2.10.2021

 
 

Cupin v√§lier√§ss√§ on haussa paikka Olympia­stadionilla pelattavaan finaaliinTampere United palasi arkeen nopeasti torstaisten nousujuhlien j√§lkeen, sill√§ joukkue harjoitteli jo perjantaina alkuillasta Pyynikin urheilukent√§ll√§, ja matkustaa sunnuntaina Suomen Regions’ Cupin v√§lier√§√§n Vaasaan. Hienoissa puitteissa Elisa Stadionilla pelattavaa ottelua is√§nn√∂i FC Kiisto, jonka TamU on kohdannut viimeksi kaudella 2013 cup-ottelussa. Tuolloin Kolmosen joukkue oli Vitosessa pelanneille Sinipaidoille niukasti liian kova vastus, joten sunnuntaina matkassa on hyppysellinen revanssihenke√§.

Tampere United on tullut pitkän matkan sitten kauden 2013, mutta samoin ovat kehittyneet puitteet FC Kiiston kotiotteluissa. Kaudella 2013 ottelu pelattiin peltoa muistuttaneella Palosaaren kentällä, mutta tällä kertaa päästään yhdelle Suomen upeimmista stadioneista. Edellisen ja ainoan aiemman kerran TamU on pelannut Elisa Stadionilla Kakkosen kaudella 2018 Vasa IFK:n vieraana.

”En ole t√§ll√§ uudella stadionilla k√§ynyt kertaakaan, mutta mit√§ olen kuullut, niin yksi Suomen hienoimmista paikoista sen pit√§isi olla. Kiva p√§√§st√§ itsekin n√§kem√§√§n se”, toteaa p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa.

Oman haasteensa sunnuntain otteluun tuo se, että torstaisen nousupelin jälkeen on vain kaksi välipäivää ennen kuin taas pelataan. Päävalmentaja Jukka Listenmaa onkin kiitollinen siitä, että TKT-ottelun ja välierän väliin saatiin kaksi välipäivää Palloliiton avustuksella.

”Olisi se kamala ajatus, jos huomenna pit√§isi l√§hte√§ pelaamaan”, Listenmaa huokailee ajatusta perjantain harjoitusten j√§lkeisess√§ haastattelussa.

Perjantain harjoitukset eivät Tampere Unitedilla olleet aivan normaalia laatua johtuen nousujuhlista. Päävalmentaja Listenmaa on kuitenkin positiivisella mielellä.

”Saatiin nyt ainakin harjoiteltua jotain. Ennen reenej√§ pelaajien ajatukset oli jossakin ihan muualla kuin peliss√§, mutta kyll√§ ajatukset tuntuivat reenin aikana siirtyv√§n sunnuntaille. Sen veraan onnistuttiin nyt jo, ja ihan luottavainen kuva j√§i, kun pojat lupasivat olla valmiina sunnuntaina”, Listenmaa toteaa rehelliseti.

”Osa oli v√§h√§n heikommassa hapessa ja osa paremmassa, mutta kaikki lupasivat k√§yd√§ lauantaina liikkumassa omatoimisesti, joten kyll√§ sit√§ valmiina ollaan.”

Panoksena pääsy Olympistadionille

Oman erityisen panoksensa välierälle tuo se, että Suomen Regions’ Cupin finaali pelataan Olympiastadionilla Helsingissä. Kyseisellä stadionilla ei ole juuri kukaan pelannut pitkään aikaan remontin takia, mutta ilman sitäkin tilaisuudet päästä Suomen ykkösstadionille ovat harvinaisia alemmissa sarjoissa pelaaville pelaajille.

”Se on hyv√§ porkkana, jolla pystyt√§√§n viimeinen sytytys saamaan. Olympiastadionille ei kuitenkaan kovin usein alasarjapelaaja p√§√§se pelaamaan. Nyt t√§m√§ on monelle varmaan ainutkertainen tilaisuus”, itse pelaajaurallaan Olympiastadionin kokemaan p√§√§ssyt Listenmaa fiilistelee.

Sunnuntaina Olympiastadionille pääsyn viimeisenä voitettavana esteenä oleva FC Kiisto on kuitenkin kova vastus. Se pelaa samassa Kolmosen lohkossa kuin Sundom IF, jonka TamU kävi pudottamassa cupista kaksi kierrosta aiemmin. Vaikka Sundom IF voitti lohkon ja on jo varmistanut suoran nousun Kakkoseen, voi FC Kiisto olla yksittäisessä pelissä jopa Sundomia kovempi joukkue, jolloin se olisi kovin joukkue jonka TamU on tällä kaudella kohdannut.

”Mit√§ on saatu selv√§√§ Kiistosta, sen pit√§isi olla todella laadukas joukkue. Joidenkin mukaan se on jopa parempi kuin SIF, mutta heill√§ on pieni√§ ongelmia sitoutumisen kanssa, eli ihan kaikki ei viitsi l√§hte√§ jokaiseen peliin paikalle. Jos kaikki ykk√∂s√§ij√§t on paikalla, varmasti on kovin vastustaja t√§h√§n asti, ja mikseip√§ t√§ss√§ peliss√§ kaikki olisi paikalla”, Listenmaa py√∂rittelee.

”Kiistolla on kokeneita kavereita jotka on vet√§neet liigaa monta vuotta ja p√§rj√§nneetkin siell√§. Ja lis√§ksi Ykk√∂sess√§ ja Kakkosessa pelanneita kokeneita kavereita on vastassa useita.”

Tampere Unitedilla on terveystilanne hyvä. Uusia poissaoloja ei ole tiedossa, ja myös vastikään loukkaantumisestaan toipunut Jesse Oksanen on tällä tietoa Vaasassa mukana.

Ottelu pelataan siis Vaasassa Elisa Stadionilla sunnuntaina 3.10. klo 17.30 alkaen. TamUn twitterseuranta sekä Instagram-story palvelevat jälleen niitä, joilla ei ole reissuhousut jalassa.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.