21.5.2020

 
 

Eetu Räisänen tuo juonikkuutta Sinipaitojen hyökkäämiseenTampere United vahvistaa rivejään tärkeällä kaappauksella, kun kaksi edellistä kautta TPV:ssä pelannut Eetu Räisänen vaihtaa TamUn väreihin. Samalla seura tiedottaa kahden pelaajasopimuksen purkamisesta.

Eetu Räisänen, 24, on siis Tampere Unitedin ensimmäinen uusi sopimuspelaaja harjoittelun uudelleen aloittamisen jälkeen. Porilaistaustainen pelaaja saapui pari vuotta sitten Tampereen jalkapalloympyröihin, ja pelit jatkuvat täällä nyt uudessa seurassa. Räisäsen ja Tampere Unitedin välinen sopimus kattaa kauden 2020.

”Aloitin futiksen nelj√§vuotiaana Mikkelin Kissoissa. Sielt√§ nuorena Poriin ja FC Jazziin. Siell√§ kolusin junnujoukkueista edustukseen peleihin”, kertaa R√§is√§nen itse uransa alkuvaiheita.

Tämän jälkeen Räisäsen suunta vei naapuriseura Musan Salamaan ja sieltä vuoden jälkeen Tampereelle ja TPV:n riveihin, jossa Räisänen kirjasi viime kaudella tililleen 14 Ykkösen peliä. Tampere Unitedista tulee siis näin Räisäsen aikuisuran neljäs seura.

Kysyttäessä aiemmista TamUn kohtaamisista Räisänen nostaa ylös Sinipaitojen vierailun Musan Wembleyllä kaudella 2017.

”N√§ist√§ peleist√§ on mieleen j√§√§nyt h√§vi√∂ TamUlle 1‚Äď2. Sit√§ peli√§ ei olisi saanut tietysti h√§vit√§”, R√§is√§nen muistelee.

Räisänen itse nostaa vahvuuksikseen pallotekniikan ja peliälyn. Samaa mieltä on myös päävalmentaja Jukka Listenmaa, mutta painottaa lisäksi Räisäsen työmoraalia puolustussuuntaan.

”Saamme nyt kymppipaikalle luovan, mutta my√∂s ty√∂teli√§√§n pelaajan. R√§is√§nen sy√∂tt√∂taito on sit√§ luokkaa, ett√§ jos pelaajamme vain pysyv√§t hereill√§, niin sit√§ palloa voi tulla yll√§tt√§viinkin paikkoihin. H√§n tykk√§√§ hakeutua taskuihin ja on siell√§ parhaimmillaan, mutta h√§n on my√∂s hyvin ty√∂teli√§s pelaamaan alasp√§in”, Listenmaa antaa tunnustusta tuoreen sopimuspelaajan kyvyille.

Parin Tampereella vietetyn vuoden jälkeen Räisäselle on jäänyt varsin hyvä vaikutelma kaupungin jalkapallotilanteesta yleisellä tasolla.

”Tampereella on aina ollut omasta mielest√§ni hyv√§ meno jalkapallossa. T√§√§ll√§ on eteenp√§in t√§ht√§√§vi√§ joukkueita, mik√§ tietysti lis√§√§ hyv√§√§ kilpailua.”

Putoamisesta huolimatta Räisänen näkee Tampere Unitedin tällaisena eteenpäin pyrkivänä joukkueena.

”Tampereella tykk√§√§n asua ja TamUssa n√§ytt√§√§ asiat olevan monella mittakaavalla hyv√§ll√§ mallilla. Koen tulevani joukkueeseen, joka pyrkii takaisin korkeammille sarjatasoille. Totta kai odotan joukkueelta, ett√§ ollaan korkealla sarjataulukossa, ja odotan parasta itse√§ni kent√§lle!” R√§is√§nen asettelee odotuksia tulevalle kes√§lle.

Päävalmentaja Jukka Listenmaalle Räisänen on jo Pallo-Veikoista tuttu pelaaja, ja hän näkeekin etuna sen, että lyhyellä valmistautumisajalla saa tutun pelaajan tärkeälle tontille.

”Eetu oli t√§ss√§ kev√§√§n aikana hyvin my√∂ntyv√§inen meid√§n suuntaamme ja loppu hyvin kaikki hyvin. Onhan se selv√§ homma, ett√§ nyt kun harjoittelu tehd√§√§n pienemmiss√§ ryhmiss√§, niin ei Eetulla kauaa mene siihen, kun p√§√§see kiinni siihen meid√§n pelaamiseen. Tuttuja juttuja sielt√§ h√§nelle tulee.”

Kahden pelaajan sopimukset purettu

TamU on kokenut koronaepidemian aiheuttaman tauon aikana myös yhden ison menetyksen, sillä talvikauden otteluissa kapteenin nauhaakin kantanut Toni Tuuri on muuttanut töiden perässä toiselle paikkakunnalle, eikä näin ollen pysty jatkamaan Sinipaidoissa.

”Kolmosen tasolla pelaaminen on viime k√§dess√§ harrastus, ja ymm√§rr√§mme TamUssa tietenkin sen, ett√§ el√§m√§ss√§ on asioita, jotka menev√§t harrastusten edelle. Harmillinen menetys”, kommentoi Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemist√∂ tilannetta,

Myös Jukka Listenmaa on luonnollisesti harmissaan Tuurin lähdöstä, mutta ymmärtää tilanteen täysin.

”Totta kai me menetimme nyt hyv√§n pelaajan, mutta kaikki me ymm√§rr√§mme t√§m√§n tilanteen, kun tuollainen mahdollisuus osuu pelaajalle kohdalle.”

Lisäksi koko harjoituskauden poissa vahvuudesta olleen maalivahti Oskari Ikosen sopimus on purettu, sillä opinnot toisella paikkakunnalla eivät mahdollista pelaamista Tampere Unitedissa.

Tuurin ja Ikosen poistumisen ja Räisäsen saapumisen myötä Unitedin sopimuspelaajien määrä on nyt 18. Uusia pelaajasopimuksia on siis odotettavissa jo lähitulevaisuudessa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Hakim Belbachir (h)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Eetu Räisänen (kk)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Pyry Virtanen (p)
Panu Väliaho (h)