Espooseen kolme pistettä mielessä

07/07/2022 TamU
Otteluennakko

TamU lähtee lauantain vierasotteluun Espoon Palloseuraa varstaan sarjakärjestä ja hyvin levänneenä. Helpolla pisteet eivät kuitenkaan mukaan Tampereelle lähde, sillä vastassa on lohkon pitävin puolustus. Alkukaudella aivan sarjan kärkipäähän nouseella EPS:llä on kuitenkin ollut vaikeuksia maalinteossa, ja joukkue on pudonnut seitsemän peräkkäisen voitottoman ottelun jälkeen putoamisviivan alapuolelle. Paljon EPS:n kaudesta kertoo putoamistaistelussa olevalle joukkueelle erikoinen maaliero, joka on kymmenen pelatun ottelun jälkeen lukemissa 8–11.

EPS – TamU

  • EPS voitti joukkueiden molemmat aiemmat kohtaamiset kaudella 2019.
  • EPS on ajautunut hyvän alun jälkeen putoamistaisteluun.
  • TamUn tavoite on kasvattaa kaulaa sarrjan kärkipaikalla.

Sairastupa näyttää kieltämättä hyvältä, ja oikeastaan koko kevätkaudenkin osalta on suuremmat loukkaantumiset onneksi jääneet yhden käden sormilla laskettaviksi. Pelaajat sitoutuvat hienosti tekemään fysiikkapuolen treenejä ja ymmärtävät niiden tarpeellisuuden.

- Jussi Korhonen
Fysiikkavalmentaja

Ei olla nähty vielä parasta TamUa tällä kaudella. Se on toki hyvä asia tässä vaiheessa kautta, että pystytään parantamaan peliä.

- Eetu Räisänen
Keskikenttäpelaaja

Moni asia oli toisin, kun Tampere United edellisen kerran matkasi Espoonlahteen EPS:n vieraaksi. Kun nyt ottelu pelataan keskellä kukkeinta kesää, väritti kauden 2019 avausottelua ajoittainen lumipyry. Tuolloin tauolle siirryttiin TamUn 0–1-johdossa, mutta toisella jaksolla EPS käänsi ottelun itselleen. Mollivoittoinen kausi päättyikin TamUn osalta putoamiseen Kolmoseen eikä tuon ottelun kokoonpanosta Sinipaitoja edusta enää kuin Ali Aitbenzanzoun ja Arttu Mättö.

Lauantain otteluun TamU pääsee lähtemään pienen ottelutauon jälkeen hyvistä asetelmista viime viikon KaaPo-voiton jälkeen. Paikka sarjan kärjessä säilyi lauantaihin, kun maanantaina Klubi 04 hävisi MuSaa vastaan. Näin ollen TamU jatkaa piikkipaikalla yhden ottelun vähemmän pelanneena kuin lähimpänä niskaan hönkivät Klubi 04 ja Ilves-Kissat. Lauantain rästiottelun voittamalla TamUlla on mahdollisuus ottaa pientä kaulaa seuraaviin.

Vähämaaliset espoolaiset

Hyvän alkukauden jälkeen lohkon alempaan keskikastiin valahtaneen EPS:n kuntopuntari näyttää heikolta, sillä edellinen voitto on toukokuun puolesta välistä. Espoolaiset aloittivat kauden erinomaisesti kolmella voitolla, mutta sen jälkeen voittoja ei olekaan kuulunut. Jos alkukaudesta EPS tuli tunnetuksi kyvystään kääntää tasaiset pelit voitokseen, on viime aikoina trendi ollut päinvastainen. EPS:n otteluissa ei ole maaleilla herkuteltu, sillä joukkue on tehnyt KaaPon jälkeen lohkon toiseksi vähiten maaleja, mutta myös päästänyt niitä lohkon vähiten.

EPS:n kahdeksasta sarjamaalista puolet on tehnyt oma kasvatti Aleksi Hollmén, eikä kukaan muu pelaaja ole tehnyt yhtä maalia enempää. Hollmén ei kuitenkaan ole pelannut yli kuukauteen, mikä on näkynyt myös joukkueen tuloksissa, eikä joukkue itse asiassa ole voittanut yhtään ottelua ilman Hollméniä. EPS:n erikoisuutena voi pitää suomalaisittain eksoottisesta futismaasta eli Japanista hankittuja neljää vahvistusta.

Viime kauden päätteeksi EPS:n oli määrä pudota Kolmoseen, mutta sarjapaikka pelastui vielä kulisseissa, kun RoPS luopui Ykkösen paikastaan. Tälläkin kaudella EPS on valahtanut hyvästä alusta huolimatta putoamisviivan alapuolelle, ja joukkueen on käännettävä kurssi nopeasti, jotta sarjapaikka pysyy yhä ensi kaudellekin Kakkosessa.

