11.1.2018

 
 

Elias Alanen t√§ydent√§√§ TamUn maali­vahti­nelikonTampere Unitedin harjoituksissa ovat toisiaan sparranneet koko talven neljä maalivahtia. Heistä viimeisenä Elias Alanen, 20, on tehnyt kauden 2018 kattavan pelaajasopimuksen. Talven ja varmasti vielä kaudenkin aikana kokoonpanoon pääsevien maalivahtien paikoista käydään siis kova kilpailu. Tässä taistelussa Ilveksen edustusjoukkueesta siirtynyt Antti Kuusinen on ennakkoon vahvimmilla, mutta myös viime kauden kutakuinkin puoliksi pelaneilla maalivahdeilla Juuso Auvisella ja Jani Rantalalla on sanansa sanottavana.

Elias Alanen on pelannut nelj√§vuotiaasta aina viime kev√§√§seen saakka Ilveksess√§. Viime talvena kuitenkin asepalvelus vaikeutti harjoittelua, ja lopulta Alanen p√§√§tyi syyskaudeksi pelaamaan Kolmosen otteluita TP-T:n riveiss√§. ”Alku oli kankeaa huonon pelituntuman takia. Kausi kuitenkin sujui nousujohteisesti ja onnistumisia tuli loppukaudella. Vaikean viime kauden j√§lkeen halusin kokeilla riitt√§√§k√∂ oma taso viel√§ Kakkosessa. TamU kiinnosti erityisesti, koska se on eteenp√§in menev√§ seura”, kertaa tryout-jakson pirteiden esitysten perusteella sopimuksen saanut Alanen.

Kaikkien muiden sopimuksen tehneiden pelaajien tapaan Alanen kehuu p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§n ja maalivahtivalmentaja Jussi Siltasen vet√§mi√§ harjoituksia. ”Alusta asti harjoituksissa mentiin kovaa ja oli tekemisen meininki. Joukkueeseen oli helppo tulla, koska oli monta ennest√§√§n tuttua pelaajaa”, Alanen toteaa.

”Kes√§ll√§ tavoitteena on p√§√§st√§ pelaamaan mahdollisimman paljon. Taistelu on kovaa kolmen muun hyv√§n maalivahdin kanssa. Haluan kehitty√§ maalivahtina, ja katsoa mihin oma taso riitt√§√§”, kuvailee Alanen ensi kes√§n ja pidemm√§nkin t√§ht√§imen suunnitelmiaan.

”Elias vahvistaa valmiiksi hyv√§√§ maalivahtiosastoa”, toteaa p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Elias osoitti ekoista reeneist√§ l√§htien, ett√§ haluaa ja kuuluu joukkueeseen. H√§n on viel√§ nuori ja kehitysk√§yr√§ on selke√§sti yl√∂sp√§in, niin voimmekin odottaa ett√§ Sinipaitojen maalivahtiosasto on turvattu my√∂s tulevaisuudessa.”

Tampere United on nyt julkistanut 21 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueen mukana harjoittelee edelleen muutamia nuoria testipelaajia, ja lisäksi haussa on vielä muutamia kokeneempia vahvistuksia. Edessä on siis jännittävä kevät joukkueen rakentamisen suhteen. Kutkuttavaa jännitystä voi lääkitä vaikkapa osamalla kausikortti TamU-kaupasta. Kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti.

Pääkatsomo Kannattajakatsomo VIP
Aikuiset 90 ‚ā¨ 65 ‚ā¨ 360 ‚ā¨
Alennusryhm√§t 65 ‚ā¨ 45 ‚ā¨

Sopimuspelaajat 2018:

Tommi Ala-Hakuni
Elias Alanen
Juuso Auvinen
Berat Grabovci
Antti Haavisto
Topias Järvelä
Antti Kuusinen
Tuomas Lehti
Leevi Manninen
Radwan Moussa
Riku Oras
Ville Puustinen
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Jere Remes
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Tuomas Telemäki
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen