Erkka Helminen vahvistaa TamUn keskikenttää

01/02/2024 TamU
Uutinen

Tampere United saa jälleen roppakaupalla kokemusta liiton sarjoista, kun Erkka Helminen, 27, siirtyy kauden 2024 kattavalla sopimuksella Sinipaitoihin. Viimeksi paikallisvastustaja Ilves-Kissoissa pelannut keskikenttäpelaaja on aiemmin urallaan pelannut useamman kauden Ykkösessä FC Hakan paidassa.

Erkka Helminen

 • Syntynyt 29. elokuuta 1996
 • Pelasi vuosina 2015–18 FC Hakassa yhteensä 79 ottelua Ykkösessä.
 • Kasvattajaseura Toijalan Pallo-49

Olen pelannut keskikentällä niin pitkään kuin muistan. Pelaajana olen pelinrakentajana parhaimmillani ja maalipaikkojen rakentelu on oma vahvuus.

- Erkka Helminen
Keskikenttäpelaaja

Helminen pystyy pelaamaan montaa paikkaa niin ylemmältä keskikentältä kuin tarvittaessa pohjaltakin. Vastustajan mukaan voidaan katsoa sopivaa roolia joko alempaa tai ylemmältä keskikentältä murtautuvammasta vaiheesta.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Heti tammikuun alussa mukaan try out -jaksolle tullut Erkka Helminen on talvikauden aikana pelannut jokaisessa TamUn harjoitusottelussa, ja nyt TamU ja Helminen ovat päässeet yhteisymmärrykseen vuoden mittaisesta sopimuksesta.

”Olen hyvillä fiiliksillä. Nyt on taas selkeät sävelet missä mennään tämä vuosi. Nyt on hyvät puitteet Tammelassa, TamUlla on taustat kunnossa ja hyvä joukkue tulossa. Kaikki vaikuttaa hyvältä, varmasti saamme hyvän joukkueen kesäksi”, Helminen kommentoi.

”Näkisin että nousukamppailu ja kärkisijoista pelaaminen on pakko olla tavoitteena ja uskon että siihen pystytään. Oma tavoite on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja saada tehoja”, Helminen jatkaa.

Helminen aloitti jalkapallouransa Toijalan Pallon riveissä, josta siirtyi vanhemmalla iällä Valkeakoskelle FC Hakan junioreihin. Helmisen ensimmäiset peliminuutit FC Hakan edustusjoukkueessa ja Ykkösessä ovat jo vuodelta 2015, ja joukkueen riveissä Helminen pelasi vuoteen 2019 asti. Eniten tehoja Helmiselle tuli vuonna 2018, jolloin hän pelasi Ykkösessä yli tuhat peliminuuttia ja iski neljä maalia.

Tämän jälkeen Helminen siirtyi Tampereelle ensin kaudeksi TPV:n riveihin ja sitten kolmen kauden ajaksi Ilves-Kissoihin. Jokaisella Tampereella viettämällään kaudella Helminen on pelannut isossa roolissa ja pari kertaa kymmenen maalin rajakin on ollut lähellä.

Pelaajana Helminen kuvailee itseään kuitenkin enemmän pelinrakentajana.

”Olen pelannut keskikentällä niin pitkään kuin muistan. Vähän hyökkäävämpi rooli keskikentällä on mieluisin, mutta keskikentän pohjakin menee. Pelaajana olen pelinrakentajana parhaimmillani ja maalipaikkojen rakentelu on oma vahvuus”, Helminen kertoo.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee Helmisessä samoja asioita.

”Helminen on erittäin hyvä pallollinen pelaaja ja tuo varmasti lisää monipuolisuutta ja taitoa hyökkäykseen. Hän pystyy pelaamaan montaa paikkaa niin ylemmältä keskikentältä kuin tarvittaessa pohjaltakin. Vastustajan mukaan voidaan katsoa sopivaa roolia joko alempaa tai ylemmältä keskikentältä murtautuvammasta vaiheesta”, Listenmaa tuumii.

Lopuksi Helminen vielä mainitsee monen muun tavoin Tampere Unitedinkin kodiksi muodostuvan uuden Tammelan stadionin.

”Meillä on tosi hienot puitteet Tammelassa, kannustan jokaista tulemaan kotipeleihin ja paikallisderbyihin luomaan tunnelmaa”, Helminen päättää.

Kausikortit kaudelle 2024

Kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä TamU-kaupassa. Ostoksille voi klikata myös suoraan napeista tämän uutisen alta.

Kausikortin voi maksaa myös kulttuurietua käyttäen Smartumin, Edenredin ja ePassin mobiili­­sovelluksilla. Tällöin kausikorttiin merkitään ostajan nimi, ja henkilöllisyys tarkistetaan stadionille tultaessa. Kulttuuri­edulla voi luonnollisesti ostaa vain yhden kausikortin itselleen.

Smartumin tai Edenredin mobiili­­sovellusta käyttäessäsi valitse oikea summa (120 € / 100 € / 90 € / 70 €). Lisäksi kirjoita viestiin kausikortin tyyppi ”Kausikortti 2024 pääkatsomo”, ”Kausikortti 2024 pääty”, ”Kausikortti 2024 pääkatsomo (alennusryhmät)” tai ”Kausikortti 2024 pääty (alennusryhmät)”.

Käyttäessäsi ePassin mobiilisovellusta kausikortti­vaihtoehdot tulevat näkyviin ostettavina tuotteina. Valitse niistä haluamasi ja vahvista maksu.

Kulttuuriedulla maksaessasi lähetä kuvakaappaus kuitista tai välitä sähköpostiisi saamasi maksuvahvistus osoitteeseen talous@tampereunited.fi. Kerro samalla, mihin osoitteeseen haluat kausikortin postituksen. Kausikortit postitetaan viimeistään huhtikuussa ennen kauden alkua.

Sopimuspelaajat

 • Anton Bright (p)
 • Janar Georg (h)
 • Erkka Helminen (kk)
 • Joonas Immonen (mv)
 • Topias Järvelä (h)
 • Remu Koikkalainen (mv)
 • Eelis Korhonen (p)
 • Eero Lamberg (h)
 • Toni Paukkeri h)
 • Joonas Rantala (p)
 • Casper Stenroos (kk)
 • Julius Stenroos (kk)
 • Taha Özcelik (kk)

Katso Erkka Helmisen haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa