6.6.2016

 
 

Cup-taival katkesi Sisu-PalloonTampere Unitedin ja Sein√§joen Sisu-Pallon kohtaamisesta Suomen Regions‚Äô Cupin kolmannen kierroksen ottelussa ei muodostunut Sinipaidoille aivan sellaista tasonmittausta kuin odotettiin. T√§ysin puolustusvoittoisella taktiikalla otteluun l√§hteneet sein√§jokelaiset antoivat ottelun hallinnan suosiolla kotijoukkueelle, mutta kun hyvist√§k√§√§n paikoista ei tehty maaleja, Sisu-Pallo kuittasi voiton ja jatkopaikan lukemin 0‚Äď2 (0‚Äď0).

TamU oli heti ottelun alusta alkaen aktiivisempi osapuoli. Pallo oli suurimman osan aikaa Sinipaitojen hallussa ja hyökkäykset vyöryivät kohti Sisu-Pallon maalia. Laukauksia ei kuitenkaan juurikaan saatu maalia kohti, ja silloin kun saatiin, ne jäivät niin voimattomiksi että seinäjokelaismaalivahti Pasi Hunnakolla oli helppo työ vangita pallot hyppysiinsä.

Pasi Hunnakko vangitsee pallon syliinsä

Pasi Hunnakko vangitsee pallon syliinsä

Kotijoukkueen alkurynnistyksen jälkeen peli tasoittui ja myös Sisu-Pallot sai luotua muutamia vaarallisen näköisiä hyökkäyksiä. Varsinaiset maalipaikat jäivät kuitenkin nollaan.

Ensimmäisen vartin paras maalintekopaikka syntyi kuin Riku Oras sai pallon seinäjokelaisten hyökkäyksen päätteeksi omalla kuudentoista rajalla. Matti Saari spurttasi hyökkäyksen, ja Oraksen liki 50 metrinen syöttö vapautti liukkaan kärjen läpiajoon. Saaren laukaus jäi valitettavasti aivan heppoiseksi, ja tilanne kuivui kokoon.

Riku Oras laukoo

Riku Oras laukoo

Kokonaisuutena ensimmäinen jakso sujui lievässä TamUn hallinnassa. Kumpikaan joukkue ei varsinaisesti hätyytellyt maalia, vaikka Sinipaidoista erityisesti Valtteri Uimonen oli totutusti hanakas kokeilemaan kaukolaukaustaan.

Noin 35 minuutin kohdalla Matti Saari oli vielä toistamiseen karussa, kun Verneri Uimosen pystysyöttö vapautti vikkelän kärkipelaajan toppareiden välistä. Tällä kertaa Saaren laukaus karkasi yli maalin.

Matti Saari karkaa toistamiseen läpi

Matti Saari karkaa toistamiseen läpi

Sisu-Pallo tekee maalit toisella jaksolla

Tauon jälkeen ottelu jatkui samoissa merkeissä. Kotijoukkueen johtomaali oli lähellä heti jakson alussa, kun pallo pelattiin kuudella lyhyellä syötöllä omalta alueelta Valtteri Uimoselle vetopaikkaan keskelle kuudentoista rajan taakse. Valitettavasti pallo pamahti tolppaan maalivahdin seuratessa vain katseella.

Sisu-Pallon puolustus katkoo

Sisu-Pallon puolustus katkoo

Pyynikin taivas synkkeni kun toista jaksoa oli pelattu vajaat kymmenen minuuttia. Eetu Rahkola ja Tuomas Alanen katkaisivat Sisu-Pallon hyökkäyksen kovin taklauksin, ja vieraat saivat vapaapotkun noin 25 metristä. Joonas Kuivalaisen laukaus ylitti muurin ja upposi aivan maalin etunurkkaan, vaikka maalivahti Jussi Siltanen olikin hyvin laukauksessa mukana.

Valtteri Uimonen ohittaa puolustajansa

Valtteri Uimonen ohittaa puolustajansa

Takaiskumaalia seurasi Unitedin kirivaihde, jonka aikana hyökkäyksiä vyörytettiin kiivaaseen tahtiin kohti Sisu-Pallon maalia. Laukauksiin pääsivät muun muassa Riku Oras pariinkin kertaan, Eetu Rahkola, Lauri Saari ja Valtteri Uimonen. Kaikissa tilanteissa oli kuitenkin sama ongelma kuin ottelun ensimmäiselläkin jaksolla: vedot viuhuivat hyvistäkin paikoista ohi maalin tai jäivät niin voimattomiksi, ettei maalivahti Pasi Hunnakolla ollut vaikeuksia poimia niitä haltuunsa.

