Eino-Veikko Ek vahvistaa Tampere Unitedia

01/06/2020
Uutinen

Tampere United on kiinnittänyt tärkeän palasen tulevalle kaudelle, kun Eino-Veikko Ek vaihtaa TPV:n värit TamUn Sinipaitaan. Ek on kaivattu lisä Unitedin laitapelaamiseen. Hän pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla niin puolustuksessa kuin keskikentälläkin.

Eino-Veikko Ek, 25, on solminut kauden 2020 kattavan sopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Ek on Ilveksen kasvatti, joka ehti olla parin kauden ajan Ilveksen edustusjoukkueenkin matkassa ennen siirtymistään Tampereen Pallo-Veikkoihin, missä hän on viettänyt viimeiset neljä kautta. Paljon töitä tekevä Ek nousikin TPV:ssä kannattajien suureksi suosikiksi.

Viime kaudella Eino-Veikko Ek ehti pelata puolet kaudesta Ykköstä, kunnes ikävä polvivamma pilasi loppukauden ja edessä oli pitkä kuntoutuminen.

”Muutenkin vaikea viime kausi päättyi ikävään loukkaantumiseen ennen aikojaan. Kuntoutus on kuitenkin mennyt alusta asti aikataulun mukaisesti eikä suurempia takapakkeja ole missään vaiheessa tullut. Kuntouttavan harjoittelun lisäksi talveen ja kevääseen on mahtunut myös todella paljon omatoimista juoksu- ja lihaskuntotreeniä, ja sillä puolella olenkin varmasti paremmassa kunnossa kuin pitkään aikaan”, Ek arvioi nykykuntoaan.

”Täysi pelikunto vaatii kuitenkin vielä muutamia pallotreenejä ja tietysti niitä pelejä. Välillä pitää muistutella, että malttaa ottaa rauhassa, sillä intoa pelaamaan olisi jo paljon”, Ek lisää.

Vaikka sopimus syntyi vasta kauden kynnyksellä, on United ollut Ekin perässä läpi talven ja kevään.

”Ensimmäiset yhteydenotot tulivat ’Listeltä’ muistaakseni jo viime marraskuussa ennen ensimmäistäkään juoksuaskelta, mikä kertoi siitä, että luottoa löytyy. Siitä eteenpäin olemme pitäneet keskusteluyhteyttä säännöllisesti auki. Vaihtoehtoja ja kyselyitä muista seuroista on varsinkin kevään aikana tullut yllättävän paljon, mikä on tietysti ollut mukava huomata”, taustoittaa Ek talven kulkua.

”Tein jo hyvissä ajoin päätöksen, että tulevan kesän haluan pelata Tampereella tutussa ympäristössä, joten siinä mielessä päätös siirtyä TamUun ei ollut lopulta kovin vaikea. Seuralla on selkeät suunnitelmat tulevaisuuden suhteen, ja joukkueen kattavat valmennus- ja taustajoukot kestävät vertailun ylemmillekin sarjatasoille”, Ek perustelee siirtoa ja jatkaa.

”Olen muutenkin kuullut paljon hyvää seuran tavasta hoitaa asiat sovitusti, ja toistaiseksi omat kokemukseni ovat myös vastanneet kuulemaani. Vastaanotto seuraan onkin ollut kaikilta osin lämmin ja positiivinen.”

Puhuessaan tutusta ympäristöstä Ek nostaa nyky-TamUsta useita nimiä, joiden kanssa löytyy yhteistä historiaa.

”Joukkueessa on paljon vanhoja tuttuja niin valmennus- kuin pelaajapuolellakin, mikä totta kai helpotti päätöksessä siirtyä. TPV:stä siirtyneiden lisäksi joukkueessa pelaa mm. Badr Laouini, Jani Rantala ja Emenike, joiden kanssa pelasin aikanaan myös Ilveksessä.”

Mitkä ovat sitten Eino-Veikko Ekin tavoitteet tulevalle kaudelle?

”Ensisijainen tavoite on päästä pelaamaan paljon ja pystyä nauttimaan pelaamisesta. Haluan myös omalla panoksellani olla auttamassa joukkuetta ja seuraa sen omissa tavoitteissa, ja uskon vahvasti, että kunnossa pysyessäni se on mahdollista.”

Listenmaa mielissään Ekin saapumisesta

”Nyt saimme erittäin monipuolisen pelaajan laidoille. Hän käy vasemmalla tai oikealla ja tuo juoksuvoimallaan taatusti iloa molempiin päihin. Ek itse tykkää pelata enemmän laitapakkina näistä laitavaihtoehdoista”, Jukka Listenmaa kertoo.

Unitedin päävalmentajalla on ollut läpi talven kova yritys saada Ek riveihin, ja vihdoin tämä työ toi siis tulosta.

”Eino on ollut meillä mukana nyt siitä lähtien, kun harjoittelu yhdessä uudelleen alkoi. Minulla oli jo heti sieltä marraskuusta lähtien luottavainen olo tämän suhteen. Ekin piti liittyä ryhmään jo aiemmin keväällä, mutta koronatauko tuli sitten juuri siihen kohtaan.”

Tampere Unitedilla on nyt 21 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Lisää sopimusjulkaisuja on vielä luvassa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Hakim Belbachir (h)
Eino-Veikko Ek (p)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Badr Laouini (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Eetu Räisänen (h)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Ville Turunen (kk)
Pyry Virtanen (p)
Panu Väliaho (h)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49