8.3.2021

 
 

Eetu Rahkola ei jatka Tampere UnitedissaTampere Unitediin kaudeksi 2016 siirtynyt ja viisi vuotta kapteenina pelannut toppari Eetu Rahkola ei jatka Sinipaidoissa. Ratkaisun taustalla on se, että Rahkolan kiireisestä yrittäjän ja perheenisän elämästä ei tällä hetkellä löydy tilaa Tampere Unitedin edustusjoukkueen vaatimille harjoitusmäärille.

Osapuolet eli Eetu Rahkola itse, Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa ja seuran puheenjohtaja Antti Niemistö istuivat saman pöydän ääreen jo aivan joulun alla, ja yhteinen johtopäätös oli, että todennäköisesti Rahkolan ja TamUn tiet eroavat. Rahkola itse jäi pohtimaan omaa jalkapalloilullista tulevaisuuttaan, ja samalla Sinipaidoissa jatkamisen suhteen jätettiin vielä takaportti raolleen siltä varalta, että joukkueen topparitilanne muuttuisi yllättäen talven aikana esimerkiksi loukkaantumisten takia.

”Nyt on parin viimeisen kauden j√§lkeen ollut sellainen fiilis, ett√§ talven aikana pit√§√§ tosissaan mietti√§ miten pelit jatkuvat, vai jatkuvatko ollenkaan”, Eetu Rahkola paljastaa

”Olen viime vuosina pit√§nyt aina l√§ht√∂kohtana, ett√§ mik√§li pelit jatkuvat, ne jatkuvat nimenomaan TamUssa. Pelihaluja on edelleen, mutta valitettavasti en pystyisi t√§ll√§ hetkell√§ sitoutumaan edustusjoukkueen harjoitusm√§√§riin. Lis√§ksi t√§m√§n hetken joukkue n√§ytt√§√§ hyvin vahvalta, joten sik√§likin tilanne poikkeaa aiempien vuosien verrattain kokemattomista ja suuria muutoksia kokeneista joukkueista.”

”Omatkin pelit todenn√§k√∂isesti kuitenkin jatkuvat edelleen, mutta osoitteesta ei ole t√§ss√§ vaiheessa viel√§ varmuutta”, Rahkola kertoo.

”Eetu on kuulunut joukkueen avainpelaajiin kaikkina viiten√§ meill√§ pelaamanaan kautena. Viime kaudella Eetu n√§ytti, ett√§ h√§n pystyy nousemaan kovassakin Kolmosen joukkueessa avauskokoonpanoon, vaikka liittyisi joukkueen harjoituksiin vasta hiukan my√∂hemmin kev√§ttalvella”, toteaa puolestaan puheenjohtaja Antti Niemist√∂.

Niin sanottuja ruuhkavuosia elävällä Rahkolalla oli viime kaudella valmennusjohdon lupa jättää yksi kolmesta viikkoharjoituksesta tarpeen mukaan väliin. Viime kaudella tämä ei estänyt avauskokoonpanon paikan saamista, mutta joukkueen vahvistuttua täksi kaudeksi tämä ei ollutkaan enää täysin varmaa, vaikka Rahkolan taisteluluonteen tuntien sekin olisi voinut olla jopa todennäköistä.

”Nyt t√§ss√§ tilanteessa on pakko arvostaa sit√§, ett√§ Eetu ja p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa k√§viv√§t jo joulukuussa avoimen keskustelun siit√§, mit√§ kumpikin osapuoli odottaa toisiltaan. T√§ytyy v√§h√§n pitkin hampain todeta, ett√§ kyll√§ t√§m√§ vain taitaa olla molemmille osapuolille se paras ratkaisu”, Niemist√∂ puntaroi.

Viiteen vuoteen mahtuu paljon tärkeitä muistoja

Eetu Rahkola on Tampere Unitedin uuden tulemisen vuosina 2012‚Äď2020 pisimp√§√§n seurassa pelannut pelaaja. Kapteenin nauhan kantaminen kaikkina n√§in√§ vuosina kertoo paljon Rahkolan nauttimasta arvostuksesta valmentajien, pelaajien ja kannattajien parissa. T√§h√§n aikakauteen mahtuu 79 kilpailullista ottelua, joissa kaikissa Rahkola oli avauskokoonapnossa. Peliminuutteja kertyi yhteens√§ 6809 eli vain noin 300 minuuttia alle t√§ydet minuutit. Maaleja Rahkola teki kolme ja alusti maalin sy√∂t√∂ll√§√§n nelj√§ kertaa. Virallisten otteluiden lis√§ksi Rahkola pelasi TamUssa 22 harjoitusottelua, joissa peliminuutteja kertyi 1972.