Hyvällä fysiikalla ja ehjänä eteenpäin

TamUn sairastupa on pysynyt tällä kaudella kiitettävän tyhjänä, joten joukkueen fysiikkavalmentaja Jussi Korhosella on syytä tyytyväisyyteen. Edustuksen pelaajista vain Aapo Sipponen ei ole pelikunnossa, mutta hänkin palaa tällä viikolla harjoituksiin. Joukkueen viikoittaisten pallollisten treenien määrä lisääntyi keväällä yhdellä, mikä on myös tuonut Korhoselle enemmän aikaa pelaajien kanssa.

”Sairastupa näyttää kieltämättä hyvältä, ja oikeastaan koko kevätkaudenkin osalta on suuremmat loukkaantumiset onneksi jääneet yhden käden sormilla laskettaviksi. Pelaajat sitoutuvat hienosti tekemään fysiikkapuolen treenejä ja ymmärtävät niiden tarpeellisuuden”, Korhonen kertoo.

Lauantaille Espooseen on luvattu yli 20 asteen lämpötilaa, mutta yhtä kovaa hellettä ei ole tiedossa kuin edellisessä KaaPo-ottelussa. Kuumiin keleihin reagoidaan ohjeistamalla pelaajia.

”Painotetaan vesitankkauksen tärkeyttä ennen ja jälkeen pelien ja treenien. Muutenkin muistutellaan pitkin kautta riittävän ravinnonsaannin tärkeydestä oli lämpötilat sitten nollassa tai kolmessakymmenessä.”

Otteluruuhkissa fysiikkavalmentajan rooli korostuu, kun pelaajat pitää saada mahdollisimman palautuneina seuraavaan otteluun. Samalla on pidettävä huolta, että vähemmän pelanneet saavat mahdollisimman kehittävää harjoittelua. EPS-otteluun TamU pääsee lähtemään hyvin palautuneena.

”Näin viikon lomalta palaillessa ei mitään sen erikoisempia ässiä ole tarvetta hihasta vetää, koska pelaajat ovat hyvin levänneitä ja varmasti jo kovasti odottelevat seuraavaa matsia. Otetaan loppuviikosta pari lajiharjoitusta alle ja suunnataan lauantaina kohti Espoota parhaassa iskussa.”

Eetu Räisäselle kelpaa vain kolme pistettä

TamUn pelaajat ovat alkukauden fiiliksistä kysyttäessä toistaneet samaa mantraa melkein sanasta sanaan, eikä keskikentällä operoiva Eetu Räisänen tuo tähän muutosta. Miehistössä ollaan yleisesti sitä mieltä, että vaikka pisteitä on tullut hyvin, löytyy joukkueelta vielä varaa laittaa lisävaihde silmään.

”Ei olla nähty vielä parasta TamUa tällä kaudella. Se on toki hyvä asia tässä vaiheessa kautta, että pystytään parantamaan peliä.”

EPS ei ole Räisäselle ennestään tuttu vastus, mutta tavoitteet lauantain otteluun ovat selkeät.

”Taas kauden tärkein peli edessä, isot pisteet jaossa niin kuin jokaista joukkuetta vastaan. Vieraspelit tuovat aina lisähaasteen, mutta eihän meille kelpaa lauantaina kuin kolme pistettä Espoosta.”

Ottelu pelataan lauantaina 9.7. kello 17.00 Espoonlahden tekonurmella. Kolmea pistettä Espooseen on joukkueen lisäksi lähdössä hakemaan Sinikaarti, jonka bussiin on vielä paikkoja vapaana. Ilmoittautumiset yksityisviestillä joko Sinikaartin Facebookin tai Instagramin kautta. Luvassa on hyvätunnelmainen ottelu, sillä hyvin oman seurayhteisönsä edustusjoukkueen taakse saanut EPS on kerännyt tälläkin kaudella hyviä 300–500 hengen yleisömääriä.

Paikan päälle kannattaa lähteä sitä suuremmalla syyllä siksi, että EPS-ottelu ei kuulu Aamulehti Liven näyttämiin otteluihin. Tällä tietoa kotijoukkue tosin striimaa ottelun ja se on katsottavissa maksua vastaan Spiideo-palvelussa. Tarkemmat tiedot lähetyksestä löydät TamUn sosiaalisen median kanavista lähempänä ottelua. Joka tapauksessa tarjolla on tuttuun tapaan otteluseuranta Tampere Unitedin Twitterissä ja Instagram Storyssa.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF