Eero Lamberg on talven ensimmäinen uusi signaus

04/12/2023 TamU
Uutinen

Tampere Unitedin ensimmäinen uusi vahvistus kaudelle 2024 on laitahyökkääjä Eero Lamberg. Hämeenlinnasta kotoisin olevalla Lambergilla on nuoresta iästään huolimatta kosolti kokemusta miesten peleistä etenkin Kakkosen tasolla, ja viime kaudella hän pelasi SJK Akatemiassa. Lamberg saapuu Sinipaitoihin yksivuotisella sopimuksella, johon kuuluu seuran optio toisesta vuodesta.

Eero Lamberg

 • Syntynyt 14. huhtikuuta 2004.
 • Pelannut HJS:ssä 38 Kakkosen ottelua, joista 22 avauskokoonpanossa.
 • Kaksi U16-poikien maaottelua kaudella 2019.

TamU on se seura, mihin itse halusin ja suuntasin. TamU on hieno, perinteikäs seura, ja on hienoa päästä pelaamaan Sinipaitoihin ensi kaudella.

- Eero Lamberg
Laitahyökkääjä

Suomessa on aika harvassa paikassa sellaista kannattajakulttuuria mitä Unitedissa. Se houkutteli ja toi mielenkiintoa liittyä seuraan.

- Eero Lamberg
Laitahyökkääjä

Eero Lamberg, 19, on tehnyt Tampere Unitedin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen seuran optiolla. TamU oli nuorelle pelaajalle tähän hetkeen ykkösvaihtoehto.

”Minulla on tosi hyvät fiilikset. TamU on se seura, mihin itse halusin ja suuntasin. TamU on hieno, perinteikäs seura, ja on hienoa päästä pelaamaan Sinipaitoihin ensi kaudella”, Lamberg sanoo.

Lamberg on hämeenlinnalaisen jalkapallokoulun kasvatti, joskin hän pelasi pari vuotta myös HJK:n junioreissa. Ensimmäiset miesten pelit hän pelasi jo kaudella 2020, kun hän murtautui Kakkosessa pelanneen HJS:n kokoonpanoon.

Vuonna 2022 Lamberg siirtyi Seinäjoelle SJK Akatemiaan, jossa loukkaantumiset kuitenkin haittasivat pelaamista. Päättyneen kauden lopulla Lamberg palasi lainasopimuksella HJS:ään, mutta silloinkin epäonninen loukkaantuminen piti minuutit vähissä.

”Nyt olisi tähtäimenä pysyä kunnossa ja saada tehtyä kunnollinen läpimurto”, Lamberg kertoo.

”Tottakai joukkueen tavoitteet ovat tärkeimmät. Näen, että Unitedillä on sauma voittaa ensi kaudella sarja. Yritän auttaa omalla tekemiselläni tämän tavoitteen toteutumista”, Lamberg jatkaa.

Pelaajana Lamberg on monipuolinen vaihtoehto laidalle.

”Minä olen hyökkäävä laitapelaaja, joka on hyökkäyspäässä ja boksissa vaarallinen. Olen aika monipuolinen, pystyn luomaan maalipaikkoja pelikavereille ja itselleni. Teen myös työtä alaspäin; en jää ylös odottelemaan, että muut hoitaisivat puolustamisen”, Lamberg kuvailee.

TamUn kannattajat isossa roolissa seuravalinnassa

Tampere United ei ole Eero Lambergille hyppy täysin tuntemattomaan.

”Pari ottelua kävin katsomassa edelliskaudella, joskus aikanaan olen pelannut TamUa vastaankin. Sitä kautta seura tullut tutuksi”, Lamberg sanoo,

Lambergin seuravalinnassa TamUn kannattajat olivat pääroolissa. Hän antaakin Sinikaartille ja muille kannattajille vuolaat kehut.

”Mielenkiinto lähti liikkeelle yhdestä Suomen parhaimmista faniryhmistä. Peleissä on tunnelmaa ja se luo hyvää fiilistä pelata. Suomessa on aika harvassa paikassa sellaista kannattajakulttuuria mitä Unitedissa. Se houkutteli ja toi mielenkiintoa liittyä seuraan.”

Tulevaa kautta Lamberg odottaa innolla. 

”Tosi innoissani odotan että tammikuussa pääsee treenikentille, uudelle stadionille ja pääsee tutustumaan uusiin joukkuekavereihin”, Lamberg sanoo lopuksi.

Uudelle Tammelan stadionille pääsyä odottaa Eero Lambergin ohella koko sinivihreä seurayhteistö. Kausikortit ovat vielä joulukuun ajan myynnissä kampanjahinnoilla. Tutustu tarkemmin osoitteessa tampereunited.fi/kausikortit tai klikkaa suoraan TamU-kauppaan tämän uutisen alla olevista napeista.

Yhdeksän sopimuspelaajaa

Tampere Unitedilla on nyt yhdeksän pelaajaa kiinnitettynä ensi kauden joukkueeseen. Joulukuussa saatetaan vielä nähdä sopimusjulkaisuja, mutta aktiivisimmin sopimusneuvotteluja käydään tammikuussa, kun joukkue aloittaa harjoittelun Tammelan stadionilla.

Sopimuspelaajat kaudelle 2024:

 • Anton Bright (p)
 • Janar Georg (h)
 • Topias Järvelä (h)
 • Remu Koikkalainen (mv)
 • Eelis Korhonen (p)
 • Eero Lamberg (h)
 • Casper Stenroos (kk)
 • Julius Stenroos (kk)
 • Veikka Stålhand (mv)

Katso Eero Lambergin haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa