Cup-taival katkesi Sisu-Palloon

06/06/2016
Otteluraportti

Tampere Unitedin ja Seinäjoen Sisu-Pallon kohtaamisesta Suomen Regions’ Cupin kolmannen kierroksen ottelussa ei muodostunut Sinipaidoille aivan sellaista tasonmittausta kuin odotettiin. Täysin puolustusvoittoisella taktiikalla otteluun lähteneet seinäjokelaiset antoivat ottelun hallinnan suosiolla kotijoukkueelle, mutta kun hyvistäkään paikoista ei tehty maaleja, Sisu-Pallo kuittasi voiton ja jatkopaikan lukemin 0–2 (0–0).

Suomen Regions Cup

0 – 2

TamU oli heti ottelun alusta alkaen aktiivisempi osapuoli. Pallo oli suurimman osan aikaa Sinipaitojen hallussa ja hyökkäykset vyöryivät kohti Sisu-Pallon maalia. Laukauksia ei kuitenkaan juurikaan saatu maalia kohti, ja silloin kun saatiin, ne jäivät niin voimattomiksi että seinäjokelaismaalivahti Pasi Hunnakolla oli helppo työ vangita pallot hyppysiinsä.

Pasi Hunnakko vangitsee pallon syliinsä
Pasi Hunnakko vangitsee pallon syliinsä

Kotijoukkueen alkurynnistyksen jälkeen peli tasoittui ja myös Sisu-Pallot sai luotua muutamia vaarallisen näköisiä hyökkäyksiä. Varsinaiset maalipaikat jäivät kuitenkin nollaan.

Ensimmäisen vartin paras maalintekopaikka syntyi kuin Riku Oras sai pallon seinäjokelaisten hyökkäyksen päätteeksi omalla kuudentoista rajalla. Matti Saari spurttasi hyökkäyksen, ja Oraksen liki 50 metrinen syöttö vapautti liukkaan kärjen läpiajoon. Saaren laukaus jäi valitettavasti aivan heppoiseksi, ja tilanne kuivui kokoon.

Riku Oras laukoo
Riku Oras laukoo

Kokonaisuutena ensimmäinen jakso sujui lievässä TamUn hallinnassa. Kumpikaan joukkue ei varsinaisesti hätyytellyt maalia, vaikka Sinipaidoista erityisesti Valtteri Uimonen oli totutusti hanakas kokeilemaan kaukolaukaustaan.

Noin 35 minuutin kohdalla Matti Saari oli vielä toistamiseen karussa, kun Verneri Uimosen pystysyöttö vapautti vikkelän kärkipelaajan toppareiden välistä. Tällä kertaa Saaren laukaus karkasi yli maalin.

Matti Saari karkaa toistamiseen läpi
Matti Saari karkaa toistamiseen läpi

Sisu-Pallo tekee maalit toisella jaksolla

Tauon jälkeen ottelu jatkui samoissa merkeissä. Kotijoukkueen johtomaali oli lähellä heti jakson alussa, kun pallo pelattiin kuudella lyhyellä syötöllä omalta alueelta Valtteri Uimoselle vetopaikkaan keskelle kuudentoista rajan taakse. Valitettavasti pallo pamahti tolppaan maalivahdin seuratessa vain katseella.

Sisu-Pallon puolustus katkoo
Sisu-Pallon puolustus katkoo

Pyynikin taivas synkkeni kun toista jaksoa oli pelattu vajaat kymmenen minuuttia. Eetu Rahkola ja Tuomas Alanen katkaisivat Sisu-Pallon hyökkäyksen kovin taklauksin, ja vieraat saivat vapaapotkun noin 25 metristä. Joonas Kuivalaisen laukaus ylitti muurin ja upposi aivan maalin etunurkkaan, vaikka maalivahti Jussi Siltanen olikin hyvin laukauksessa mukana.

Valtteri Uimonen ohittaa puolustajansa
Valtteri Uimonen ohittaa puolustajansa

Takaiskumaalia seurasi Unitedin kirivaihde, jonka aikana hyökkäyksiä vyörytettiin kiivaaseen tahtiin kohti Sisu-Pallon maalia. Laukauksiin pääsivät muun muassa Riku Oras pariinkin kertaan, Eetu Rahkola, Lauri Saari ja Valtteri Uimonen. Kaikissa tilanteissa oli kuitenkin sama ongelma kuin ottelun ensimmäiselläkin jaksolla: vedot viuhuivat hyvistäkin paikoista ohi maalin tai jäivät niin voimattomiksi, ettei maalivahti Pasi Hunnakolla ollut vaikeuksia poimia niitä haltuunsa.

Lauri Saarelta loppuu tila
Lauri Saarelta loppuu tila

Kaikkein lähimpänä täysosumaa Sinipaidoista oli Tuomas Savinainen, joka pääsi 67 minuutin kohdalla laukomaan itse katkaisemansa syötön jälkeen mukavasta puolivolleysta. Veto pamahti yläriman kautta maaliviivan tuntumaan ja siitä takaisin kentälle. Pian tämän jälkeen myös Mehdi Fennane pääsi laukomaan, mutta hänen laukauksensa maalivahti Hunnakko torjui vaivoin. Merkille pantavaa on, että tämä oli koko ottelun ensimmäinen kerta, kun Hunnakko joutui venymään vaikeaan torjuntaan.

Mehdi Fennane laukoo tulisesti
Mehdi Fennane laukoo tulisesti

Yksi parhaista tasoituspaikoista osui ottelussa harvinaisen pahasti pimentoon jääneelle Sasha Popovitšille. Maalivahti Hunnakko sai vain vaivoin torjuttua Matti Saaren kaukovedon eteensä. Popovitš ehti ensimmäisenä paluupalloon, mutta laukaus karkasi taivaan tuuliin ja tärkeä tasoitusmaali jäi syntymättä.

Sasha Popovitšin veto karkaa taivaan tuuliin
Sasha Popovitšin veto karkaa taivaan tuuliin

Kun United ei lukuisista paikoistaan huolimatta maalia tehnyt, oli seuraus väistämätön. Sisu-Pallon 0–2-maalin isä oli Antti Palomäki, joka piti pitkään palloa keskialueella, ja veti perässään Eetu Rahkolan pois puolustuslinjasta. Lopulta pallo pelattiin boksiin Sami Viljaselle, joka otti pallon alas ja laukoi sen toisella kosketuksellaan maalin takanurkkaan – kuin mallisuorituksena kotijoukkueen pelaajille.

Mitään varsinaista loppukiriä TamU ei enää kahden maalin tappioasemassa pystynyt kehittämään, ja näin ottelu päättyi karvaaseen 0–2 (0–0) -tappioon. Paremmalla viimeistelyllä Pyynikillä olisi voitu hyvinkin nähdä vaikkapa aiemmista otteluista tutut tennislukemat eli Unitedin kuusi maalia, joten tappio ja pyöreä nolla maalisarakkeessa ei kuvaa pelitapahtumia lainkaan.

Verneri Uimonen hakee keskityspaikkaa
Verneri Uimonen hakee keskityspaikkaa

Kommentit ottelun jälkeen

”Eilinen näytti taas jalkapallon vaikeuden”, kommentoi päävalmentaja Mikko Mäkelä ottelun jälkeisenä aamuna. ”Vaikka hallitset peliä 90 prosenttia, jos et tee maalia niin silloin yleensä kaveri tekee.”

”Palasimme hyvää fudista, joten en missään nimessä ole huolestunut enkä pettynyt pelaajiin. Tahtotaso oli hyvä, pelaaminen oli hyvää ja monipuolista, luotiin maalipaikkoja liukuhihnalta, ja niin sanottuja varmoja mestoja oli 6–7 maaliin”, Mäkelä kertaa ja katsoo luottavaisena tuleviin sarjapeleihin ”Jalkapallo on maalintekopeli ja tulospeli. Tässä emme onnistuneet, mutta opimme tästä taas joukkueena ja olemme entistä vahvempia jatkossa.”

Seuraavan kerran Tampere United pelaa sarjapisteistä tulevana lauantaina, kun Nokian Palloseura vierailee Pyynikillä. Ottelu alkaa klo 15, ja jälkipelit pelataan klo 18.30 alkaen TamU-risteilyllä Näsijärven aalloilla. Lippuja on yhä saatavilla TamU-kaupasta sekä myös NoPS-ottelusta fanituotteiden myyntipisteeltä. Lipun voi ostaa myös laivalta ennen sen lähtöä mikäli paikkoja on vielä vapaana.

Suomen Regions Cup

0 – 2

( 0 – 0 )

Yleisöä:
232

55' Joonas Kuivalainen
84' Sami Viljanen

Yleisöä:
232

1 Jussi Siltanen
3 Tuomas Savinainen
5 Eetu Rahkola C 54'
7 Jussi Rasva 63'
8 Riku Oras
11 Lauri Saari 85'
19 Valtteri Uimonen
20 Verneri Uimonen
21 Matti Saari 90' +1
22 Tuomas Alanen
41 Sasha Popovitš
17 Sami Koivula
9 Tuomas Lehti 85'
16 Mehdi Fennane 63'
23 Markus Halme
25 Jan Riikonen
26 Mika Kytöviita
27 Timo Kauppinen
1Pasi Hunnakko
6Henri HuillaC
9Joonas Kuivalainenvaihtoon 76’
18Jussi Karppinenvaihtoon 46’
24Antti Viita
29Toni Kujala
43Roope Takala
52Antti Palomäkivaihtoon 85’
77Sami Viljanenkeltainen kortti 40’vaihtoon 87’
89Erno Ruismäki
99Petri Huttu
13Antti Virkkunen
30Juuso Kurppavaihdosta 85’
33Matias Siukolavaihdosta 87’
41Aleksi Oijennusvaihdosta 76’
44Tuomas Kallionpää
45Jukka Yli-Renkovaihdosta 46’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2