Eemeli Rantaneva tuo vaihto­ehdon laitapaki­n tontille

23/03/2023 TamU
Uutinen

Vastikään 22 vuotta täyttänyt Eemeli Rantaneva on solminut Tampere Unitedin kanssa kauden 2023 kattavan sopimuksen, joka sisältää seuran option kaudesta 2024. Satakuntalais­lähtöinen pelaaja nousee edustusrinkiin TamUn kakkosjoukkueesta. Aiemmin Rantaneva on voittanut Ilveksessä A-juniorien SM-kultaa sekä pelannut muutamia Kakkosen otteluita Ilveksen kakkosjoukkueessa.

Eemeli Rantaneva

  • Syntynyt 19. maaliskuuta 2001
  • Merikarvian Innon, FC Jazzin ja Ilveksen kasvatti, joka tulee Tampere Unitedin edustus­joukkueeseen kakkos­joukkueesta.
  • Tuo juoksuvoimaisen vaihtoehdon laitapuolustajan paikalle.

Tulin TamUun avoimin mielin, ja kun toimintaa pääsin näkemään, niin kyllä se mielessä alkoi käymään, että haluisin nousta ykkösjoukkueeseen.

- Eemeli Rantaneva
Laitapuolustaja

Hyvältä on tuntunut treeneissä ja hyviä jätkiä löytyy vierestä niin on se mukava pelata. Tunnelma uuden kauden alla on odottava ja hyvä.

- Eemeli Rantaneva
Laitapuolustaja

Eemeli on myös erittäin juoksu­voimainen pelaaja. Olemme hakeneet juuri juoksuvoimaisia pelaajia, jotta pelistä saadaan aiempaa aktiivisempaa

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Tampere Unitedissa yhteisöllisyys on äärimmäisen tärkeä arvo. Tavoitteena on, että kun ihminen kerran tulee mukaan siniseen seurayhteisöön, hän haluaa jatkaa siellä, vaikka vuodet, roolit ja joukkueet vaihtuisivat.

Tästä esimerkkinä käy TamU-K:ssa maaleja tykittänyt, ja vielä varsinaisen TamUn paidassa Kolmosta kaudella 2016 pelannut kannattajien suosikki Mika Kytöviita, joka on edustusjoukkueuran jälkeen jatkanut Sinipaidassa kakkos- ja kolmosjoukkueissa. Nykyisin kolmosjoukkuetta kipparoivan ”Kyttiksen” edellinen maali syntyi toissa viikon sunnuntaina Suomen Cupin ottelussa. Myös joukkueenjohtajan tehtäviä nykyisin hoitavat Eemeli Peltonen ja Henri Savolainen tulivat seuraan edustusjoukkueen pelaajina.

Sinisiä väreä Kutosesta ylöspäin nostaneet pelaajat ovatkin ilahduttavasti halunneet jäädä seuraan vielä siinä vaiheessa, kun ykkösjoukkue ei enää ole ollut paras vaihtoehto. Tähän mennessä pelaajavirta onkin käynyt lähinnä ylhäältä alas, mutta Kolmoseen viime kaudeksi nousseen kakkosjoukkueen vahva taso on luonut tänä talvena liikennettä myös ylöspäin, sillä Eemeli Rantaneva on jo aiemmin sopimuksen tehneen Eelis Korhosen ohella jo toinen viime kauden kakkosjoukkueesta edustukseen noussut sopimuspelaaja.  

Tulevina vuosin kakkosjoukkueen merkitys kasvaa yhä edelleen, kun junioriputki saadaan ulottumaan aina vanhimpiin ikäluokkiin asti. Siksi on tärkeää, että kakkosjoukkue näyttäytyy varteenotettavana väylänä ykkösjoukkueeseen nousemista ajatellen.

Merikarvialta Suomen mestariksi

Satakunnan Merikarvialta kotoisin oleva Rantaneva edusti junioritasolla FC Jazzia, vaikkakin viimeiset juniorivuodet menivätkin Ilveksen väreissä. Kaudelta 2020 palkintokaappia koristaa A-juniorien Suomen mestaruus. Miesten pelejä Kakkosessa kertyi Ilves-vuosina yhteensä yhdeksän ennen siirtymistä viime kaudeksi TamUn kakkosjoukkueeseen.

”Tulin TamUun avoimin mielin, ja kun toimintaa pääsin näkemään, niin kyllä se mielessä alkoi käymään, että haluisin nousta ykkösjoukkueeseen. Olen kumminkin aiemminkin pelannut Kakkosessa.”

Viime kaudella Kolmosen pelejä kakkosjoukkueessa kertyi yhdeksän, ja joukkue sijoittui sarjanousijalle mukavasti sijalle viisi. 

”Mielestäni kakkosjoukkueen kausi oli loppujen lopuksi hyvä. Saavutimme viidennen sijan ja säilytimme paikkamme Kolmosessa. Mutta jos olisi ollut unelmakausi kaikin puolin, olisi top 3 -sijoituksiin ollut myös mahdollisuus.”

Testijakson kautta edustukseen

Viime kaudella Rantaneva oli ainoastaan kakkosjoukkueen mukana, mutta syksyllä edustuksen joukkueenjohtaja Eemeli Peltosen kanssa nousi puheisiin, että talven tryout-jaksolle kannattaisi ilmoittautua. Talven harjoituspeleissä Rantaneva on pelannut avauksessa Reipasta, Pallo-Iiroja ja HJS:ää vastaan sekä tullut vaihdosta kehiin Kiffen-vierasottelussa ja NoPSia vastaan. Otteet harjoituskentillä ja -peleissä ovatkin vakuuttaneet valmennusjohdon sopimuksen arvoisesti.

Viime sunnuntaina 22 vuotta täyttänyt laitapuolustaja on erittäin mielissään uusista haasteista ykkösjoukkueessa.

”Hyvältä on tuntunut treeneissä ja hyviä jätkiä löytyy vierestä niin on se mukava pelata. Tunnelma uuden kauden alla on odottava ja hyvä. Harkkapelit on näyttänyt, että meistä on vaikka mihin.” 

Juoksuvoimainen vasen pakki

Rantaneva on TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaalle tuttu pelaaja jo ennestään, ja hyvät otteet kakkosjoukkueessa kiinnittivät jo viime vuonna huomion.

”Puolustuspelaaminen on Eemelin selkeä vahvuus. Hän on myös erittäin juoksuvoimainen pelaaja. Olemme hakeneet juuri juoksuvoimaisia pelaajia, jotta pelistä saadaan aiempaa aktiivisempaa.”

Rantaneva on kärsinyt loukkaantumisista viime kausina, mutta Listenmaa toivoo vasenjalkaisen pelurin pysyvän kunnossa ja haastavan Joonas Rantalan tosissaan vasemman pakin paikasta.

Listenmaa on myös mielissään siitä, että viime kaudeksi Kolmoseen noussut kakkosjoukkue tukee nykyisin hyvin myös ykkösjoukkueen tekemistä, kun joukkueiden välillä on vain yksi sarjaporras.

”Kakkosjoukkueessa on tehty hyvää työtä, ja Markus Kopf hankkinut sinne hyviä pelaajia. Sieltä on auennut väylä, mikä on hieno juttu.”

Joukkue lähellä valmista

Eemeli Rantanevan sopimus on 23. kaudelle 2023 julkaistu pelaajasopimus, joten enää muutama pelaajasopimus on tulossa julkaistavaksi. Joukkue alkaa olla todella lähellä valmista.

Kausi alkaa tasan kuukauden kuluttua 23.4. Grankulla IFK:ta vastaan pelattavalla kotiottelulla, joten nyt on aika mennä kausikorttiostoksille! Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa paketissa on mukana TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Sopimuspelaajat

Ali Aitbenzanzoun, p
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Eino-Veikko Ek, p
Janar Georg, h
Arttu Haapala, kk
Juho Heikkinen, kk
Atte Jokinen, p
Topias Järvelä, kk
Remu Koikkalainen, mv
Eelis Korhonen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Arttu Mättö, kk
Arttu Raittinen, h
Joonas Rantala, p
Eemeli Rantaneva, p
Eetu Räisänen, kk
Casper Stenroos, kk
Julius Stenroos, kk
Veikka Stålhand, mv
Jesse Vuori, p
Taha Özcelik, kk

Katso Eemeli Rantanevan haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2