Eetu Rahkola ei jatka Tampere Unitedissa

08/03/2021
Uutinen

Tampere Unitediin kaudeksi 2016 siirtynyt ja viisi vuotta kapteenina pelannut toppari Eetu Rahkola ei jatka Sinipaidoissa. Ratkaisun taustalla on se, että Rahkolan kiireisestä yrittäjän ja perheenisän elämästä ei tällä hetkellä löydy tilaa Tampere Unitedin edustusjoukkueen vaatimille harjoitusmäärille.

Osapuolet eli Eetu Rahkola itse, Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa ja seuran puheenjohtaja Antti Niemistö istuivat saman pöydän ääreen jo aivan joulun alla, ja yhteinen johtopäätös oli, että todennäköisesti Rahkolan ja TamUn tiet eroavat. Rahkola itse jäi pohtimaan omaa jalkapalloilullista tulevaisuuttaan, ja samalla Sinipaidoissa jatkamisen suhteen jätettiin vielä takaportti raolleen siltä varalta, että joukkueen topparitilanne muuttuisi yllättäen talven aikana esimerkiksi loukkaantumisten takia.

”Nyt on parin viimeisen kauden jälkeen ollut sellainen fiilis, että talven aikana pitää tosissaan miettiä miten pelit jatkuvat, vai jatkuvatko ollenkaan”, Eetu Rahkola paljastaa

”Olen viime vuosina pitänyt aina lähtökohtana, että mikäli pelit jatkuvat, ne jatkuvat nimenomaan TamUssa. Pelihaluja on edelleen, mutta valitettavasti en pystyisi tällä hetkellä sitoutumaan edustusjoukkueen harjoitusmääriin. Lisäksi tämän hetken joukkue näyttää hyvin vahvalta, joten sikälikin tilanne poikkeaa aiempien vuosien verrattain kokemattomista ja suuria muutoksia kokeneista joukkueista.”

”Omatkin pelit todennäköisesti kuitenkin jatkuvat edelleen, mutta osoitteesta ei ole tässä vaiheessa vielä varmuutta”, Rahkola kertoo.

”Eetu on kuulunut joukkueen avainpelaajiin kaikkina viitenä meillä pelaamanaan kautena. Viime kaudella Eetu näytti, että hän pystyy nousemaan kovassakin Kolmosen joukkueessa avauskokoonpanoon, vaikka liittyisi joukkueen harjoituksiin vasta hiukan myöhemmin kevättalvella”, toteaa puolestaan puheenjohtaja Antti Niemistö.

Niin sanottuja ruuhkavuosia elävällä Rahkolalla oli viime kaudella valmennusjohdon lupa jättää yksi kolmesta viikkoharjoituksesta tarpeen mukaan väliin. Viime kaudella tämä ei estänyt avauskokoonpanon paikan saamista, mutta joukkueen vahvistuttua täksi kaudeksi tämä ei ollutkaan enää täysin varmaa, vaikka Rahkolan taisteluluonteen tuntien sekin olisi voinut olla jopa todennäköistä.

”Nyt tässä tilanteessa on pakko arvostaa sitä, että Eetu ja päävalmentaja Jukka Listenmaa kävivät jo joulukuussa avoimen keskustelun siitä, mitä kumpikin osapuoli odottaa toisiltaan. Täytyy vähän pitkin hampain todeta, että kyllä tämä vain taitaa olla molemmille osapuolille se paras ratkaisu”, Niemistö puntaroi.

Viiteen vuoteen mahtuu paljon tärkeitä muistoja

Eetu Rahkola on Tampere Unitedin uuden tulemisen vuosina 2012–2020 pisimpään seurassa pelannut pelaaja. Kapteenin nauhan kantaminen kaikkina näinä vuosina kertoo paljon Rahkolan nauttimasta arvostuksesta valmentajien, pelaajien ja kannattajien parissa. Tähän aikakauteen mahtuu 79 kilpailullista ottelua, joissa kaikissa Rahkola oli avauskokoonapnossa. Peliminuutteja kertyi yhteensä 6809 eli vain noin 300 minuuttia alle täydet minuutit. Maaleja Rahkola teki kolme ja alusti maalin syötöllään neljä kertaa. Virallisten otteluiden lisäksi Rahkola pelasi TamUssa 22 harjoitusottelua, joissa peliminuutteja kertyi 1972.

”Pelien päättyminen TamU:ssa nostaa tietenkin haikean olon pintaan. Viisi vuotta on 27-vuotiaan elämästä pitkä aika, ja monenlaista on ehtinyt tapahtumaan niin kentällä kuin siviilissä TamU-ajanjakson aikana. Futis ja TamU on ollut mukana matkassa lähes koko aikuisiän, ja seuraan on luonnollisesti muodostunut erityinen side”, Rahkola toteaa.

”Ajanjakso on ollut myös kentän puolella tapahtumarikas. Vuoden 2016 nousukausi oli tietenkin mieletön, ja vaikka välissä on ollut paljon haasteitakin, on hienoa ajatella, että TamU on varmasti huomattavasti vakaammalla pohjalla kuin aikanaan 2015 syksyllä, kun Nelosesta nousun jälkeen hyppäsin mukaan. Olen ylpeä siitä, että sain olla näinkin pitkään mukana. Vaikka sarjataso onkin nyt sama kuin lähtötilanteessa, on sekä seuran että edustusjoukkueen suunta mainio”, Rahkola näkee.

Eetu Rahkolan pelivuosiin Tampere Unitedissa mahtuu sekä nousuja että laskuja, mutta päällimmäisenä mielessä on iso tukku hyviä ja suorastaan rakkaita muistoja.

”Voisin nostaa esiin kolme matsia. Ensimmäisenä vuoden 2016 vierasottelu Raumalla Pallo-Iiroja vastaan. Vaikeista lähtökohdista upea ryöstöretki, tärkeä kiinnitys sarjanousuun ja kerrassaan upea tunnelma katsomossa. Myöskään sarjanousun ratkaissutta iltaa Pyynikillä ei voi tästä listasta sivuuttaa”, Rahkola paaluttaa.

Seuraavana Rahkola nostaa esiin vaikean toisen Kakkosen kauden onnellisen lopun, joka on myös monelle kannattajalle yksi tärkeimpiä muistoja.

”Toisena nostan esiin 2018 sarjapaikan pelastamisen Hercules-kotivoitolla ja Kuopion tasapelillä. Vaikealle kaudelle onnellinen loppu, vaikka sarjapaikka lopulta seuraavalla kaudella menetettiinkin.”

”Kolmantena muistona tuoreempi, ja hieman erikoisempi, nimittäin viime loppukesän JanPa-vieraspeli. Silloin sarjanousu oli vielä mahdollinen, ja vaikka se lopulta karkasikin, tuli sellainen fiilis, että TamU on oikealla tiellä. Vaikka kyseessä ei ollut varsinainen kärkimatsi, pelasimme mielestäni upeaa futista, kotijoukot ja paljon kannattajia matkassa ja samalla tiedostin, että montaa kaunista kesäiltaa ei sinipaidassa enää välttämättä olisi jäljellä. Viime kaudella oli hauska olla mukana, ja vaikka nousua ei saavutettukaan, on tässä vaiheessa ‘levollinen’ hetki hypätä sivuun”, Rahkola pohtii.

Lopussa Rahkolan kiitoksen saavat kaikki matkalla mukana olleet.

”Valtava kiitos kuluneista vuosista joukkuekavereille, valmentajille, joukkueen ja seuran taustoille sekä kannattajille. On ollut suuri kunnia olla mukana.”

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2