Edustusjoukkue siirtynyt oma­toimiseen harjoitteluun

16/03/2020
Uutinen

Tampere Unitedin edustusjoukkue harjoitteli vielä torstai-iltana yhdessä Kaupin tekonurmella, mutta perjantaista lähtien ollaan siirrytty omatoimiseen harjoitteluun. Valmennusjohto on laatinut pelaajille yksityiskohtaisen treeniohjelman, jota myös seurataan aktiivisesti. Joukkueharjoittelu on keskeytetty tällä tietoa maaliskuun loppuun asti.

TamU-uutiskuva

Tampere Unitedissa reagointiin nopeasti, kun liikuntapaikkoja alettiin sulkemaan ja kokoontumisia terveysviranomaisten toimesta rajoittamaan. Joukkueharjoittelu keskeytettiin Palloliiton suosituksen mukaisesti heti perjantaina, ja sunnuntaille kaavailtu harjoitusottelu Naantalissa Åbo IFK:ta vastaan peruttiin.

Nykyinen yhteisharjoittelutauko kestää maaliskuun loppuun asti, ja samalla peruttiin jo aiemmin sovittu ja Pirkkahallissa sunnuntaina 29.3. pelattavaksi aiottu harjoitusottelu ACE:a vastaan

Vallitsevan pandemian alla on pyritty tekemään kaikki mahdollinen sen eteen, että paras mahdollinen harjoittelu nykyolosuhteissa pystyttäisiin takaamaan. Pelaajille on laadittu oma treeniohjelma, jonka toteuttamista myös seurataan. Jokainen pelaaja käy kuittaamassa valmentajille, että kyseisen päivän ohjelma on tehty. Viikonlopun aikana pelaajat ovatkin harjoitelleet omatoimisesti ihailtavan tunnollisesti.

”Nyt, kun tilanne on mikä on, pelaajien täytyy ottaa itse vastuu omatoimisesta harjoittelusta. Harjoitusohjelma luotiin yhdessä Juha Seppälän sekä Eemeli Peltosen kanssa, ja se välitettiin joukkueelle heti perjantaina”, valmennusvastuuta päävalmentaja Jukka Listenmaan poissa ollessa kantava kakkosvalmentaja Weeti Tero taustoittaa.

”Pelaajien keskuudessa asia on otettu ilmeisen hyvin vastaan, sillä meikäläiselle on jo tullut hyvä lista pelaajista, jotka ovat harjoitteita tehneet. Tässä on myös hyvä sauma pelaajilla näyttää ’kuka on kuka’. Sen kyllä huomaa, kun palataan treeneihin, että kuka on tehnyt ja kuka ei”, Tero jatkaa.

Edellisissä otteluissa kapteenin nauhaa kantanut Toni Tuuri kertoo, että yksin harjoittelu ei ole hänelle lainkaan vieras ajatus.

”Yksintekeminen on ihan OK juttu minulle. Olen kuitenkin tottunut treenaamaan myös yksin joukkuetreenien ohessa”, Tuuri valaisee.

”Lihaskunnon ylläpitäminen salilla on kuulunut jo aiemminkin viikoittaisiin rutiineihini. Lisäksi aion nyt lenkkeillä ja vetää intervallitreenejä. Valmennus on antanut hyvät ohjeet ja neuvot joukkueelle, joita toivottavasti jokainen pelaaja noudattaa. Silloin porukka pysyy iskussa, kun hommat taas joukkueena jatkuu”, Tuuri lisää.

Vahvasti viime peleissä esiintynyt uusi hankinta Emenike oli erityisen harmissaan sunnuntain pelin peruuntumisesta.

”Olisi ollut hyvä päästä vihdoin pelaamaan myös ulos. Luonnonilma tuo välittömästi siihen pelaamiseen sen oman tunnelman ja kroppa reagoi paremmin. Kausi alkaa kuitenkin jossain vaiheessa ja silloin meidän pitää pystyä voittamaan myös hallin ulkopuolella. Ylipäätään minulla on todella hyvä tunne lähestyvästä kaudesta ja kun teemme asioita yhdessä, meillä on kaikki edellytykset nousta”, arvioi Emenike.

Emenike on ollut Tampere Unitedin vahvuudessa nyt reilun kuukauden ajan ja on ollut todella vaikuttunut kokemastaan tähän asti.

”Olen nauttinut ajastani täällä tähän asti! Tampere on kotini ja se on tehnyt Tampere Unitedissa pelaamisesta entistäkin miellyttävämpää. Tulen hyvin juttuun niin valmentajien kuin pelaajien kassa. Kopissa naurua riittää, pelaamme toisillemme ja alamme kasvaa perheeksi”, nigerialainen maalailee.

Myös Tampere Unitedin juniorijoukkueet ovat luonnollisesti siirtyneet omatoimiseen harjoitteluun, ja myös heille on toimitettu ohjeet miten toimia.

”Kaikille junioripelaajille on toimitettu ohjelmat omatoimitreeniin. Alle 7-vuotiaille on omansa ja vanhemmille omansa”, valaisee seuran junioritoiminnasta vastaava Markus Kyöstäjä. ”Saimme heti sunnuntaina positiivista palautetta ripeästä reagoinnista ja ohjeistuksesta.”

Myös Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö on mielissään siitä, miten seurassa on reagoitu tilanteeseen.

”Tässä ei jääty ihmettelemään kummallista tilannetta, vaan sekä edustuksessa että junioreissa laadittiin saman tien suunnitelmat, miten tässä tilanteessa voidaan harjoitella. Se on upea juttu!”

”Hienoa nähdä, että meidän valmennuksemme sekä pelaajistomme ovat näin sitoutuneita tähän meidän yhteisiin projektiin”, puheenjohtaja Antti Niemistö myhäilee.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2