Elias Harala siirtyy PJK:sta Tampere Unitediin

19/01/2018
Uutinen

Jo viime talvena Sinipaidoissa testattavana ollut hyökkääjä Elias Harala, 24, on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Tampereen Kisatovereihin A-juniori-ikäisenä siirtynyt Harala on pelannut kolme viime kautta Pirkkalan Jalkapalloklubissa Kolmosessa, mutta yhä paremmaksi jalkapalloilijaksi janoavan nuoren miehen oli pakko hakea uusi seura, kun PJK putosi kauden päätteeksi Neloseen. Vuoden kypsempänä ja valmiimpana paikka Tampere Unitedissa vihdoin aukesi.

Elias Harala on yksi niistä entuudestaan tutuista pelaajista, jonka TamU pyysi erikseen mukaan talven harjoituksiin. Harala tarttuikin tilaisuuteen hanakasti. ”Arvostan TamUa seurana ja olin innoissani, kun sieltä otettiin yhteyttä. Yhteydenotto oli myöskin osoitus siitä, että seurassa nähdään minussa potentiaalia. Hyppäsin vuoden alussa treeneihin, joissa oli hyvä meininki. Haluan haastaa itseäni ja edetä jatkuvasti ylöspäin, joten TamU ja Kakkonen ovat sopiva haaste seuraavaksi”, Harala myhäilee.

Syy siihen, että Harala on pelannut viime vuodet Kolmosen tasolla pelaamiseen, on Haralan liikunta-alan opinnot Vierumäellä. ”Opinnot vähän vaikeuttivat jalkapallohommia, mutta nyt ne alkavat olla sillä tavalla paketissa, että pystyn keskittymään jalkapalloon koko kaudeksi ja pelaamaan TamUssa. Nyt kun saan treenata joukkueen mukana koko kevään, uskon, että olen kesällä aivan eri pelaaja kuin viime kaudet PJK:ssa”, Harala vakuuttaa.

Mitenkään hukkaan Haralan vuodet eivät Kolmosen tasolla ole kuitenkaan suinkaan menneet. Viime kaudella hän teki PJK:n paidassa seitsemän maalia eli lähes neljänneksen joukkueen kaikista maaleista ja oli joukkueen toiseksi paras maalintekijä. Saldoa voidaan pitää sikäli kovana, että PJK oli koko sarjan huonoin joukkue, ja voitti vain kolme ottelua koko 22 ottelun kaudella. Lisäksi Haralalta jäi viisi ottelua väliin. Myös edellisellä Kolmosen kaudellaan 2016 Harala teki seitsemän maalia PJK:n paidassa, joten maalintekotahti on ollut tasainen.

Elias Harala on Kolmosen tasolla erottunut isokokoisena, fyysisenä ja juoksuvoimaisena pelaajana. Tampere Unitedissa hänet pantiin merkille jo kaudella 2016, kun Sinipaidat ja PJK pelasivat samassa sarjassa. ”Tykkään pelata kärjessä tai oikeana hyökkääjä ja käyttää kovaa vasemman jalan laukaustani. Myös vapareista on tullut joka kausi muutama maali lauottua”, Harala toteaa tarjoten vaihtoehdon Matti Saaren vapaaksi jättämälle vapaapotkujen laukojan paikalle.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä on tyytyväinen saadessaan täydennystä hyökkäyskalustoon. ”Elias tuo kaivattua leveyttä ja vahvistusta laitaosastoomme. Hänen vahvuuksiaan ovat hyvä vasen jalka, loistava fysiikka, rohkeus pallon kanssa ja 1v1-pelaaminen. Lisäksi Elias on loistava joukkuepelaaja”, Mäkelä kehuu.

”Elias oli jo viime kaudella testissä, mutta silloin meillä oli laituriosasto täynnä. Selkeästi Eliakselle teki hyvää pelata vielä kausi Kolmosessa. Joukkue rupeaa kasaantumaan ihan kivasti, mutta kipeästi tarvittaisiin vielä 2–3 kovaa vahvistusta”, toteaa Mäkelä.

Yleisön edessä pelaamisesta pitävä Harala heittää joukkueelle kovan tavoitteen ja lähettää myös kannattajille terveiset: ”Noustaan hyvän joukkuehengen ja kovan taistelutahdon siivittämänä Ykköseen. Tulkaa peleihin kannustamaan ja lyömään vähän painettakin, sillä olen paineen alla parhaimmillani!”

Tampere Unitedilla on nyt yhteensä 22 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle, joten pelaajauutisia on luvassa ennen kauden alkua vielä muutama. Myös otteluohjelman julkaisuajankohta lähenee, sillä julkaisun odotetaan tänäkin vuonna tapahtuvan tammi–helmikuun vaihteessa. Tätä odotellessa voi toki jo ostaa kausikortin TamU-kaupasta tai tälläkin sivulla oikeassa laidassa näkyvän sinisen ”Osta lippuja” -napin kautta. Kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti.

PääkatsomoKannattajakatsomoVIP
Aikuiset90 €65 €360 €
Alennusryhmät65 €45 €

Sopimuspelaajat 2018:

Tommi Ala-Hakuni
Elias Alanen
Juuso Auvinen
Berat Grabovci
Antti Haavisto
Elias Harala
Topias Järvelä
Antti Kuusinen
Tuomas Lehti
Leevi Manninen
Radwan Moussa
Riku Oras
Ville Puustinen
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Jere Remes
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Tuomas Telemäki
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49