23.7.2021

 
 

Cup-romantiikka palaa lauantaina PyynikilleTampere United pelaa lauantaina viiden vuoden mittaiseksi venyneen tauon j√§lkeen ensimm√§isen cup-ottelunsa Pyynikill√§. Kilpailuna on tietenkin Kolmosessa ja sit√§ alemmissa sarjoissa pelaaville joukkueille tarkoitettu Suomen Regions’ Cup, ja vastaan tulee oman Kolmosen lohkonsa kakkosena t√§ll√§ hetkell√§ oleva kuopiolainen AC Barca. T√§h√§n asti pelk√§st√§√§n suurinumeroisia voittoja Pyynikill√§ ottanut TamU saa siis mukavan haasteen sarjakauden keskelle.

AC Barcan kokoonpanoa tarkastellessa on helppo huomata, miksi joukkue on Kolmosen lohkonsa parhaimmistoa. Lukuisilla pelaajilla on kokemusta myös Kolmosta ylemmistä sarjoista, ja muutamilla myös Ykkösestä ja jopa liigasta saakka. Lisäksi suuri osa pelaajista on käynyt hiljattain läpi Kuopion Palloseuran junioripolun. Toki mukana on myös joitakin pelaajia, jotka ovat olleet mukana AC Barcassa jo silloin, kun joukkue seilasi Nelosen ja Vitosen välillä ennen kaudeksi 2019 tapahtunutta nousua Kolmoseen.

Lauantain ottelu kuuluu Suomen Regions’ Cupin kolmannelle kierroksella, ja t√§ss√§ vaiheessa mukana viel√§ 32 joukkuetta. TamUn ja AC Barcan v√§lisen ottelun voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella vierasottelussa joko Lapuan Virki√§n tai vaasalaisen Sundom IF:n. Silloin mukana on siis en√§√§ 16 joukkuetta, joten todellinen cup-huuma olisi en√§√§ muutaman askeleen p√§√§ss√§. Toisaalta otteluruuhkaakin olisi j√§lleen tiedossa, sill√§ nelj√§nnen kierroksen ottelu olisi pelattava viimeist√§√§n 22.8.

Päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan Tampere Unitedissa on otettu ilolla vastaan ennalta hiukan tuntemattomamman joukkueen kohtaaminen, kun viimeisen kahden vuoden aikana on pelattu pitkälti samoja tuttuja paikallisia vastustajia vastaan.

”Harjoituksissa oli torstaina positiivinen fiilis siit√§, ett√§ p√§√§st√§√§n pelaamaan v√§h√§n outoa joukkuetta vastaan jota ei ole ennen kohdattu. Vaikka kyseess√§ oli ensimm√§inen pelin j√§lkeinen treeni, p√§√§ll√§ oli hyv√§ s√§hin√§. Ei my√∂sk√§√§n n√§kynyt mit√§√§n v√§symyst√§ jaloissa”, Listenmaa toteaa.

”Odotamme ett√§ saadaan ihan kunnon vastus, toisin kuin vaikka tiistaina. Toivotaan ett√§ saadaan pelata ihan loppuun asti tosissaan”, Listenmaa heitt√§√§.

Vastustajaa ei ole kuitenkaan lähdetty sen suuremmin skouttaamaan ennalta, vaikka valmennusjohdolta olisi todennäköisesti löytynyt vanhoista kavereista sopivia tietolähteitä.

”Otettiin se kanta ett√§ l√§hdet√§√§n ihan oman tekemisen kautta, ja reagoidaan pelin aikana jos on jotakin mihin tarvitsee reagoida. Otetaan t√§st√§ v√§h√§n itsellekin haastetta, ett√§ joutuu itsekin skarppaamaan siin√§ penkill√§”, Listenmaa paljastaa.

Pelaajien rasitustilanne on hyvän kierrätyksen ansiosta hyvällä mallilla, vaikka alla on pelit sekä sunnuntaina että tiistaina.

”Eih√§n siin√§ kenellek√§√§n tullut mit√§√§n erityisen isoa rasitusta, vaan pikkuisen toista peli√§ isoimmillaan. Kierr√§tys varmasti jatkuu lauantainakin, eli ne jotka on nyt pelanneet eniten ottavat varmaankin lauantaina levon kannalta.”

Poissaolijoiden listallakaan ei ole suurta eloa, sillä pitkäaikaispotilaiden eli Hakim Belbachirin ja Iikka Häkkisen lisäksi poissa ovat henkilökohtaisten syiden takia Ali Aitbenzanzoun ja Anton Bright. Lisäksi Nils Strömsholm ei ole käytettävissä, sillä ilman peliaikaa Kolmosen otteluissa jäänyt puolustaja hakee peliaikaa Kakkosen tasolta TPV:stä, johon hänet on lainattu vähintään 2.8. saakka.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä lauantaina klo 18.00. TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua, ja selostajana on tuttuun tapaan Juuso Koskinen. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 17.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualueet.

Päivitä ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet). Lipun voi ostaa my√∂s ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteist√§. Tampereella myyntipisteet l√∂ytyv√§t keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista. Tampere Unitedin kausikortilla otteluun on vapaa p√§√§sy.

VIP-lippuja on my√∂s myyt√§v√§n√§ stadionin lipunmyynniss√§. VIP-lipun hinta on 35 ‚ā¨, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat p√§ivitetty√§ ottelup√§iv√§si VIP-tasolle 27 ‚ā¨:n hintaan. Olympia-kortteli-VIPiss√§ tarjotaan ennen ottelua tasokas l√§mmin ruoka. Lis√§ksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sek√§ alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa.

Palvelut stadionilla

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!