Eemeli Peltonen on toistaiseksi poissa miesten edustus­joukkueen toiminnasta

09/11/2022 TamU
Uutinen

UEFA Regions' Cupin turnausmatkalla Istanbulissa tapahtui Tampere Unitedin miesten edustusjoukkueen sisällä välikohtaus, joka johti joukkueenjohtaja Eemeli Peltosen hyllyttämiseen sunnuntaista 6.11. alkaen. Hyllytyspäätös oli tarpeellinen tilanteen rauhoittamiseksi siten, että turnaus voitiin pelata loppuun ilman häiriötekijöitä. Lisäksi tapahtuma oli luonteeltaan sellainen, että Peltosen hyllytys jatkuu toistaiseksi. Päätöksenteko asiassa on Tampere Unitedin hallituksen ja miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Listenmaan käsissä.

Tilanteessa joukkuenjohtaja Peltosen ja Tampere Unitedin pelaajan välillä syntyi sanaharkka, jonka päätteksi Peltonen kajosi pelaajan fyysiseen koskemattomuuteen tavalla, joka ylitti joukkueenjohtajalle sopivan käyttäytymisen rajat selvästi. Tilanne ei kuitenkaan edellyttänyt hoitotoimepiteitä pelaajan tai kenenkään muunkaan paikalla olleen osalta, ja pelaaja oli tapahtuneen jälkeenkin mukana kaikissa joukkueen tapahtumissa tiistaina pelattu peli mukaanlukien.

Peltonen on pyytänyt tekoaan anteeksi asianomaiselta pelaajalta, ja pelaaja on tämän anteeksipyynnön hyväksynyt, vaikkei asia olekaan täysin loppuunkäsitelty.

”Fyysisen koskemattomuuden rikkominen on aina vakava asia, ja sillä on oltava seuraamuksia. Tähän johtopäätökseen ei vaikuta arviot siitä, kuinka vakavasti pelaajan fyysistä koskemattomuutta loukattiin”, toteaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

”Arvot mitataan vaikeina hetkinä. Haluamme toimia tässä niiden mukaisesti, ja kertoa tapahtuneesta avoimesti ennen kuin asiasta käynnistyy huhumylly. Tampere Unitedin arvoissa lukee, että noudatamme avoimuuden periaatetta aina kun se on mahdollista ja että kerromme avoimesti myös sellaisista asioista, joista voi olla vaikea olla avoin. Juuri nyt on sellainen tilanne”, Niemistö jatkaa.

Tapahtumien yksityiskohtia ei tulla avaamaan julkisuudessa tämän tarkemmin osapuolten yksityisyyden suojaamiseksi.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa