Edustusjoukkue palasi tauolta – Weeti Tero vastuuroolissa

04/03/2020
Uutinen

Tampere Unitedin edustusjoukkue palasi tiistai-iltana harjoitusten pariin reilun viikon tauon jälkeen. Sinipaitojen edellinen yhteinen tapahtuma oli ollut taannoinen ottelu Ilves-Kissoja vastaan, joka jälkeen joukkue veti kalenteriviikon verran happea.

Uutta tiistain harjoituksissa oli se, että valmennusvastuun kantoi kakkosvalmentaja Weeti Tero. Myöhemmin tässä kuussa tasavuosia täyttävä päävalmentaja Jukka Listenmaa on parhaillaan lomamatkalla ja on seuraavat kolme viikkoa poissa edustusjoukkueen arjesta.

”Matka oli varattu ja toin esille seurajohdolle jo syksyllä haastatteluvaiheessa, että tällainen matka on tulossa. Asiat saatiin sovittua kaikkiin suuntiin hienosti. Olen laatinut tälle ajanjaksolle ohjelman, mutta en lähde sorkkimaan mitä harjoitteita siellä tehdään. Siellä on asiansa osaavat kaverit hommaa hoitamassa, jotka varmasti tietävät mitä tekevät”, avaa Listenmaa tilannetta.

”Työnjako menee siten, että mulla on vastuu. Maalivahtivalmentajien Jussi Siltasen ja Juha Seppälän kanssa katsotaan aina toki kokonaisuutta, mutta viimekädessä vastuu on minulla”, kuvailee Weeti Tero seuraavan kolmen viikon työnjakoa.

Tero näkee tulevat viikot isona mahdollisuutena: ”Ei minua jännitä laisinkaan hypätä tähän. Näen enemmänkin, että tämä on taas yksi näytönpaikka seuralle sekä ulospäin, että pystyn työskentelemään vanhempien pelaajien kanssa.”

Weeti Tero on ollut tässä tilanteessa aiemminkin. Viime kesänä, kun silloisen päävalmentajan Mourad Seddikin sopimus purettiin, kantoi Tero valmennusvastuun yhdessä Jani Haraholman kanssa. Tero kokeekin saaneensa tuolta ajalta arvokasta oppia vielä melko nuorelle valmentajan uralleen.

”Viime kaudella, kun vedettiin Haraholman kanssa loppuu, niin olin iloinen siitä, kuinka pystyttiin saavuttamaan kontakti kokeneimpiin pelaajiin. Ennen kaikkea oli opettavaista se, että uskalsimme myös kuunnella heitä. Sieltä kentän rajalta nähtävät asiat ovat kuitenkin lopulta melko rajalliset ja opin hyödyntämään sitä tietoa mitä pelaajilta sieltä pelin ytimestä tuli”, Tero muistelee.

”Aivan kuten nyt edellisessä pelissä Ilves-Kissoja vastaan tehtiin. Kysyimme hieman pelaajien mielipidettä ja Toni Tuuri nousi esiin, kertoen että voisi ottaa keskikentän pohjan yksin itselleen”, hän jatkaa.

Opettavaisesta vuodesta huolimatta Weeti Tero myöntää viime kauden olleen monellakin tapaa hyvin raskas.

”Se oli raskas kausi. Erityisesti loppusyksy. Vastuu edustusjoukkueessa oli kasvanut, samaan aikaan pyöritin kakkosjoukkuetta ja siinä ohessa piti vielä selviytyä kolmivuorotyöstä. Se oli niin henkisesti kuin fyysisesti hyvin raskasta aikaa”, Tero kuvailee

”Virtaa sai kuitenkin siitä, että jätkät jaksoivat treenata asenteella ja hyvällä tempolla aivan loppuun asti. Niitä hanskoja ei lyöty naulaan missään vaiheessa. Ja mahtuihan sinne loppuun joitakin ihan hyviäkin pelejä, joissa päästiin oikeasti pelaamaan tuloksesta”, Tero lisää.

Eteenpäin on menty

Takaisin tähän päivään.

”Eteenpäin on menty”, Weeti Tero käyttää suomifutiksesta tuttua fraasia kysyttäessä kevään saldoa noin kokonaisuutena.

”Puolustuspää meillä vaatii yhä hiomista. Tarvitsemme lisää aggressiivisuutta yksi vastaan yksi tilanteisiin niin maassa kuin ilmassa. Kun jouduimme edellisessä ottelussa Ilves-Kissoja vastaan vajaalle, niin silloin halusimme voittaa nämä yksi vastaan yksi -tilanteet. Se oli hyvä merkki! Oli hienoa nähdä, että se löytyy meillä sieltä”, tuumii Tero.

Kauden alkuun on nyt reilu kuukausi, joten aikaa kasailla palikoita on vielä riittävästi. Ylöspäin pelaamiseen Tero kaipaa puolestaan lisää monipuolisuutta.

”Puolustuspelin lisäksi myös hyökkäyspeli vaatii meiltä vielä töitä. Meidän täytyy löytää lisää vaihtoehtoja pelata ja rakentaa maata pitkin. Se ylöspäin pelaaminen on mennyt meiltä nyt hieman liian helposti siihen pitkään palloon ja se on kuitenkin melko helposti pois puolustettavissa”, raottaa Tero harjoituskenttien tulevien viikkojen haasteita.

Kauteen valmistautuvan Tampere Unitedin voit nähdä seuraavan kerran tulevana sunnuntaina, kun vastaan asettuu toisen kerran lyhyen ajan sisään Tampereen Peli-Toverit Pirkkahallissa kello 18.20 alkavassa ottelussa. Tervetuloa silloin mukaan tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2