”Pelien p√§√§ttyminen TamU:ssa nostaa tietenkin haikean olon pintaan. Viisi vuotta on 27-vuotiaan el√§m√§st√§ pitk√§ aika, ja monenlaista on ehtinyt tapahtumaan niin kent√§ll√§ kuin siviiliss√§ TamU-ajanjakson aikana. Futis ja TamU on ollut mukana matkassa l√§hes koko aikuisi√§n, ja seuraan on luonnollisesti muodostunut erityinen side”, Rahkola toteaa.

”Ajanjakso on ollut my√∂s kent√§n puolella tapahtumarikas. Vuoden 2016 nousukausi oli tietenkin mielet√∂n, ja vaikka v√§liss√§ on ollut paljon haasteitakin, on hienoa ajatella, ett√§ TamU on varmasti huomattavasti vakaammalla pohjalla kuin aikanaan 2015 syksyll√§, kun Nelosesta nousun j√§lkeen hypp√§sin mukaan. Olen ylpe√§ siit√§, ett√§ sain olla n√§inkin pitk√§√§n mukana. Vaikka sarjataso onkin nyt sama kuin l√§ht√∂tilanteessa, on sek√§ seuran ett√§ edustusjoukkueen suunta mainio”, Rahkola n√§kee.

Eetu Rahkolan pelivuosiin Tampere Unitedissa mahtuu sekä nousuja että laskuja, mutta päällimmäisenä mielessä on iso tukku hyviä ja suorastaan rakkaita muistoja.

”Voisin nostaa esiin kolme matsia. Ensimm√§isen√§ vuoden 2016 vierasottelu Raumalla Pallo-Iiroja vastaan. Vaikeista l√§ht√∂kohdista upea ry√∂st√∂retki, t√§rke√§ kiinnitys sarjanousuun ja kerrassaan upea tunnelma katsomossa. My√∂sk√§√§n sarjanousun ratkaissutta iltaa Pyynikill√§ ei voi t√§st√§ listasta sivuuttaa”, Rahkola paaluttaa.

Seuraavana Rahkola nostaa esiin vaikean toisen Kakkosen kauden onnellisen lopun, joka on myös monelle kannattajalle yksi tärkeimpiä muistoja.

”Toisena nostan esiin 2018 sarjapaikan pelastamisen Hercules-kotivoitolla ja Kuopion tasapelill√§. Vaikealle kaudelle onnellinen loppu, vaikka sarjapaikka lopulta seuraavalla kaudella menetettiinkin.”

”Kolmantena muistona tuoreempi, ja hieman erikoisempi, nimitt√§in viime loppukes√§n JanPa-vieraspeli. Silloin sarjanousu oli viel√§ mahdollinen, ja vaikka se lopulta karkasikin, tuli sellainen fiilis, ett√§ TamU on oikealla tiell√§. Vaikka kyseess√§ ei ollut varsinainen k√§rkimatsi, pelasimme mielest√§ni upeaa futista, kotijoukot ja paljon kannattajia matkassa ja samalla tiedostin, ett√§ montaa kaunista kes√§iltaa ei sinipaidassa en√§√§ v√§ltt√§m√§tt√§ olisi j√§ljell√§. Viime kaudella oli hauska olla mukana, ja vaikka nousua ei saavutettukaan, on t√§ss√§ vaiheessa ‚Äėlevollinen‚Äô hetki hyp√§t√§ sivuun”, Rahkola pohtii.

Lopussa Rahkolan kiitoksen saavat kaikki matkalla mukana olleet.

”Valtava kiitos kuluneista vuosista joukkuekavereille, valmentajille, joukkueen ja seuran taustoille sek√§ kannattajille. On ollut suuri kunnia olla mukana.”