Edustusjoukkue aloitti harjoittelun – ringissä mukana käytettyjä optioita

04/12/2019
Uutinen

Uusi päävalmentaja Jukka Listenmaa veti tiistai-iltana ensimmäiset harjoituksensa Tampere Unitedissa. Yhteensä palloa potki ensimmäisissä harjoituksissa Pirkkahallissa noin 25 pelaajaa, joista suurimmalla osalla ei ole sopimusta ensi kaudesta. Tästä poikkeuksen muodostavat viime viikolla julkistetun Toni Tuurin lisäksi viisi pelaajaa, joiden kautta 2020 koskeneen option seura on päättänyt käyttää.

Sami Maja, 20, oli osa Sinipaitojen maalivahtiosastoa päättyneellä kaudella. Maja kantoi torjuntavastuun Unitedin maalilla sen jälkeen, kun putoaminen oli varmistunut Mustapekka Areenalla syyskuun puolivälissä. Kärsivällisesti vuoroaan odotelleelle Majalle, kertyi siis lopulta kolme ottelua Kakkosen tasolla tolppien välissä. TamU voitti näistä kolmesta ottelusta yhden ja hävisi kaksi. Seura päättikin palkita läpi kauden tunnollisesti harjoitelleen sekä loppukaudesta tasonsa osoittaneen maalivahdin käyttämällä hänen optionsa myös kaudella 2020.

Oskari Ikonen, 21, kuului Majan tavoin viime kauden maalivahteihin. Joensuusta Tampereelle päätynyt Ikonen pelasi talven aikana kahdessa harjoitusottelussa, mutta debyytti edustusjoukkueen maalilla jäi odottamaan tulevaa. Ikonen pelasi kuitenkin Nelosta Tampere Unitedin kakkosjoukkueessa kuuden ottelun verran, ja kakkosjoukkue voitti näistä otteluista viisi. Mukaan mahtui yksi nollapeli kesäkuun alussa Sopun vieraana. Käyttämällä kahden maalivahdin option seura pyrkii rauhoittamaan maalivahtitilannetta jo varhaisessa vaiheessa. Lähtökohtana on kiinnittää neljä maalivahtia, joille haetaan peliaikaa tarpeen mukaan myös kakkosjoukkueesta.

Nils Strömsholmin, 20, sopimuksen sisältänyt optio on päätetty myös käyttää. Isoja minuutteja harjoitusotteluissa saaneen Strömsholmin viime kausi jakaantui lopulta edustuksen ja kakkosjoukkueen välille. Kakkosessa Strömsholm pelasi kahdeksassa ottelussa, ollen kahdesti avauksessa. Kakkosjoukkueen mukana Nelosessa pelejä kertyi sen sijaan kaksitoista kappaletta, joissa keskikenttämies teki viisi maalia. Tulevalla kaudella myös puolustajana pelaamaan pystyvä Strömsholm tuo ennen kaikkea leveyttä Sinipaitojen keskustaan sekä vaihtoehdon puolustuspelaamiseen.

Ali Aitbenzanzoun (ei kuvassa), 18, siirtyi TPV:stä Tampere Unitediin aivan viime kauden kynnyksellä. Alkutalven loukkaantumisen takia kentän laidalla viettänyt Aitbenzanzoun oli kuitenkin ehtinyt harjoitella Sinipaitojen kanssa läpi kevään, joten sopimuksen syntyminen ei ollut lopulta suurikaan yllätys. Pelin ytimessä viihtyvän Aitbenzanzoun rooli kasvoi mitä pidemmälle päättynyt kausi eteni, ja edustusjoukkueen kasipaita nähtiin kentällä lopulta 12 kertaa. Näissä otteluissa syntyi myös yksi maali, kun Aitbenzanzoun vastasi Sinipaitojen ainokaisesta Honka Akatemian vieraana.

Mustafa Hussein Zada, 20, on viides pelaaja, jonka optio kaudesta 2020 on tässä vaiheessa käytetty. Hussein Zadaa ei kuitenkaan tiistain harjoituksissa nähty, ja hän onkin ilmaissut halustaan siirtyä toiseen seuraan. Pelaajasopimuksen ollessa voimassa neuvottelut mahdollisesta siirrosta käydään tarpeen tullen normaalin protokollan mukaisesti seurojen välillä. Hussein Zadan kautta 2019 väritti loukkaantumiset, mutta hän pelasi kaikesta huolimatta Sinipaitojen keskuspuolustuksessa yhteensä kahdeksan ottelua, joissa hän oli joka kerta mukana heti avauskokoonpanossa..

Harjoitukset jatkuvat vasta ensi viikolla

Tiistain ensimmäisissä harjoituksissa mukana olleista noin 25 pelaajasta suurin osa ei pelannut viime kaudella Tampere Unitedissa, sillä moni viime kauden pelaaja liittyy rinkiin hiukan myöhemmin. Ensimmäiset Pirkkahallilta tihkuneet kommentit kertovat, että mukana olleiden uusien pelaajien taso on jopa odotettua kovempi. Uusia kokelaita on liittymässä joukkoon mukaan vielä ensi viikollakin, joten kilpailu pelipaikoista kovenee.

Kuluvan viikon osalta reenit on itse asiassa jo reenattu, sillä puolustusvoimat valloittavat Pirkkahallin loppuviikoksi itsenäisyyspäivän paraatin takia.  Ensi viikolla kuitenkin jatketaan jälleen tiistaina 10.12. ja lisäksi harjoitellaan torstaina ja perjantaina, ja samalla rytmillä harjoitellaan myös sitä seuraavalla viikolla. Ennen joulua pelataan myös kaksi harjoitusottelua, joista tiedotetaan tarkemmin piakkoin.

Joulukuun harjoituksiin voi edelleen ilmoittautua mukaan. Ilmoittautumislomake löytyy eilisen uutisen lopusta.

Myös kausikorttikauppa käy kuumana: kausareita on myyty jopa nopeampaan tahtiin kuin vuosi sitten. Vuoden loppuun saakka voimassa olevan kampanjan ajan kausikortin hinta on vain 40 euroa. Hyödynnä superedullinen hinta TamU-kauppaan.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Sami Maja (mv)
Nils Strömsholm (kk)
Toni Tuuri (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2