Edustusjoukkueen jatko­suunnitelmat huhtikuulle

24/03/2020
Uutinen

Tampere Unitedin valmistautuminen tulevaan kauteen Kolmosessa jatkuu koronavirusepidemian sallimissa rajoissa. Valmentajat laativat pelaajille maaliskuun omatoimista harjoittelua varten lenkkeilyyn ja lihaskuntoharjoitteluun perustuvan harjoitusohjelman heti joukkueharjoitusten keskeydyttyä. Seuraavaksi katseet kääntyvät siihen, mitä tapahtuu nykyisen harjoituskiellon päättyessä maaliskuun lopussa.

TamU-uutiskuva

Palloliitto tiedotti viime viikolla, että sarjat alkavat kahden viikon varoajalla sitten, kun viranomaiset mahdollistavat harjoitus- ja kilpailutoiminnan käynnistämisen. Samaisen tiedotteen mukaan tämä tarkoittaa sitä, että sarjat eivät missään tapauksessa ala ennen huhti-toukokuun vaihdetta. Tämä jättää pohdittavaksi, miten toimitaan huhtikuussa ennen sarjojen ja joukkueharjoittelun alkua. Joukkueharjoituksiin tietysti palataan heti, kun se on mahdollista.

Tampere Unitedissa on tehty periaatepäätös, jonka mukaisesti pelaajien valmistautuminen kauteen jatkuu niillä tavoin kuin se on nykytilanteessa mahdollista. Näin ollen seura ei myöskään tee päätöksiä, jotka vaikuttaisivat pelaajasopimusten taloudellisten ehtojen toteuttamiseen, vaan palkat maksetaan ajallaan niille pelaajille, joiden sopimuksissa on palkoista sovittu. Valmentajien osalta sen sijaan palkanmaksu katkaistaan huhtikuun alusta alkaen. Tämä tehdään Palloliiton ohjeistamalla tavalla työsopimuslain 2 luvun 12 §:n 2 momentin mukaisesti. Valmentajat laativat maaliskuun aikana pelaajille jatko-ohjelmat omatoimista harjoittelua varten, eikä seura kiellä yhteydenpitoa pelaajiin huhtikuun aikanakaan.

Edustusjoukkueen valmentajat ottivat uutisen vastaan tyynesti, sillä jalkapallovalmentaminen on heille kaikille sivutoimista. Lomamatkaltaan kotikaranteenin Suomeen palannut päävalmentaja Jukka Listenmaa kertoo odottaneensa ratkaisua:

”Olisin itsekin ehdottanut palkanmaksun keskeyttämistä. kun eihän sitä ole järkeä maksaa, jos en mitään pysty tekemäänkään”, Liste purkaa koko valmennusporukan tunnot.

”Palkanmaksun katkaiseminen on hankala paikka, sillä TamUlle on aina ollut kunnia-asia, että velvoitteet hoidetaan jämptisti ajallaan. Onneksi pelaajien osalta ei tarvitse muuttaa suunnitelmia”, kommentoi seuran puheenjohtaja Antti Niemistö.

”Valmentajien suotuisa suhtautuminen toki huojentaa. Me kaikki katsomme eteenpäin, ja haluamme pitää huolen siitä, että seura pysyy hyvässä kunnossa. Tällä porukalla haluamme tehdä tästä monivuotisen projektin, joka tähtää sarjapaikan vakiinnuttamiseen Kakkosessa. Nyt tehty ratkaisu edesauttaa tätä tavoitetta.”

Edustusjoukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen jatkuu siis omatoimisella harjoittelulla siten, että viitenä päivänä viikossa tehdään valmentajien määrämiä harjoitteita ja kahtena levätään. Kakkosvalmentaja Weeti Tero kehuu pelaajien aktiivisuutta:

”Olen ollut jopa yllättynyt siitä, miten aktiivisesti pelaajat ovat raportoineet päivittäiset suorituksensa. Olosuhteisiin nähden hyvillä mielin voi katsoa kohti tulevaa kautta”, Tero kehuu.

Tampere United tiedottaa heti kun tulevan kauden aikatauluihin ja muihin suunnitelmiin saadaan täsmennystä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF