Ensimmäinen sarja­kierros päätetään lauantaina Pyynikillä

14/07/2023 TamU
Otteluennakko

Tampere United on kohdannut tällä kaudella kaikki Kakkosen B-lohkon joukkueet yhtä lukuunottamatta. Se viimeinen joukkue on Espoon palloseura, joka tulee vieraaksi Pyynikin urheilukentälle tulevana lauantaina. Edellisen kerran EPS vieraili Pyynikillä viime kauden päätöskierroksella selkä seinää vasten, sillä vain voitto takasi sille säilymisen Kakkosessa. Tämän voiton se myös otti, ja pelaa nyt viidettä peräkkäistä kauttaan Kakkosessa. Useimpina näistä kausista EPS on joutunut taistelemaan putoamista vastaan, mutta nyt joukkue on vain kahden pisteen päässä sarjassa neljäntenä olevista Sinipaidoista.

TamU – EPS

  • TamU pelaa toiseksi viimeistä kertaa Pyynikin urheilukentällä.
  • Kyseessä on kuuden pisteen ottelu, sillä EPS hengittää TamUn niskaan kahden pisteen päässä.
  • Viime kaudella EPS oli niskan päällä kotitasapelillä ja Pyynikillä syksyllä ottamallaan voitolla.

Erikoistilanteet täytyy hyödyntää ja puolustaa mahdollisimman hyvin. Sitä ja kaksinkamppailuja se tulee olemaan.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Joku toinen saa tilaisuuden tarrata kiinni kärkipelaajan paikkaan. Päteviä kavereita on tarjolla, ja kaikki ovat vähän eri tyyppisiä kuin Topias.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Espoon Palloseuran viime kausi oli vaikea, mutta tällä kaudella espoolaiset ovat keränneet pisteitä tasaiseen tahtiin. Kuntopuntarissa joukkue kuuluu aivan lohkon kärkipäähän, sillä neljästä viimeisestä ottelustaan EPS ei ole hävinnyt yhtäkään. Lauantaina on siis aika muistuttaa espoolaisia siitä, miltä tappion karvas kalkki maistuu.

Tampere United kaipaa kipeästi voittoa, jotta asema viivan päällä viiden parhaan joukossa säilyy. Takaa-ajajista erityisesti juuri EPS sekä pian myös vastaan tuleva Pallo-Iirot ovat kuroneet kärkiviisikon kaulaa umpeen, ja molemmilla joukkueilla on mahdollisuus ohittaa TamU seuraavalla ottelukierroksella. Mitään ei tietenkään tässä vaiheessa kautta vielä ratkaista, mutta varmin tapa täyttää minimitavoite nousukarsintoihin pääsystä on pysyä viiden joukossa aina kauden loppuun asti.

Nopea vilkaisu EPS:n pelaajaluetteloon paljastaa, että joukkueeseen on liiittynyt useita pelaajia muista viime kaudella Kakkosessa pelanneista seuroista. Erityisen silmiin pistävää on useamman Kolmoseen pudonneessa VJS:ssä viime kaudella isojakin minuutteja pelanneen pelaaja siirtyminen toiselle puolen pääkaupunkiseutua. Alkukauden kovin maalintekijä eli kuusi maalia tehnyt Ville Kiiski kylläkin pelasi jo viime kaudella EPS:ssä.

Viime kaudella EPS:n fyysinen pelityyli aiheutti Sinipaidoille ongelmia. Ottelut olivat vähämaalisia, sillä Espoonlahdella pelatiin tasan 1–1 ja Pyynikillä EPS voitti 0–1. Vaikka EPS:n kokoonpanossa on tapahtunut paljon muutoksia, oletus on, että sama fyysinen pelitapa tuodaan myös tänä vuonna Pyynikille.

Roope Kostiainen ja Pyynikin katsomo viime syksyn ottelussa.

Toiseksi viimeistä kertaa Pyynikille

Lauantain ottelu on ainakin tällä tietoa toiseksi viimeinen kerta, kun miesten edustusjoukkue pelaa ottelun Pyynikin urheilukentällä. EPS-ottelu olisi toki haluttu pelata Kaupin jalkapallostadionilla, mutta siellä on käynnissä suuri junioriturnaus, joten helpointa oli viedä peli Pyynikille. Samasta syystä joukkue vei myös torstain peliin valmistavat harjoitukset Pyynikille.

TamU pelasi keskiviikkona raskaan ottelun helteisellä Porin stadionilla, mutta päävalmentaja Jukka Listenmaa kertoo joukkueen palautuneen rasituksista hyvin.

