Eetu Rahkola, Riku Oras ja Topias Järvelä kapteenistoon

17/01/2018
Uutinen

Eetu Rahkola jatkaa Tampere Unitedin kapteenina myös tulevalla kaudella. Rahkolan apukapteenina jatkaa Riku Oras, ja uutena kapteenistoon nousee Topias Järvelä. Tuleva kausi on Rahkolalle ja Orakselle jo kolmas Sinipaidoissa, ja he ovat kuuluneet koko tämän ajan kapteenistoon. Topias Järvelä puolestaan liittyi Tampere Unitediin vuosi sitten.

”Kapteenina toimiminen tässä seurassa on itselleni kunnia-asia. Toivon pystyväni olemaan nauhan arvoinen joukkueen päivittäisessä arjessa”, toteaa Eetu Rahkola.

Viime talvena kapteenin talvikausi alkoi jalkavammaa kuntouttaessa, mutta nyt Rahkola on saanut olla alusta asti täysipainoisesti mukana joukkueen harjoituksissa. ”Vaikea viime kausi jätti paljon nälkää, ja tavoite on pelata kaudella 2018 henkilökohtaisella tasolla urani parasta futista. Se vaatii paljon työtä ja etenkin fysiikan kanssa on loukkaantumishistoriankin vuoksi paljon tekemistä, joten tässä mielessä ajatellen talvi on onneksi pitkä”, Rahkola kuvailee.

”Näkisin, että työnteossa ja kehityksessä piilee myös tämänvuotisen TamUn salaisuus. Toivon meidän nuoren joukkueen ottavan talven aikana suuria kehitysaskelia sekä ryhmä- että yksilötasolla. Meidän pitää olla valmiita keväällä kun pisteistä aletaan pelaamaan, sillä haluamme taistella kärkisijoituksista, ja silloin meillä ei ole varaa maksaa oppirahoja alkukierroksilla viimevuotiseen tapaan”, Rahkola näkee tulevan kauden mahdollisuudet.

Riku Oras on tänä talvena päässyt harjoittelemaan joukkueen mukana vain kerran, mutta on tästä huolimatta itsestäänselvä valinta kapteenistoon. ”On suuri kunnia aloittaa kolmas peräkkäinen kausi Unitedin kapteenistossa ja tällä kolmikolla on hyvä lähteä valloittamaan pohjoislohkoa. Eetu on toiminut kapteenina jo kahden kauden ajan ja on ehdottoman tärkeää, että hän jatkaa kapteenina ja vie TamUa eteenpäin kentällä ja sen ulkopuolella. Topi tuo uutta väriä kapteenistoon ja tämä rooli sopii hänelle erinomaisesti. Topi on erinomainen jalkapalloilija, älykäs pelaaja ja lisäksi hän on tärkeä koppipelaaja, joten hän tulee olemaan suuri apu ensi vuoden kapteenistossa. Uskon että Topi tulee ottamaan suuria askeleita pelaajana kauden aikana ja kapteenin tehtävä edesauttaa tätä kehitystä”, Oras uskoo

Oraksen talvikausi poikkeaa vahvasti vuodentakaisesta, sillä hurjat kilometrit jokaisessa ottelussa juokseva keskikenttäpelaaja pelaa ja harjoittelee huhtikuuhun asti Englannissa, ja palaa Sinipaitojen harjoitusvahvuuteen huhtikuun alkupuolella. Johtavaksi pelaajaksi myös Winchesterin ylopiston ykkösjoukkueessa noussut Oras oli kuitenkin itsestäänselvä valinta kapteenistoon.

”Talvikaudella Eetulla ja Topilla on suuri rooli joukkuehengen rakennuksessa, sillä joukkueessa on paljon uusia pelaajia”, Oras toteaa. ”Talven merkitys on pelitavan ja joukkuehengen rakentumisen kannalta tärkeä, mutta pääsen varmasti mukaan joukkueeseen hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Joukkue on tuttu ja motivaatio pelata TamUssa on valtava. Oma pre-season Englannissa on lähtenyt hyvin käyntiin ja uskon, että pystyn tuomaan uusia asioita TamUn kapteeenistoon. Jatkossa ulkomaalaispelaajien on helpompi tulla ja sopeutua Unitediin, kun pystymme hoitamaan alkulämmöt myös Englanniksi”

Vaikka Topias Järvelä pelasi ensimmäiset Kakkosen ottelunsa jo kaudella 2013 vain 17-vuotiaana, oli viime kausi hänen todellinen läpimurtonsa monen vaikean vuoden jälkeen. Järvelän peli-ilo palasi vihdoin Sinipaidoissa, ja kun itseluottamuskin oli taas kunnossa, jälki oli komeaa. Tilille kertyi yhteensä 20 ottelua ja koko joukkueessa viidenneksi eniten peliminuutteja. Maalejakin Järvelä teki neljä.

”On kunnia saada luottoa omilta joukkuelaisilta, että he näkevät minussa johtaja-ainesta joukkueen sisällä. Hivenen olen silti yllättynyt valinnasta, positiivisesti tietenkin, kun tietää millaista meteliä kopissa pidän”, naurahtaa Järvelä.

”Tämän kauden aloitus oli tottakai paljon helpompi kuin viime vuonna, koska on jo vuosi alla seuran väreissä. Fyysisesti talvikausi on lähtenyt käyntiin odotettua paremmin, mutta isoin muutos on näkynyt henkisellä puolella. Tavoitteeni on ollut tulla joukkueessa johtavaksi pelaajaksi ja kantaa enemmän vastuuta. Selvästi tässä ollaan menty eteenpäin, kun muut arvostivat minut kapteenistoon”, Järvelä puntaroi.

Kapteeni Rahkola on selvästi mielissään apukapteenivalinnoista. ”Hienoa, että saamme Rikun takaisin keväällä. Hänen merkityksensä joukkueelle on mielettömän suuri. Topiaksen työskentelyä kentällä ja sen ulkopuolella on ollut upea seurata. Suuria harppauksia lyhyessä ajassa, ja nyt nuorena pelaajana yksi joukkueen vastuunkantajista. Hienoa, että Topias sai joukkueelta ansaitsemansa tunnustuksen”, Rahkola päättää.

Kapteeneilla ja koko joukkueella on parhaillaan käynnissä tiukka fyysinen harjoitusjakso, sillä seuraava harjoitusottelu pelataan vasta lähes kolmen viikon päästä sunnuntaina 4.2. kun Pirkkahallissa vierailee viime kaudelta ja aiemmilta liigakausilta tuttu FC Jazz. Kyseessä on samalla koko talven ensimmäinen Tampere Unitedin kotiotteluna pelattava harjoitusottelu, joten silloin kannattaa kaikkien tulla mukaan katsomaan miten Sinipaitojen talvivire kehittyy.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

8.8. Klubi 04 - TamU 1 – 1

7.8. Peimari Utd - TamU naiset 0 – 7

13.8. TamU 2 - FC Haka j. 0 – 2

15.8. klo 19 Ilves 2 - TamU

18.8. klo 20 TamU naiset - RaiFU

19.8. klo 19 PJK - TamU 2