1.6.2020

 
 

Eino-Veikko Ek vahvistaa Tampere UnitediaTampere United on kiinnittänyt tärkeän palasen tulevalle kaudelle, kun Eino-Veikko Ek vaihtaa TPV:n värit TamUn Sinipaitaan. Ek on kaivattu lisä Unitedin laitapelaamiseen. Hän pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla niin puolustuksessa kuin keskikentälläkin.

Eino-Veikko Ek, 25, on solminut kauden 2020 kattavan sopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Ek on Ilveksen kasvatti, joka ehti olla parin kauden ajan Ilveksen edustusjoukkueenkin matkassa ennen siirtymistään Tampereen Pallo-Veikkoihin, missä hän on viettänyt viimeiset neljä kautta. Paljon töitä tekevä Ek nousikin TPV:ssä kannattajien suureksi suosikiksi.

Viime kaudella Eino-Veikko Ek ehti pelata puolet kaudesta Ykköstä, kunnes ikävä polvivamma pilasi loppukauden ja edessä oli pitkä kuntoutuminen.

”Muutenkin vaikea viime kausi p√§√§ttyi ik√§v√§√§n loukkaantumiseen ennen aikojaan. Kuntoutus on kuitenkin mennyt alusta asti aikataulun mukaisesti eik√§ suurempia takapakkeja ole miss√§√§n vaiheessa tullut. Kuntouttavan harjoittelun lis√§ksi talveen ja kev√§√§seen on mahtunut my√∂s todella paljon omatoimista juoksu- ja lihaskuntotreeni√§, ja sill√§ puolella olenkin varmasti paremmassa kunnossa kuin pitk√§√§n aikaan”, Ek arvioi nykykuntoaan.

”T√§ysi pelikunto vaatii kuitenkin viel√§ muutamia pallotreenej√§ ja tietysti niit√§ pelej√§. V√§lill√§ pit√§√§ muistutella, ett√§ malttaa ottaa rauhassa, sill√§ intoa pelaamaan olisi jo paljon”, Ek lis√§√§.

Vaikka sopimus syntyi vasta kauden kynnyksellä, on United ollut Ekin perässä läpi talven ja kevään.

”Ensimm√§iset yhteydenotot tulivat ’Listelt√§’ muistaakseni jo viime marraskuussa ennen ensimm√§ist√§k√§√§n juoksuaskelta, mik√§ kertoi siit√§, ett√§ luottoa l√∂ytyy. Siit√§ eteenp√§in olemme pit√§neet keskusteluyhteytt√§ s√§√§nn√∂llisesti auki. Vaihtoehtoja ja kyselyit√§ muista seuroista on varsinkin kev√§√§n aikana tullut yll√§tt√§v√§n paljon, mik√§ on tietysti ollut mukava huomata‚ÄĚ, taustoittaa Ek talven kulkua.

”Tein jo hyviss√§ ajoin p√§√§t√∂ksen, ett√§ tulevan kes√§n haluan pelata Tampereella tutussa ymp√§rist√∂ss√§, joten siin√§ mieless√§ p√§√§t√∂s siirty√§ TamUun ei ollut lopulta kovin vaikea. Seuralla on selke√§t suunnitelmat tulevaisuuden suhteen, ja joukkueen kattavat valmennus- ja taustajoukot kest√§v√§t vertailun ylemmillekin sarjatasoille”, Ek perustelee siirtoa ja jatkaa.

”Olen muutenkin kuullut paljon hyv√§√§ seuran tavasta hoitaa asiat sovitusti, ja toistaiseksi omat kokemukseni ovat my√∂s vastanneet kuulemaani. Vastaanotto seuraan onkin ollut kaikilta osin l√§mmin ja positiivinen.”

Puhuessaan tutusta ympäristöstä Ek nostaa nyky-TamUsta useita nimiä, joiden kanssa löytyy yhteistä historiaa.

”Joukkueessa on paljon vanhoja tuttuja niin valmennus- kuin pelaajapuolellakin, mik√§ totta kai helpotti p√§√§t√∂ksess√§ siirty√§. TPV:st√§ siirtyneiden lis√§ksi joukkueessa pelaa mm. Badr Laouini, Jani Rantala ja Emenike, joiden kanssa pelasin aikanaan my√∂s Ilveksess√§.”

Mitkä ovat sitten Eino-Veikko Ekin tavoitteet tulevalle kaudelle?

”Ensisijainen tavoite on p√§√§st√§ pelaamaan paljon ja pysty√§ nauttimaan pelaamisesta. Haluan my√∂s omalla panoksellani olla auttamassa joukkuetta ja seuraa sen omissa tavoitteissa, ja uskon vahvasti, ett√§ kunnossa pysyess√§ni se on mahdollista.”

Listenmaa mielissään Ekin saapumisesta

”Nyt saimme eritt√§in monipuolisen pelaajan laidoille. H√§n k√§y vasemmalla tai oikealla ja tuo juoksuvoimallaan taatusti iloa molempiin p√§ihin. Ek itse tykk√§√§ pelata enemm√§n laitapakkina n√§ist√§ laitavaihtoehdoista”, Jukka Listenmaa kertoo.

Unitedin päävalmentajalla on ollut läpi talven kova yritys saada Ek riveihin, ja vihdoin tämä työ toi siis tulosta.

”Eino on ollut meill√§ mukana nyt siit√§ l√§htien, kun harjoittelu yhdess√§ uudelleen alkoi. Minulla oli jo heti sielt√§ marraskuusta l√§htien luottavainen olo t√§m√§n suhteen. Ekin piti liitty√§ ryhm√§√§n jo aiemmin kev√§√§ll√§, mutta koronatauko tuli sitten juuri siihen kohtaan.”

Tampere Unitedilla on nyt 21 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Lisää sopimusjulkaisuja on vielä luvassa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Hakim Belbachir (h)
Eino-Veikko Ek (p)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Badr Laouini (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Eetu Räisänen (h)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Ville Turunen (kk)
Pyry Virtanen (p)
Panu Väliaho (h)