Eetu Räisänen tuo juonikkuutta Sinipaitojen hyökkäämiseen

21/05/2020
Uutinen

Tampere United vahvistaa rivejään tärkeällä kaappauksella, kun kaksi edellistä kautta TPV:ssä pelannut Eetu Räisänen vaihtaa TamUn väreihin. Samalla seura tiedottaa kahden pelaajasopimuksen purkamisesta.

Eetu Räisänen, 24, on siis Tampere Unitedin ensimmäinen uusi sopimuspelaaja harjoittelun uudelleen aloittamisen jälkeen. Porilaistaustainen pelaaja saapui pari vuotta sitten Tampereen jalkapalloympyröihin, ja pelit jatkuvat täällä nyt uudessa seurassa. Räisäsen ja Tampere Unitedin välinen sopimus kattaa kauden 2020.

”Aloitin futiksen neljävuotiaana Mikkelin Kissoissa. Sieltä nuorena Poriin ja FC Jazziin. Siellä kolusin junnujoukkueista edustukseen peleihin”, kertaa Räisänen itse uransa alkuvaiheita.

Tämän jälkeen Räisäsen suunta vei naapuriseura Musan Salamaan ja sieltä vuoden jälkeen Tampereelle ja TPV:n riveihin, jossa Räisänen kirjasi viime kaudella tililleen 14 Ykkösen peliä. Tampere Unitedista tulee siis näin Räisäsen aikuisuran neljäs seura.

Kysyttäessä aiemmista TamUn kohtaamisista Räisänen nostaa ylös Sinipaitojen vierailun Musan Wembleyllä kaudella 2017.

”Näistä peleistä on mieleen jäänyt häviö TamUlle 1–2. Sitä peliä ei olisi saanut tietysti hävitä”, Räisänen muistelee.

Räisänen itse nostaa vahvuuksikseen pallotekniikan ja peliälyn. Samaa mieltä on myös päävalmentaja Jukka Listenmaa, mutta painottaa lisäksi Räisäsen työmoraalia puolustussuuntaan.

”Saamme nyt kymppipaikalle luovan, mutta myös työteliään pelaajan. Räisänen syöttötaito on sitä luokkaa, että jos pelaajamme vain pysyvät hereillä, niin sitä palloa voi tulla yllättäviinkin paikkoihin. Hän tykkää hakeutua taskuihin ja on siellä parhaimmillaan, mutta hän on myös hyvin työteliäs pelaamaan alaspäin”, Listenmaa antaa tunnustusta tuoreen sopimuspelaajan kyvyille.

Parin Tampereella vietetyn vuoden jälkeen Räisäselle on jäänyt varsin hyvä vaikutelma kaupungin jalkapallotilanteesta yleisellä tasolla.

”Tampereella on aina ollut omasta mielestäni hyvä meno jalkapallossa. Täällä on eteenpäin tähtääviä joukkueita, mikä tietysti lisää hyvää kilpailua.”

Putoamisesta huolimatta Räisänen näkee Tampere Unitedin tällaisena eteenpäin pyrkivänä joukkueena.

”Tampereella tykkään asua ja TamUssa näyttää asiat olevan monella mittakaavalla hyvällä mallilla. Koen tulevani joukkueeseen, joka pyrkii takaisin korkeammille sarjatasoille. Totta kai odotan joukkueelta, että ollaan korkealla sarjataulukossa, ja odotan parasta itseäni kentälle!” Räisänen asettelee odotuksia tulevalle kesälle.

Päävalmentaja Jukka Listenmaalle Räisänen on jo Pallo-Veikoista tuttu pelaaja, ja hän näkeekin etuna sen, että lyhyellä valmistautumisajalla saa tutun pelaajan tärkeälle tontille.

”Eetu oli tässä kevään aikana hyvin myöntyväinen meidän suuntaamme ja loppu hyvin kaikki hyvin. Onhan se selvä homma, että nyt kun harjoittelu tehdään pienemmissä ryhmissä, niin ei Eetulla kauaa mene siihen, kun pääsee kiinni siihen meidän pelaamiseen. Tuttuja juttuja sieltä hänelle tulee.”

Kahden pelaajan sopimukset purettu

TamU on kokenut koronaepidemian aiheuttaman tauon aikana myös yhden ison menetyksen, sillä talvikauden otteluissa kapteenin nauhaakin kantanut Toni Tuuri on muuttanut töiden perässä toiselle paikkakunnalle, eikä näin ollen pysty jatkamaan Sinipaidoissa.

”Kolmosen tasolla pelaaminen on viime kädessä harrastus, ja ymmärrämme TamUssa tietenkin sen, että elämässä on asioita, jotka menevät harrastusten edelle. Harmillinen menetys”, kommentoi Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö tilannetta,

Myös Jukka Listenmaa on luonnollisesti harmissaan Tuurin lähdöstä, mutta ymmärtää tilanteen täysin.

”Totta kai me menetimme nyt hyvän pelaajan, mutta kaikki me ymmärrämme tämän tilanteen, kun tuollainen mahdollisuus osuu pelaajalle kohdalle.”

Lisäksi koko harjoituskauden poissa vahvuudesta olleen maalivahti Oskari Ikosen sopimus on purettu, sillä opinnot toisella paikkakunnalla eivät mahdollista pelaamista Tampere Unitedissa.

Tuurin ja Ikosen poistumisen ja Räisäsen saapumisen myötä Unitedin sopimuspelaajien määrä on nyt 18. Uusia pelaajasopimuksia on siis odotettavissa jo lähitulevaisuudessa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Hakim Belbachir (h)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Eetu Räisänen (kk)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Pyry Virtanen (p)
Panu Väliaho (h)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49