Ensimmäinen sarja­kierros päätyy kuopiolais­vierailuun

30/06/2018
Otteluennakko

Tampere United saa seuraavan haasteensa sunnuntai-iltapäivällä, kun Tammelaan saadaan vieraaksi sarjassa neljäntenä oleva KuFu98. Ottelu päättää ensimmäisen sarjakierroksen, joten kuopiolaisjoukkue on viimeinen, jota TamU ei ole vielä kohdannut. Samalla TamU kaipaa kipeästi pisteitä pysyäkseen putoamisviivan yläpuolella.

Viime kaudella KuFu98 säilyi täpärästi sarjassa, mutta kuluva kausi on sujunut huomattavasti voitokkaammissa merkeissä. Kesäkuussa tosin tilillä on vain yksi voitto, kun kaksi viimeistä ottelua OLS:ää ja GBK:ta vastaan ovat tuottaneet 1–1-tasapelit. Tästä huolimatta KuFu on vain pisteen päässä sarjaa johtavasta Herculeksesta.

Osasyy otteiden ailahtelevuuteen saattaa olla farmiyhteistyö Kuopion Palloseuran kanssa. Muutama KuFun pelaaja onkin lauantaina mukana liigaottelussa SJK:ta vastaan, ja eivät ilmeisesti ole huomenna mukana Tammelassa. Näihin pelaajiin kuuluu myös KuFun paras maalintekijä, kuusi maalia kuudessa ottelussa tehnyt Joni Mäkelä. Lisäksi viisi muuta KuFussa tällä kaudella isomman määrän pelejä pelannutta pelaajaa on tänä viikonloppuna KuPSin mukana.

Tampere United saa otteluun viikolla Oulussa pelattua ottelua vahvemman kokoonpanon, ja myös uusi vahvistus Omar Khary on näillä näkymin mukana. Joukkue tiedostaa, että kotiotteluista on napsittava pisteitä, jotta tuloksellisesti heikosti sujuneet vierasottelut saadaan kuitattua. Sunnuntaina Tammelassa nähdään, miten joukkue on saanut käsiteltyä rajuun pettymykseen päättyneen Hercules-ottelun.

”Avauskokoonpanoon tulee muutamia muutoksia, ja ensi kertaa minulla on tarjolla niin paljon vaihtoehtoja, että joudun jättämään joitakin pelaajia kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle”, toteaa päävalmentaja Leroy Maluka.

”Uskon että edellisen ottelun virheistä on opittu, ja siksi odotan joukkueelta hyvää esitystä. Tälläkin kertaa meillä on mahdollisuudet mihin tahansa kun pelaamme vahvuuksiemme mukaisesti”, Maluka päättää.

Myös TamU-TV on tietenkin mukana Tammelassa, ja aloittaa ottelun puimisen jo klo 14 eli tunti ennen ottelun alkua. Kentän laidalla puhetta johtaa Tarmo Lyytikäinen, joka saa rinnalleen vaihteeksi kameran edessä nähtävän Mikko Malisen. Klo 15 alkavaa ottelua selostaa tuttuun tapaan Manu Haapalainen.

Ajoissa Tammelaan

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla sunnuntaina 1.7. klo 15.00. Otteluun myydään pääkatsomolippujen lisäksi myös edullisempia lippuja stadionin länsipäätyyn sijoittuvaan kannattajakatsomoon. Lisäksi vieraskannattajille on varattu tilaa stadionin itäpäädystä. Lippujen hinnat näkyvät oheisessa taulukossa.

PääkatsomoKannattajakatsomo
Aikuiset10 €7 €
Alennusryhmät7 €5 €

Alennusryhmiä ovat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa.

Ottelun virallisena jatkopaikkana toimii aivan stadionin kupeessa sijaitseva Kortteliravintola Kivenheitto.

Sinipaidat tarvitsevat jälleen katsomosta kaiken mahdollisen tuen. Tule siis mukaan tekemään Tammelasta sinivihreä!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2