Eelis Korhonen kakkos­joukkueesta edustuksen sopimus­pelaajaksi

07/02/2023 TamU
Uutinen

Tampere Unitedin joukkueenrakennus jatkuu ja puolustus on saanut uuden palasen Eelis Korhosesta. Korhonen on organisaatiolle tuttu pelaaja jo entuudestaan, sillä hän on pelasi viime kauden kakkosjoukkueen mukana, ja palkittiin pelaajien äänestämänä joukkueen parhaana pelaajana. Nyt hän saa hyvän tryout-esiintymisen jälkeen mahdollisuuden edustusjoukkueen mukana allekirjoitettuaan 1+1-vuotisen sopimuksen seuran optiolla.

Tampere Unitedin Eelis Korhonen

Eelis Korhonen

  • Syntynyt 21. syyskuuta 2000
  • Nousi TamUn kakkosjoukkueen kautta edustusjoukkueeseen.
  • Kasvattajaseura on joensuulainen JIPPO.

Muutin viime kaudeksi Tampereelle opiskelemaan. Katsoin silloin sopivaa seuraa, ja TamU vaikutti silloin parhaalta vaihtoehdolta, ja sitä se on ollutkin.

- Eelis Korhonen
Laitapuolustaja

Olen positiviisesti yllättynyt kuinka juoksuvoimainen ja kaksinkamppailuvoimainen pelaaja Korhonen on. Hän on hyvä lisä puolustuspäähän.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Eelis Korhonen, 22, on pelannut junioriuransa joensuulaisen JIPPOn riveissä, jossa hän pelasi vuoteen 2017 ja B-junioreiden Ykköseen asti. Tämän jälkeen Korhosen seuraavat neljä kautta kuluivat Kolmosessa joensuulaisjoukkue SC Riverballin riveissä, minä aikana laitapuolustaja keräsi useampana kautena isoja peliminuutteja miesten peleistä.

Kaudeksi 2022 Korhonen etsi uuden seuran Tampereelta ja päätyi TamUn organisaatioon.

”Muutin viime kaudeksi Tampereelle opiskelemaan. Katsoin silloin sopivaa seuraa, ja TamU vaikutti silloin parhaalta vaihtoehdolta, ja sitä se on ollutkin”, Korhonen kertoo.

Korhonen pelasi viime kauden Tampere Unitedin kakkos­joukkueessa Kolmosta ja sai siellä paljon vastuuta. Pelejä kertyi lopulta seitsemäntoista, joista viisitoista avauksessa. Pelaajan kausi oli onnistunut, josta osoituksena joukkue valitsi Korhosen syksyllä joukkueen kauden parhaaksi pelaajaksi.

Korhonen osallistui TamUn tryoutille ja onnistui harjoitusjaksolla vakuuttamaan valmennuksen. Nyt puolustajan tavoitteena on päästä uudelle tasolle.

”On kyllä hyvät fiilikset, että saan jatkaa tutussa seurassa. Meillä on hyvä porukka kasassa. Minä yritän pelata ehjän kauden ja taistella tosissani pelipaikasta Kakkosessa”, Korhonen sanoo.

Korhonen tuo kaivattua leveyttä Sinipaitojen laitapuolustukseen. Puolustaja kuvailee pelaajaprofiiliaan näin:

”Olen aika juoksuvoimainen laitapakki. Vahvuuteni ovat puolustuspäässä ja yksi vastaan yksi tilanteessa.”

Samat asiat kiinnittivät myös valmennuksen huomion.

“Olen positiviisesti yllättynyt kuinka juoksuvoimainen ja kaksinkamppailuvoimainen pelaaja Korhonen on. Hän on hyvä lisä puolustuspäähän”, päävalmentaja Jukka Listenmaa kehuu.

Tampere Unitedin Eelis Korhonen harjoituksissa

Korhonen on osoitus avoimesta reitistä kakkosjoukkueesta edustukseen

Miesten edustus- ja kakkosjoukkueen yhteistyötä on tiivistetty jo usean kauden ajan. Korhosen sopimus omalta osaltaan kertoo, kuinka kahden joukkueen välinen reitti on auki myös ylöspäin. Tämä oli myös asia, jonka päävalmentaja Listenmaa nosti heti esille.

Mukavaa, että kakkosjoukkueesta saadaan nostettua pelaajia. Se polku alkaa toimia ja se on iso asia tässä. Tällä saadaan pelaajillemme näkyvyys, että sieltä voi päästä edustusjoukkueen rinkiin mukaan.”

Vaikka valmennus seuraa tarkasti myös kakkosjoukkueen otteita, yksi asia pääsi yllättämään Listenmaan.

”Kun Eelis laittoi tryoutille hakemuksen sisään, en ollut tietoinen kuinka nuori poika hän oikeasti on. Ikä pomppasi silmään, sillä nuoresta iästään huolimatta hän on miehen näköinen ja kokoinen”, Listenmaa myöntää.

Sopimuspelaajat kaudelle 2023

Eelis Korhonen on kuudestoista ensi kauden sopimuspelaaja, jonka nimi on saatu julkisuuteen. Lisää sopimuksia on kuitenkin jo tehtynä, ja niitä päästään julkaisemaan lähitulevaisuudessa.

Nyt on kuitenkin aika hankkia kausikortti tulevalle kaudelle. Kausikortti kattaa Kakkosen kotiotteluiden lisäksi mahdolliset kotiottelut Suomen Cupissa ja nousukarsinnoissa. Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa paketissa on mukana TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Sopimuspelaajat

Ali Aitbenzanzoun, p
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Janar Georg, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, kk
Remu Koikkalainen, mv
Eelis Korhonen
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Arttu Mättö, kk
Farhad Rahimi, h
Arttu Raittinen, h
Eetu Räisänen, kk
Julius Stenroos, kk
Veikka Stålhand, mv

Katso Eelis Korhosen haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2