21.3.2016

 
 

Eemeli Peltonen siirtyy SinipaitoihinVielä kaudella 2013 Kakkosen pelejä FC Futurassa pelannut Eemeli Peltonen, 23, siirtyy Tampere Unitediin. Nuori pelaaja tuo kaivattua kilpailua Sinipaitojen vasemmalle laidalle.

Peltonen on FC Futuran kasvatti, ja debytoi seuran edustusjoukkueessa Kakkosessa jo 17-vuotiaana. Tuolloin Peltonen pelasi hyökkääjänä, eikä laitalinkin paikka ole myöhemminkään ollut vieras. Tampere Unitedissa Peltonen kuitenkin debytoi laitapuolustajana taannoisessa harjoitusottelussa FC Blackbirdiä vastaan, ja vakuutti valmennuksen välittömästi pelaajasopimuksen arvoisesti.

”Eemeli on nuori ja sosiaalinen kaveri, jolla on hyvin kokemusta aikuisten sarjoista. H√§n sopii erinomaisesti ryhm√§√§mme ja tuo kilpailua vasemman laidan pakin ja linkin tontille”, kommentoi edustusjoukkueen pelaajasopimukset neuvotteleva Mika Suonsyrj√§ Peltosen hankintaa. Mainittua vasenta laitaa ovat hallinneet talven otteluissa l√§hes yksinoikeudella Tuomas Savinainen puolustusp√§√§ss√§ ja Lauri Saari hy√∂kk√§ysp√§√§ss√§.

Peltonen siirtyi porvoolaisesta FC Futurasta Musan Salamaan kaudeksi 2014. Pelit porilaisjoukkueessa jäivät kuitenkin yhteen ainoaan, sillä vakavampi loukkaantuminen katkaisi pelit heti kauden ensimmäisessä sarjaottelussa. Seuraavan kerran Peltonen nähtiin tosipeleissä vasta viime syyskuussa kun hän pelasi kaksi Kolmosen ottelua toisen porilaisjoukkue Toejoen Veikkojen riveissä.

”Tampereelle muutto tuli ajankohtaiseksi duunikuvioiden takia jo tammikuussa, mutta pelikuviot saivat odotella viel√§ maaliskuun alkuun ty√∂reissujen takia”, Peltonen kertaa p√§√§tymist√§√§n Sinipaitoihin. ”TamU oli ykk√∂svaihtoehto tason, tavoitteiden sek√§ tietty huikean kannattajaryhm√§n takia.”

Joukkueeseen sis√§√§ntuloa viel√§ hiukan keskenkuntoinen Peltonen kuvailee haastavaksi, sill√§ onhan jo menossa paras harjoittelukausi, ja harjoituksissa menn√§√§n kovaa. ”Jengin √§ij√§t vaikuttavat tosi mukavilta, ja Pepi (Niclas Kalatsev) onkin jo tuttu entisest√§√§n Futuran ajoilta. √Ąkki√§k√∂s t√§ss√§ oman kondiksen hilaa takasin ysikymppisi√§ varten, kun juoksee vaan ahkerasti”, Peltonen uskoo.

Eniten Peltonen kaipaa kuitenkin tosipelej√§: ”Kolmosen lohko on varsin mielenkiintoinen, ja p√§√§semme v√§√§nt√§m√§√§n hyvi√§ matseja. Odotan innolla jo laidoilla kirmaamista, oli rooli sitten vasemmalla, oikealla, alhaalla tai ylh√§√§ll√§.”