Esa Saarinen vahvistaa TamUn valmennus­tiimiä

15/11/2023 TamU
Uutinen

Esa Saarinen liittyy osaksi miesten edustusjoukkueen valmennusta. Viimeiset vuodet Saarinen on toiminut Ilves-Kissojen maalivahtivalmentajana, joten hänellä on jo roppa­kaupalla kokemusta valmentamisesta Kakkosen tasolla. Sopimus kattaa kauden 2024 ja siinä on myös optio kaudesta 2025. Saarisen työ Tampere Unitedissa alkaa toden teolla heti tammikuun alussa, kun miesten edustusjoukkue aloittaa harjoittelun kohti tulevaa kautta uudella Tammelan stadionilla.

Esa Saarinen

  • Pelaajaura maalivahtina jatkui vuoteen 2016 saakka.
  • Toiminut valmentajana TPV:n junioreissa ja Ilves-Kissoissa.
  • Siirtyy Tampere Unitediin 1+1-vuotisella sopimuksella.

TamU on tehnyt mielestäni monta vuotta hyvää työtä edustusjoukkueen parissa, ja organisaatio on kasvanut joka vuosi. Näen TamUn olevan sellainen ympäristö, jonka toiminnassa on potentiaalia korkeammille sarjatasoille.

- Esa Saarinen
Maalivahtivalmentaja

Esa Saarinen on sekä pelaaja- että valmennusurallaan edustanut Ilves-Kissoja. Maalivahtina pelaajaurallaan pelannut Saarinen vartioi maalia seurassa kausteen 2016 asti. Tämän jälkeen hän siirtyi valmentamisen puolelle.

Valmennusurallaan kahden TPV:n junioreissa vietetyn kauden jälkeen Saarinen on toiminut viimeiset neljä kautta Ilves-Kissojen miesten edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana. Päivittäisessä valmennustoiminnassa hän on ollut mukana kuutisen vuotta, joista viimeiset vuodet ovat kuluneet Kakkosen tasolla.

Nyt Saarinen koki kuitenkin olevan oikea hetki siirtyä tamperelaisjoukkueesta toiseen.

”Minulla on hyvät ja odottavaiset fiilikset. Ympäristönvaihto tekee varmasti hyvää, sillä nyt pääsen haastamaan itseäni vähän toisenlaisessa toimintaympäristössä. Valmennustiimihän on tuttu toistaiseksi kentän laidalta, mutta vielä en ole samassa valmennusryhmässä toiminut Jukka Listenmaan kanssa”, Saarinen kertoo.

”TamU on tehnyt mielestäni monta vuotta hyvää työtä edustusjoukkueen parissa, ja organisaatio on kasvanut joka vuosi. Näen TamUn olevan sellainen ympäristö, jonka toiminnassa on potentiaalia korkeammille sarjatasoille”, Saarinen jatkaa.

Saarisen valmennusura on keskittynyt maalivahtivalmennukseen, mutta tästä huolimatta hänellä on ensi kauden valmennustiimissä annettavaa myös koko joukkueen pelaamiseen. Rooli on siis samankaltainen, kuin maalivahtivalmentajana myös jatkavalla Juha Seppälällä.

”Roolituksesta ei ole vielä kovin tarkasti juteltu valmennusjohdon kesken. Oma rooli on varmasti pääpainoisesti maalivahtien harjoittelun suunnittelemisessa ja toteuttamisessa. Toki aina tarvittaessa olen myös ’Listen’ tukena muun pelaajiston harjoitusten toteuttamisessa tai osajoukkueharjoittelussa”, Saarinen puntaroi.

Ensi kauden tavoitteita Saarinen on kuitenkin jo ehtinyt pohtimaan. Pari kehityskohdetta on jo valmiiksi mietittynä.

”Yksi tavoite on saada maalivahdit mukaan aiempaa aktiivisemmin pelinavaus- ja pelinrakenteluvaiheeseen. Muutenkin tavoitteena olisi saada aktiivisempaa pallollista pelaamista ensi kaudella. Toivottavasti ensi kaudella nähdään palloa hallitseva ja pelin virtausta rytmittävä TamU”, Saarinen sanoo.

Moni tamperelainen jalkapallon ystävä odottaa innolla pääsyä uudelle Tammelan stadionille. Uusi kausi hulppeissa puitteissa innostaa myös Saarista.

”Puitteet ovat ensi kaudella huippuluokkaa! Toivottavasti mahdollisimman moni tamperelainen jalkapallon ystävä löytää ensi kaudella katsomaan Sinipaitoja. Tammelassa ei varmasti kukaan jää kylmäksi ensi kesänä”, Saarinen lupaa.

Tervetuloa Tampere Unitediin Esa!

Katso Esa Saarisen haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49