Elias Alanen täydentää TamUn maali­vahti­nelikon

11/01/2018
Uutinen

Tampere Unitedin harjoituksissa ovat toisiaan sparranneet koko talven neljä maalivahtia. Heistä viimeisenä Elias Alanen, 20, on tehnyt kauden 2018 kattavan pelaajasopimuksen. Talven ja varmasti vielä kaudenkin aikana kokoonpanoon pääsevien maalivahtien paikoista käydään siis kova kilpailu. Tässä taistelussa Ilveksen edustusjoukkueesta siirtynyt Antti Kuusinen on ennakkoon vahvimmilla, mutta myös viime kauden kutakuinkin puoliksi pelaneilla maalivahdeilla Juuso Auvisella ja Jani Rantalalla on sanansa sanottavana.

Elias Alanen on pelannut neljävuotiaasta aina viime kevääseen saakka Ilveksessä. Viime talvena kuitenkin asepalvelus vaikeutti harjoittelua, ja lopulta Alanen päätyi syyskaudeksi pelaamaan Kolmosen otteluita TP-T:n riveissä. ”Alku oli kankeaa huonon pelituntuman takia. Kausi kuitenkin sujui nousujohteisesti ja onnistumisia tuli loppukaudella. Vaikean viime kauden jälkeen halusin kokeilla riittääkö oma taso vielä Kakkosessa. TamU kiinnosti erityisesti, koska se on eteenpäin menevä seura”, kertaa tryout-jakson pirteiden esitysten perusteella sopimuksen saanut Alanen.

Kaikkien muiden sopimuksen tehneiden pelaajien tapaan Alanen kehuu päävalmentaja Mikko Mäkelän ja maalivahtivalmentaja Jussi Siltasen vetämiä harjoituksia. ”Alusta asti harjoituksissa mentiin kovaa ja oli tekemisen meininki. Joukkueeseen oli helppo tulla, koska oli monta ennestään tuttua pelaajaa”, Alanen toteaa.

”Kesällä tavoitteena on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon. Taistelu on kovaa kolmen muun hyvän maalivahdin kanssa. Haluan kehittyä maalivahtina, ja katsoa mihin oma taso riittää”, kuvailee Alanen ensi kesän ja pidemmänkin tähtäimen suunnitelmiaan.

”Elias vahvistaa valmiiksi hyvää maalivahtiosastoa”, toteaa päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Elias osoitti ekoista reeneistä lähtien, että haluaa ja kuuluu joukkueeseen. Hän on vielä nuori ja kehityskäyrä on selkeästi ylöspäin, niin voimmekin odottaa että Sinipaitojen maalivahtiosasto on turvattu myös tulevaisuudessa.”

Tampere United on nyt julkistanut 21 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueen mukana harjoittelee edelleen muutamia nuoria testipelaajia, ja lisäksi haussa on vielä muutamia kokeneempia vahvistuksia. Edessä on siis jännittävä kevät joukkueen rakentamisen suhteen. Kutkuttavaa jännitystä voi lääkitä vaikkapa osamalla kausikortti TamU-kaupasta. Kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti.

PääkatsomoKannattajakatsomoVIP
Aikuiset90 €65 €360 €
Alennusryhmät65 €45 €

Sopimuspelaajat 2018:

Tommi Ala-Hakuni
Elias Alanen
Juuso Auvinen
Berat Grabovci
Antti Haavisto
Topias Järvelä
Antti Kuusinen
Tuomas Lehti
Leevi Manninen
Radwan Moussa
Riku Oras
Ville Puustinen
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Jere Remes
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Tuomas Telemäki
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF