24.3.2020

 
 

Edustusjoukkueen jatko­suunnitelmat huhtikuulle

Tampere Unitedin valmistautuminen tulevaan kauteen Kolmosessa jatkuu koronavirusepidemian sallimissa rajoissa. Valmentajat laativat pelaajille maaliskuun omatoimista harjoittelua varten lenkkeilyyn ja lihaskuntoharjoitteluun perustuvan harjoitusohjelman heti joukkueharjoitusten keskeydyttyä. Seuraavaksi katseet kääntyvät siihen, mitä tapahtuu nykyisen harjoituskiellon päättyessä maaliskuun lopussa.

Palloliitto tiedotti viime viikolla, että sarjat alkavat kahden viikon varoajalla sitten, kun viranomaiset mahdollistavat harjoitus- ja kilpailutoiminnan käynnistämisen. Samaisen tiedotteen mukaan tämä tarkoittaa sitä, että sarjat eivät missään tapauksessa ala ennen huhti-toukokuun vaihdetta. Tämä jättää pohdittavaksi, miten toimitaan huhtikuussa ennen sarjojen ja joukkueharjoittelun alkua. Joukkueharjoituksiin tietysti palataan heti, kun se on mahdollista.

Tampere Unitedissa on tehty periaatepäätös, jonka mukaisesti pelaajien valmistautuminen kauteen jatkuu niillä tavoin kuin se on nykytilanteessa mahdollista. Näin ollen seura ei myöskään tee päätöksiä, jotka vaikuttaisivat pelaajasopimusten taloudellisten ehtojen toteuttamiseen, vaan palkat maksetaan ajallaan niille pelaajille, joiden sopimuksissa on palkoista sovittu. Valmentajien osalta sen sijaan palkanmaksu katkaistaan huhtikuun alusta alkaen. Tämä tehdään Palloliiton ohjeistamalla tavalla työsopimuslain 2 luvun 12 §:n 2 momentin mukaisesti. Valmentajat laativat maaliskuun aikana pelaajille jatko-ohjelmat omatoimista harjoittelua varten, eikä seura kiellä yhteydenpitoa pelaajiin huhtikuun aikanakaan.

Edustusjoukkueen valmentajat ottivat uutisen vastaan tyynesti, sillä jalkapallovalmentaminen on heille kaikille sivutoimista. Lomamatkaltaan kotikaranteenin Suomeen palannut päävalmentaja Jukka Listenmaa kertoo odottaneensa ratkaisua:

”Olisin itsekin ehdottanut palkanmaksun keskeytt√§mist√§. kun eih√§n sit√§ ole j√§rke√§ maksaa, jos en mit√§√§n pysty tekem√§√§nk√§√§n”, Liste purkaa koko valmennusporukan tunnot.

”Palkanmaksun katkaiseminen on hankala paikka, sill√§ TamUlle on aina ollut kunnia-asia, ett√§ velvoitteet hoidetaan j√§mptisti ajallaan. Onneksi pelaajien osalta ei tarvitse muuttaa suunnitelmia”, kommentoi seuran puheenjohtaja Antti Niemist√∂.

”Valmentajien suotuisa suhtautuminen toki huojentaa. Me kaikki katsomme eteenp√§in, ja haluamme pit√§√§ huolen siit√§, ett√§ seura pysyy hyv√§ss√§ kunnossa. T√§ll√§ porukalla haluamme tehd√§ t√§st√§ monivuotisen projektin, joka t√§ht√§√§ sarjapaikan vakiinnuttamiseen Kakkosessa. Nyt tehty ratkaisu edesauttaa t√§t√§ tavoitetta.”

Edustusjoukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen jatkuu siis omatoimisella harjoittelulla siten, että viitenä päivänä viikossa tehdään valmentajien määrämiä harjoitteita ja kahtena levätään. Kakkosvalmentaja Weeti Tero kehuu pelaajien aktiivisuutta:

”Olen ollut jopa yll√§ttynyt siit√§, miten aktiivisesti pelaajat ovat raportoineet p√§ivitt√§iset suorituksensa. Olosuhteisiin n√§hden hyvill√§ mielin voi katsoa kohti tulevaa kautta”, Tero kehuu.

Tampere United tiedottaa heti kun tulevan kauden aikatauluihin ja muihin suunnitelmiin saadaan täsmennystä.