Lauri Saarelta loppuu tila

Lauri Saarelta loppuu tila

Kaikkein lähimpänä täysosumaa Sinipaidoista oli Tuomas Savinainen, joka pääsi 67 minuutin kohdalla laukomaan itse katkaisemansa syötön jälkeen mukavasta puolivolleysta. Veto pamahti yläriman kautta maaliviivan tuntumaan ja siitä takaisin kentälle. Pian tämän jälkeen myös Mehdi Fennane pääsi laukomaan, mutta hänen laukauksensa maalivahti Hunnakko torjui vaivoin. Merkille pantavaa on, että tämä oli koko ottelun ensimmäinen kerta, kun Hunnakko joutui venymään vaikeaan torjuntaan.

Mehdi Fennane laukoo tulisesti

Mehdi Fennane laukoo tulisesti

Yksi parhaista tasoituspaikoista osui ottelussa harvinaisen pahasti pimentoon j√§√§neelle Sasha PopovitŇ°ille. Maalivahti Hunnakko sai vain vaivoin torjuttua Matti Saaren kaukovedon eteens√§. PopovitŇ° ehti ensimm√§isen√§ paluupalloon, mutta laukaus karkasi taivaan tuuliin ja t√§rke√§ tasoitusmaali j√§i syntym√§tt√§.

Sasha PopovitŇ°in veto karkaa taivaan tuuliin

Sasha PopovitŇ°in veto karkaa taivaan tuuliin

Kun United ei lukuisista paikoistaan huolimatta maalia tehnyt, oli seuraus v√§ist√§m√§t√∂n. Sisu-Pallon 0‚Äď2-maalin is√§ oli Antti Palom√§ki, joka piti pitk√§√§n palloa keskialueella, ja veti per√§ss√§√§n Eetu Rahkolan pois puolustuslinjasta. Lopulta pallo pelattiin boksiin Sami Viljaselle, joka otti pallon alas ja laukoi sen toisella kosketuksellaan maalin takanurkkaan ‚Äď kuin mallisuorituksena kotijoukkueen pelaajille.

Mit√§√§n varsinaista loppukiri√§ TamU ei en√§√§ kahden maalin tappioasemassa pystynyt kehitt√§m√§√§n, ja n√§in ottelu p√§√§ttyi karvaaseen 0‚Äď2 (0‚Äď0) -tappioon. Paremmalla viimeistelyll√§ Pyynikill√§ olisi voitu hyvinkin n√§hd√§ vaikkapa aiemmista otteluista tutut tennislukemat eli Unitedin kuusi maalia, joten tappio ja py√∂re√§ nolla maalisarakkeessa ei kuvaa pelitapahtumia lainkaan.

Verneri Uimonen hakee keskityspaikkaa

Verneri Uimonen hakee keskityspaikkaa

Kommentit ottelun jälkeen

”Eilinen n√§ytti taas jalkapallon vaikeuden”, kommentoi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ ottelun j√§lkeisen√§ aamuna. ”Vaikka hallitset peli√§ 90 prosenttia, jos et tee maalia niin silloin yleens√§ kaveri tekee.”

”Palasimme hyv√§√§ fudista, joten en miss√§√§n nimess√§ ole huolestunut enk√§ pettynyt pelaajiin. Tahtotaso oli hyv√§, pelaaminen oli hyv√§√§ ja monipuolista, luotiin maalipaikkoja liukuhihnalta, ja niin sanottuja varmoja mestoja oli 6‚Äď7 maaliin”, M√§kel√§ kertaa ja katsoo luottavaisena tuleviin sarjapeleihin ”Jalkapallo on maalintekopeli ja tulospeli. T√§ss√§ emme onnistuneet, mutta opimme t√§st√§ taas joukkueena ja olemme entist√§ vahvempia jatkossa.”

Seuraavan kerran Tampere United pelaa sarjapisteistä tulevana lauantaina, kun Nokian Palloseura vierailee Pyynikillä. Ottelu alkaa klo 15, ja jälkipelit pelataan klo 18.30 alkaen TamU-risteilyllä Näsijärven aalloilla. Lippuja on yhä saatavilla TamU-kaupasta sekä myös NoPS-ottelusta fanituotteiden myyntipisteeltä. Lipun voi ostaa myös laivalta ennen sen lähtöä mikäli paikkoja on vielä vapaana.

1 Pasi Hunnakko
6 Henri Huilla C
9 Joonas Kuivalainen vaihtoon 76’
18 Jussi Karppinen vaihtoon 46’
24 Antti Viita
29 Toni Kujala
43 Roope Takala
52 Antti Palomäki vaihtoon 85’
77 Sami Viljanen keltainen kortti 40’ vaihtoon 87’
89 Erno Ruismäki
99 Petri Huttu
13 Antti Virkkunen
30 Juuso Kurppa vaihdosta 85’
33 Matias Siukola vaihdosta 87’
41 Aleksi Oijennus vaihdosta 76’
44 Tuomas Kallionpää
45 Jukka Yli-Renko vaihdosta 46’