28.5.2020

 
 

EuPa j√§i jalkoihin retro­klassikossa ‚Äď Haastattelu­vuorossa Lauri SaariTampere Unitedin vierasmatka Euraan tuotti t√§yden pistepotin. Vaikka avausmaalia saatiin odotella yli puoli tuntia, ei ottelun voittajasta ollut miss√§√§n vaiheessa ep√§selvyytt√§, sill√§ kotijoukkue Euran Pallolla oli suuria vaikeuksia saada edes tuotua palloa kontrolloidusti TamUn puolustualueelle. Lopulta loppulukemiksi repesi 1‚Äď6 (0‚Äď2). Tavoitimme Lauri Saaren kertaamaan tennislukemiin p√§√§ttynytt√§ vierailua Satakuntaan.

Vihreissä vieraspaidoissaan pelanneet Sinipaidat ottivat ottelun haltuunsa heti alusta alkaen. Kentällä olikin selvä miehet vastaan pojat -asetelma, jossa euralaisten fysiikka loppui monessa tilanteessa auttamatta kesken. Unitedin hyökkäykset vyöryivät kohti euralaismaalia koko ensimmäisen jakson ajan, ja vaikka Euran Wembleyn kenttä oli kavennettu täksi kaudeksi, myös Unitedin laitapeli toimi kiitettävästi,, siitäkin huolimatta, että Eemeli Peltonen ei ollut putkareissultaan ehtinyt Euraan lähteneeseen bussiin.

Valtteri Uimonen keskittää ja Tuomas Lehti kärkkyy maalilla

Avausmaalia saatiin odottaa aina avausjakson loppupuolelle asti. Riku Oras avasi maalihanat 37 minuutin kohdalla, ja vain hetkeä myöhemmin Eetu Rahkola tuplasi johdon viimeistelemällä erikoisesta asennosta TamU-uransa ensimmäisen maalin.

Riku Oras punnertaa väkisin vetopaikkaan puolustajien välistä

Toisella puolikkaalla Sinipaidat sitten meniv√§t menojaan, kun veljeskaksikot iskiv√§t maalin mieheen. Ensin Matti Saari ja t√§m√§n j√§lkeen Lauri Saari. Valtteri Uimonen ja Verneri Uimonen seurasivat per√§ss√§. Kotijoukkueen Joonas Sinkkosen kavennus jakson puolivaiheilla olikin pelkk√§ muodollisuus, ja n√§in t√§ysi pistepotti Tampereelle tylyin 1‚Äď6 lukemin.

Lauri Saaren uran paras muisto on kentän laidalla jalka paketissa todistettu nousu

”El√§v√§sti muistan, kuinka loistokunnossa ollutta kentt√§√§ oli kavennettu useita metrej√§ vierailuamme varten. Siit√§ ei voinut olla kuin otettu. Yleis√∂√§kin taisi olla ihan mukavasti”, 0‚Äď4 maalista vastannut Lauri Saari muistelee.

”Pelillisesti ottelu taisi olla sellaista bussin purkamista. Itse munasin avopaikan p√§√§ll√§ ensimm√§isell√§ puoliskolla ja Eetu (Rahkola) taisi tehd√§ p**seell√§√§n maalin, vaikka kameraan se erehdytt√§v√§sti n√§ytt√§√§kin puskulta”, Saari jatkaa ottelun ja TamU-kapteenin viimeistelytaitojen arvioimista.

Lauri Saari nousi laidallaan hanakkaasti läpi ottelun

Lauri Saari päätyi kaudeksi 2016 Tampere Unitediin etsiessään pelipaikkaa piirinsarjoista ajatuksena, että olisi kiva käydä hieman jossain pelailemassa. Kevään edetessä hän alkoi kuitenkin huomata, kuinka kovaa porukkaa oltiin lopulta kasaamassa, ja koko seurayhteisön yhtenäisyys sekä tekemisen meininki vei hänet tuolloin mukanaan.

”Noususta olin varma sen TPS-ottelun j√§lkeen. Taisi vastustajan valmentajakin meit√§ onnitella tuolloin jo etuk√§teen noususta. Taisin ly√∂d√§ vetoa vuoden kannattajaksikin valitun kaverin kanssa tuolloin noususta samoihin aikoihin jossain yhteisess√§ illanvietossa. En muista sainko panoksena toiminutta tuoppia ikin√§”, Lauri Saari muistelee kaljaa ja paljon kaipailevin huulin.

Saapuessaan TamUun Lauri Saari oli kärsinyt loukkaantumisista. Hänen mukaansa vanha vamma hieman verotti hänen pelaamistaan tuolla nousukaudella 2016.

”Pelillisesti en ehk√§ ollut en√§√§ parhaimmillani, kun juuri oli alla ensimm√§inen isompi polviremppa, joka verotti vahvuuksia.”

”Pakko on silti todeta, ett√§ oli se parasta aikaa urallani. Se koko tarina, joukkue ja yhteis√∂ oli jotain niin ainutlaatuista. Pit√§isi varmaan j√§rjest√§√§ viel√§ joskus tulevaisuudessa joku fiilistely sill√§ porukalla. Ja faneja haluan erityisesti kiitt√§√§ noista kahdesta vuodesta!” jatkaa Saari v√§litt√∂m√§sti per√§√§n.

Isompaa porukkaa odotellessa Lauri Saari kertoo fiilistelleen vanhoja pelejä TamU-TV:n YouTube-kanavalta.

”Jos muutaman mainitsen, niin se Suomen Cupin ottelu TPS:aa vastaan lopputuloksesta huolimatta nousee yhdeksi TamU-ajan kohokohdaksi. Samoin Pitsiy√∂n spesiaali onnistui omalta kohdalta nappiin, ja voitto Raumalla piti tuolloin nousuhaaveet elossa. Kakkosen kaudelta nousee ne pelit, kun pistettiin kampoihin k√§rkiporukoille.”

”Mutta pakko mainita parhaimpana muistona nousu Pyynikilt√§, vaikka itse olin polvi paketissa seuraamassa peli√§ penkilt√§ huoltaja-Juhiksen apupoikana. Se ottelu ja sen j√§lkeiset juhlat olivat kyll√§ hienoja hetki√§”, Saari kertaa.

Lauri Saaren tie on sittemmin vienyt suomineidon kartalla kohti etelää, mutta pelit silti yhä jatkuvat. Samalla jalkapallollinen ympyrä on tietyllä tapaa sulkeutunut.

”Kasvattajaseurassani Tuusulan Palloseurassa olen k√§ynyt pelaamassa s√§√§nn√∂llisen ep√§s√§√§nn√∂llisesti Kolmosta. Meill√§ on siell√§ paljon hyvi√§ vanhoja pelimiehi√§ ja usein ollaankin se kettumainen voitettava nousua tavoitteleville porukoille.”

Nyt on aika hengähtää päivän verran retrohommissa, mutta viikonloppuna mennään isosti! Kahden ottelun viikonvaihteen ensimmäisenä pelinä nähdään vuoden takainen FC Espoo-ottelu Pyynikiltä. Tuolloinkin alkaa tapahtua Facebookissa kello 19.00.