17.11.2021

 
 

Eino-Veikko Ek vuoden jatko­sopimukseen Tampere Unitedin kanssaMieluisat jatkosopimusuutiset jatkuvat, sillä Eino-Veikko Ek, 26, on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Sinipaitoihin. Päättyneellä kaudella jokaisessa kilpailullisessa ottelussa peliminuutteja kellottanut Ek on Kakkoseen nousseen TamUn neljästoista sopimuspelaaja.

Jatkosopimuksen allekirjoittanut Eino-Veikko Ek liittyi Tampere Unitediin kaudeksi 2020 ja nousi heti suureen roolin monipuolisena laitapelaajana. Päättyneellä kaudella Ek oli joukkueen avainpelaajia pelaten kaikissa kuudessatoista Kolmosen ottelussa, joista peräti viidessätoista hän oli avauksessa. Enemmän peliminuutteja Kolmosessa keräsi vain Roope Kostiainen. Ek pelasi myös jokaisessa Suomen Regions’ Cupin ottelussa. Maaleja Ekille kertyi kauden aikana seitsemän eli viidenneksi eniten koko joukkueesta..

Sarjanousuun ja Regions’ Cupin voittoon päättynyttä kautta Ek muistelee lämmöllä.

”Kausi meni kyll√§ hyvin. Meill√§ oli joukkue t√§ynn√§ hyvi√§ yksil√∂it√§ ja meill√§ oli hyv√§ joukkuehenki, ja se n√§kyi my√∂s kent√§ll√§. Mielest√§mme olimme nimenomaan todella hyv√§ joukkue. Meill√§ oli peleiss√§ ja treeneiss√§ vuorotellen eri pelaajia vastuunkantajina, ja se kantoi pitk√§lle”, Ek kuvailee mennytt√§ kautta.

Jatko Sinipaitojen riveissä hahmottui Ekin mielessä jo hyvissä ajoin.

”Oli aika itsest√§√§n selv√§√§ ett√§ jatkan TamUssa, ja keskusteluita jatkosta k√§ytiin jo kauden aikana. Kauden p√§√§tteeksi otimme pienen heng√§hdyksen ja irtioton futiksesta, mutta sen j√§lkeen ei isompia keskusteluita tarvinnut edes k√§yd√§, vaan p√§√§simme helposti yhteisymm√§rrykseen”, Ek kertoo.

Kakkosen haasteet odottavat

Monen muun TamU-pelaajan tavoin Ekillä on kokemusta liiton sarjoista jo aiemmilta vuosilta. Kakkosta Ek pelasi TPV:n paidassa kolmen kauden ajan, ja tämän lisäksi hän pelasi joukkueen mukana kaudella 2019 kymmenessä Ykkösen ottelussa. Ek tietääkin, mikä joukkuetta Kakkosessa joukkuetta odottaa.

”Pelitempo tulee olemaan korkeampi. Kolmosessa kykenimme pit√§m√§√§n yll√§ hyv√§√§ pelitempoa, jolla pystyimme erottumaan vastustajista. Ensi kaudella kohtaamme monia joukkueita, jotka pystyv√§t siihen vastaamaan. Lis√§ksi kokonaisvaltaista pelaamista puolustus- ja hy√∂kk√§ysp√§√§ss√§ pit√§√§ ter√§v√∂itt√§√§. Peleiss√§ ei ole mahdollisuutta p√§√§st√§√§ turhia erikois- tai pelitilannemaaleja, eik√§ meill√§ ei ole varaa hukata omia paikkoja”, Ek sanoo.

TamUn mahdollisuuksia sarjatasoa korkeammalla Ek pitää hyvinä.

”Sanoisin l√§ht√∂asetelmamme olevan oikein hyv√§t. Viime kauden joukkueessa pelasi parikymment√§ pelaajaa, jotka olivat jo pelanneet Kolmosta korkeammalla, ja suurin osa joukkueesta tiet√§√§, mit√§ korkeammalla pelaaminen vaatii. Pit√§√§ tietysti muistaa, ettei aikaisempi kokemus automaattista menestyst√§ tuo, mutta se luo hyv√§t asetelmat ensi kauteen”, Ek tuumii.

”Ostakaa kausikortti, se on hyv√§ joululahja!”, Ek suosittelee viel√§ lopuksi.

Lisää sopimusuutisia on odotettavissa jo lähiaikoina, ja myös tryoutit ovat jo ovella, sillä kauden ensimmäiset harjoitukset pidetään Kaupissa marraskuun viimeisenä päivänä. Uusia sopimuksia odotellessa kannattaa Ekin kehotuksen mukaisesti hankkia kausikortti kaudelle 2022. Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät napeista tämän uutisen lopusta, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta osoitteesta tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Anton Bright (p, kk)
Eric Bullock (h)
Eino-Veikko Ek (p, h)
Arttu Haapala (kk)
Topias Järvelä (kk)
Severi Kankkunen (p)
Roope Kostiainen (h)
Antti Kuusinen (mv)
Arttu Mättö (kk)
Jesse Oksanen (kk)
Eetu Räisänen (kk)
Aapo Sipponen (mv)
Mauno Sirén (p, h)
Jesse Vuori (p)

Kausikortit kaudelle 2022

Katso Eino-Veikko Ekin haastattelu