”Yllättävän pirteältä se näytti eilen. Periaatteessa kaikki vetivät koko reenin alusta loppuun.”

Taktisista asioista kysyttäessä päävalmentaja nostaa esiin erikoistilanteet, joita Pyynikin pienellä kentällä tulee aina paljon.

”Erikoistilanteet täytyy hyödyntää ja puolustaa mahdollisimman hyvin. Sitä ja kaksinkamppailuja se tulee olemaan”, Listenmaa toteaa.

Joukkueen terveystilanteessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia, mutta Topias Järvelän sitkeä jalkavaiva pitää hänet poissa vielä ainakin kahden viikon ajan. Kovalla itseluottamuksella pelanneen ja viisi maalia tehneen kärkipelaajan poissaolo on Sinipaidoille paha menetys.

Kärkipelaaja paikalle selkeimmät vaihtoehdot ovat tässä tilanteessa Porissa avauksessa ollut Roope Kostiainen sekä Eric Bullock ja Arttu Raittinen.

”Joku toinen saa tilaisuuden tarrata kiinni kärkipelaajan paikkaan. Päteviä kavereita on tarjolla, ja kaikki ovat vähän eri tyyppisiä kuin Topias, mikä varmasti vähän muuttaa meidän peliä”, Listenmaa toteaa.

Järvelän lisäksi poissa riveistä on myös Biran Jeng, jolla on edelleen työeste. Muutoin kaikki joukkueen pelaajat ovat lauantaina käytettävissä.

Happy Hour Pyynikillä jo klo 14.30 alkaen

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä lauantaina 15.7. klo 16.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 14.30 eli puolitoista tuntia ennen ottelun alkua.

Lauantain ottelussa Pyynikillä on tavallisesta poikkeavaa ohjelmaa, sillä Finesportsin laajennettu pelialue palvelee kaikenikäistä yleisöä jo klo 14.30 alkaen. Pelialueella on tarjolla tuttujen pleikkapelien ja pöytäfutiksen lisäksi muun muassa futisbiljardi, piste jolla pääsee kokeilemaan taitojaan dartsissa, koripallossa tai pesäpallossa sekä retrohenkinen nopeustestipeli. Tule haastamaan vanha tutut tai uudet pelikaverit!

Muutkin stadionin palvelut aukeavat jo puolitoista tuntia ennen ottelun alkua, ja anniskelualueilla on Happy Hour klo 14.30–15.30. Silloin oluet, siiderit ja lonkerot maksavat 5 € / tölkki ja viinit 7 € / pikkupullo. Myös TamUn grillipiste palvelee heti klo 14.30 alkaen.

Liput otteluun

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varushenkilöt ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lisäksi myynnissä on 20 €:n hintaisia perhelippuja, jolla peliin pääsee kaksi vanhempaa ja kaksi lasta.

Tarjolla on myös kahden ottelun lippupaketteja, jotka sisältävät lipun myös sunnuntaina 23.7. Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan Pyynikillä pelattavaan otteluun. Lippupaketin hinta on 16 € aikuisilta ja 10 € alennusryhmiltä. Liput voi ostaa ennakkoon Tiketistä.

Myös VIP-lippuja on myytävänä stadionin lipunmyynnissä ja ennakkoon TamU-kaupassa. VIP-lipun hinta on 50 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 35 €:n lisähintaan.

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

Grillipisteellä on tarjolla Tapolan grillimakkaraa ja vegaanisena vaihtoehtona myös Vegemin makkaroita, sekä tässä ottelussa myös pikkupizzoja. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä paikalle. Anniskelualueella on tarjolla ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn juomia. Myös Finesportsin pelialue palvelee erityisesti lapsia.

Lisäksi Tampere Unitedin kannattajatuotteet ovat saatavilla omalla myyntipisteellään. Uusina tuotteina tarjolla on käyrälippaisia lippalakkeja ja Sinikaartin aiemmin Pyynikillä levittämästä lakanasta designinsa saanut t-paita.

Prematchit ja jälkipelit

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi. Ottelun jälkipelit pelataan Maja/Talossa korttelin päässä stadionilta.

Suora ottelulähetys Aamulehden tilaajille

Aamulehti näyttää ottelun tilaajilleen. Suora lähetys alkaa klo 15.50, ja ottelussa ei tällä kertaa ole selostusta. Aamulehden suorat ottelulähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live.

Jalkapallo on kuitenkin parasta paikan päällä, joten tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

14.5. TamU - HJS 1 – 0

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2