30.6.2018

 
 

Ensimm√§inen sarja­kierros p√§√§tyy kuopiolais­vierailuunTampere United saa seuraavan haasteensa sunnuntai-iltapäivällä, kun Tammelaan saadaan vieraaksi sarjassa neljäntenä oleva KuFu98. Ottelu päättää ensimmäisen sarjakierroksen, joten kuopiolaisjoukkue on viimeinen, jota TamU ei ole vielä kohdannut. Samalla TamU kaipaa kipeästi pisteitä pysyäkseen putoamisviivan yläpuolella.

Viime kaudella KuFu98 s√§ilyi t√§p√§r√§sti sarjassa, mutta kuluva kausi on sujunut huomattavasti voitokkaammissa merkeiss√§. Kes√§kuussa tosin tilill√§ on vain yksi voitto, kun kaksi viimeist√§ ottelua OLS:√§√§ ja GBK:ta vastaan ovat tuottaneet 1‚Äď1-tasapelit. T√§st√§ huolimatta KuFu on vain pisteen p√§√§ss√§ sarjaa johtavasta Herculeksesta.

Osasyy otteiden ailahtelevuuteen saattaa olla farmiyhteistyö Kuopion Palloseuran kanssa. Muutama KuFun pelaaja onkin lauantaina mukana liigaottelussa SJK:ta vastaan, ja eivät ilmeisesti ole huomenna mukana Tammelassa. Näihin pelaajiin kuuluu myös KuFun paras maalintekijä, kuusi maalia kuudessa ottelussa tehnyt Joni Mäkelä. Lisäksi viisi muuta KuFussa tällä kaudella isomman määrän pelejä pelannutta pelaajaa on tänä viikonloppuna KuPSin mukana.

Tampere United saa otteluun viikolla Oulussa pelattua ottelua vahvemman kokoonpanon, ja myös uusi vahvistus Omar Khary on näillä näkymin mukana. Joukkue tiedostaa, että kotiotteluista on napsittava pisteitä, jotta tuloksellisesti heikosti sujuneet vierasottelut saadaan kuitattua. Sunnuntaina Tammelassa nähdään, miten joukkue on saanut käsiteltyä rajuun pettymykseen päättyneen Hercules-ottelun.

”Avauskokoonpanoon tulee muutamia muutoksia, ja ensi kertaa minulla on tarjolla niin paljon vaihtoehtoja, ett√§ joudun j√§tt√§m√§√§n joitakin pelaajia kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle”, toteaa p√§√§valmentaja Leroy Maluka.

”Uskon ett√§ edellisen ottelun virheist√§ on opittu, ja siksi odotan joukkueelta hyv√§√§ esityst√§. T√§ll√§kin kertaa meill√§ on mahdollisuudet mihin tahansa kun pelaamme vahvuuksiemme mukaisesti”, Maluka p√§√§tt√§√§.

Myös TamU-TV on tietenkin mukana Tammelassa, ja aloittaa ottelun puimisen jo klo 14 eli tunti ennen ottelun alkua. Kentän laidalla puhetta johtaa Tarmo Lyytikäinen, joka saa rinnalleen vaihteeksi kameran edessä nähtävän Mikko Malisen. Klo 15 alkavaa ottelua selostaa tuttuun tapaan Manu Haapalainen.

Ajoissa Tammelaan

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla sunnuntaina 1.7. klo 15.00. Otteluun myydään pääkatsomolippujen lisäksi myös edullisempia lippuja stadionin länsipäätyyn sijoittuvaan kannattajakatsomoon. Lisäksi vieraskannattajille on varattu tilaa stadionin itäpäädystä. Lippujen hinnat näkyvät oheisessa taulukossa.

Pääkatsomo Kannattajakatsomo
Aikuiset 10 ‚ā¨ 7 ‚ā¨
Alennusryhm√§t 7 ‚ā¨ 5 ‚ā¨

Alennusryhmi√§ ovat seuran j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Alennusryhm√§√§n kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa.

Ottelun virallisena jatkopaikkana toimii aivan stadionin kupeessa sijaitseva Kortteliravintola Kivenheitto.

Sinipaidat tarvitsevat jälleen katsomosta kaiken mahdollisen tuen. Tule siis mukaan tekemään Tammelasta sinivihreä!