Eetu Räisänen jatkaa TamUn keski­kentällä kaudella 2023

22/12/2022 TamU
Uutinen

Tampere Unitedin keskikentän dynamo Eetu Räisänen jatkaa Sinipaidoissa myös kaudella 2023. TamU-kannattajat pääsevät siis myös tulevalla kaudella ihastelemaan "Räisän" samettista pallokosketusta ja oivaltavia syöttövalintoja. Tuleva kausi on FC Jazzin kasvatille jo neljäs peräkkäinen Tampere Unitedissa, ja tulevallakin kaudella Räisänen pääsee pelaamaan samassa lohkossa mukana olevaa kasvattajaseuraansa vastaan. Jo vuosia sitten tamperelaistuneen mutta samalla porilaisen puheenpartensa säilyttäneen keskikenttämaestron sopimus on yksivuotinen.

Eetu Räisänen

  • Syntynyt 17. tammikuuta 1996
  • Kasvattajaseura FC Jazz. jossa pelasi muutamia miesten pelejä Ykkösessä jo A-juniorina.
  • Muutti Tampereelle kaudella 2018, ja kausi 2023 on jo neljäs peräkkäinen Tampere Unitedissa.

”Pelillisesti parannettavaa jäi joukkueena loppua kohden, mutta siinä on hyvä pohja, mistä jatkaa seuraavaan kauteen.”

- Eetu Räisänen
Keskikentän dynamo

Moni Tampere Unitedin viime kauden pelaaja ei ole halunnut vielä marras-joulukuussa kääntää katsettaan kauteen 2023, sillä poikkeuksellisen pitkä yli 50 viikkoa jatkunut kausi 2022 vaati veronsa sekä fyysisesti että henkisesti.

Eetu Räisänen oli kuitenkin halukas lyömään ensi kauden seuransa lukkoon jo ennen joulun viettoon lähtemistä, ja näin yksi tärkeimmistä palasista ensi kauden joukkueeseen on saatu omalle paikalleen TamUn keskikentän pohjalle.

26-vuotiaan keskikenttäpelaajan perässä oli myös muita lähialueen seuroja, mutta päätös jatkaa TamUssa oli Räisäsen mukaan lopulta helppo, sillä joukkueessa on mukava fiilis.

”Hienoja pelaajia ja persoonia joukkue täynnä”, Räisänen hehkuttaa.

Sinipaitojen numero 41

Räisäsen selässä on Tampere Unitedissa ollut jalkapallokentillä harvinaisempi numero 41. Keskikenttäpelaaja on ennen Sinipaitoihin tulemista pelannut pitkään numerolla 14, mutta TamUssa se on jäädytetty Jarkko Wissille, joten Räisänen on päätynyt valitsemaan numeron käännetyssä järjestyksessä.

Kaudella 2022 Räisänen kirjautti 17 Kakkosen ottelussa 1084 minuuttia, mikä oli joukkueen yhdeksänneksi korkein lukema. Kuluneella kaudella Räisäsen parhaat ja heikoimmat hetket osuivat samoja joukkueita vastaan. Räisäsen kauden molemmat maalit syntyivät voitoissa VJS:ää vastaan, ja samoin kaksi punaista korttia tulivat molemmat FC Honka Akatemiaa vastaan pelatuissa otteluissa.

TamUn alkukausi oli nousijajoukkueelle poikkeuksellisen hyvä, ja Sinipaidat keikkuivatkin pitkään lohkon piikkipaikalla ennen notkahdusta. Neljän parhaan joukosta ja noususarjasta ulosjääminen oli lopulta kuitenkin pienestä kiinni. Räisänen kokee, että viime kauden päälle on hyvä rakentaa.

”Pelillisesti parannettavaa jäi joukkueena loppua kohden, mutta siinä on hyvä pohja, mistä jatkaa seuraavaan kauteen.”

Tulevaan kauteen Eetu Räisänen lähteekin odottavaisin ja luottavaisin tunnelmin.

”Uskon, että ollaan taas valmiimpia. Odotan, että taistellaan kärkisijoituksista.”

Lisää Eetu Räisäsen mietteitä jatkosopimuksesta ja tulevasta kaudesta kuullaan ensi viikolla joulun välipäivinä kuvattavalla ja julkaistavalla videohaastattelulla.

Tampere Unitedilla on nyt sopimus ensi kaudesta 11 pelaajan kanssa. Valmistautuminen tulevaan kauteen alkaa maanantaina 9.1. Pirkkahallissa, jolloin mukana on sopimuspelaajien lisäksi sekä viime kaudella mukana olleita vielä sopimuksettomia pelaajia että suuri joukko uusia tryoutille tulevia pelaajia. Sopimusuutisia voidaan siis odottaa lisää tammikuussa.

Seuraavia sopimuksia odottaessa kannattaa käydä ostamassa kausikortti kaudelle 2023. Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa pakettiin on laitettu mukaan TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Sopimuspelaajat kaudelle 2023

Ali Aitbenzanzoun, p
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, kk
Antti Kuusinen, mv
Farhad Rahimi, h
Arttu Raittinen, h
Eetu Räisänen, kk
Mauno Sirén, p
Julius Stenroos, kk

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

24.9. GrIFK - TamU 1 – 4

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

21.9. TKT - TamU 2 2 – 0

29.9. klo 19 TamU - FC Jazz

klo - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV