurassa olen käynyt pelaamassa säännöllisen epäsäännöllisesti Kolmosta. Meillä on siellä paljon hyviä vanhoja pelimiehiä ja usein ollaankin se kettumainen voitettava nousua tavoitteleville porukoille.”

Nyt on aika hengähtää päivän verran retrohommissa, mutta viikonloppuna mennään isosti! Kahden ottelun viikonvaihteen ensimmäisenä pelinä nähdään vuoden takainen FC Espoo-ottelu Pyynikiltä. Tuolloinkin alkaa tapahtua Facebookissa kello 19.00.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2