Edustus­joukkue ja kakkos­joukkue osallistuvat miesten Suomen Cupiin

28/11/2022 TamU / TamU 2
Uutinen

Tampere United osallistuu myös kaudella 2023 miesten Suomen Cupiin kahdella joukkueella. Edustusjoukkueen cup alkaa viime vuotiseen tapaan kolmannelta kierrokselta, jossa mukaan tulevat osa liigajoukkueista ja kaikki Ykkösessä ja Kakkosessa pelaavat joukkueet. Kakkosjoukkueen osalta cup alkaa varmuudella ensimmäiseltä kierrokselta, sillä tätä edeltävälle tasauskierrokselle osallistuu vain Vitosessa ja sitä alempana pelaavat joukkueet. Ilmoittautuminen miesten Suomen Cupiin on alkanut tänään maanantaina 28.11.

Miesten Suomen Cup 2023

  • Ensimmäiset kierrokset 17.2. – 10.4.
  • Kakkosen joukkueet mukaan kolmannelle kierrokselle 26.4. – 8.5.
  • Ensimmäinen arvonta 31.1.

Jos arpaonni olisi suotuisa, niin olisihan se hienoa päästä muutama kierros eteenpäin ja saada jokin liigajoukkue kotikentälle.

- Jukka Listenmaa
Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja

Suomen Cup alkaa kaudella 2023 parisen viikkoa viime kautta myöhemmin, sillä tasauskierros sekä ensimmäinen ja toinen kierros pelataan aikavälillä 17.2. – 10.4. Ensimmäisen kierroksen arvonta järjestetään 31.1. joten parin kuukauden kuluttua päästään jännittämään kakkosjoukkueen vastustajaa. Edustusjoukkueen ensimmäinen arvontapäivä on 14.4. jolloin arvotaan vastustaja 26.4. – 8.5. pelattavalle kolmannelle kierrokselle.

Kakkosen avauskierros pelataan tällä tietoa jo ennen Suomen Cupin kolmatta kierrosta, eikä edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Listenmaa näe tätä ollenkaan huonona asiana.

”Kuun vaihde on ihan hyvä ajankohta hypätä mukaan. Siinä on mahdollisuus saada kaikille peliaikaa tasaisesti, eikä siinä kohtaa ole missään nimessä mitään otteluruuhkaa käynnissä. Toki jos muutama kierros mennään eteenpäin, otteluruuhka voi aiheuttaa ongelmiakin”, Listenmaa pohtii.

Alempisarjalainen joukkue saa kotiedun arvonnasta riippumatta neljännelle kierrokselle asti, ja vasta tästä eteenpäin arvonta määrittelee kotiedun. Kauden 2023 cupissa saman seuran joukkueet asetellaan automaattisesti vastakkain vasta puolivälieriä edeltävällä kierroksella, jossa saman seuran joukkueet eivät voi enää olla mukana kilpailun integriteetin varmistamiseksi.

Suomen Cupiin liitännäisenä pelataan myös Suomen Regions’ Cup, jonka voittaja pääsee joka toinen vuosi pelattavaan UEFA Regions’ Cupiin kaudella 2024. Suomen Regions’ Cupiin valikoituu kahdeksan parhaiten Suomen Cupissa menestynyttä Kolmosen ja Nelosen joukkuetta. Parhaiten menestyneitä joukkueita ovat ne, jotka ovat voittaneet edellisellä kierroksella ylimmällä sarjatasolla pelaavan joukkueen. Tällä menetelmällä jatketaan, kunnes kahdeksan parasta seuraa ovat selvillä.

Tampere Unitedin kakkosjoukkueella on siis mahdollisuus päästä osallistumaan UEFA Regions’ Cupin turnaukseen kaudella 2024. Edustusjoukkueen tämänsyksyinen ikimuistoinen turnausmatka Istanbuliin toimii tässä hyvänä kannustimena.

Suomen Regions’ Cupin voittaja saa palkintorahaa 5000 € ja finaalin hävinnyt joukkue 1000 €. Uutena kannustimena pisimmälle Suomen Cupissa edennyt Kakkosen joukkue saa 5000 € ja toiseksi pisimmälle edennyt 1000 €. Jos useampi Kakkosen joukkue etenee yhtä pitkälle, kaksi parasta joukkuetta määräytyvät samalla tavalla kuin Suomen Regions’ Cupissa.

”Jos arpaonni olisi suotuisa, niin olisihan se hienoa päästä muutama kierros eteenpäin ja saada jokin liigajoukkue kotikentälle. On aina vähän arvasta kiinni onko cup hyvä vai huono juttu Kakkosen joukkueelle. Rahapalkinto pienenä porkkanana auttaa pikkuisen asiaa, että on jotain tavoiteltavaa”, Listenmaa toteaa.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2