Chakib Belbachir valitsi jatkon Sinipaidoissa

20/12/2015
Uutinen

Viime kesänä Sinipaitoihin liittynyt Chakib Belbachir on tehnyt jatkosopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Viime syksynä "Saku" nousi vakituiseksi avauskokoonpanon mieheksi, ja teki pelaamassaan yhdeksässä ottelussa kolme maalia. Näistä ehkä mieleenpainuvin oli avausmaali Padon verkkoon nousukamppailun kannalta elintärkeässä kauden toiseksi viimeisessä ottelussa Tervakoskella.

Belbachir on saanut täyden juniorikoulutuksen. Hän aloitti jalkapallon harrastamisen kuusivuotiaana PJK:ssa ja siirtyi kymmenen vanhana TPV:hen, jossa hän pelasi aina B-junioriksi asti. A-juniorivuodet Belbachir pelasi FC Tampereen joukkueessa. Tämän jälkeen pelejä kertyi muun muassa TKT:n kakkosjoukkueessa sekä TP-T:ssä, joten varsinainen läpimurto jäi aikuisten tasolla tekemättä. TamUn kanssa Belbachir tekeekin uutta tulemistaan.

”Viime kaudesta jäi hienot muistot”, Belbachir vastaa kysyttäessä menneestä kaudesta. ”Oli uskomattoman hieno fiilis joka kerta pelata satojen fanien edessä. Ensi kaudelta odotan vielä uskomattomimpia kokemuksia ja pelejä sekä taistelua sarjan voitosta.”

Päätös jatkosta TamUssa oli lopulta helppo: ”Joukkueessa on ollut tähän mennessä jo todella hyvä meininki reeneissä. Mukaan on tullut paljon hyviä uusia jätkiä, joista noin puolet tunsin jo entuudestaan.” TamUlla on myös oma paikkansa Sakun sydämessä: ”TamUn paluu kentille merkitsee minulle paljon, koska seurasin junnuna todella tiiviisti TamUa ja olin monta peliä katsomassa paikan päällä, europelit mukaan lukien. Lisäksi vielä TamU-ikoni Jarkko Wiss oli valmentajani piirinjoukkueessa ja hetken myös TPV:ssä C-junnuissa.”

Joukkueen kokoamisesta vastaava Mika Suonsyrjä on tyytyväinen viimekauden suojattinsa jatkoon: ”Saku on poikkeustaitava pelaaja, röyhkeä haastaja ja hyvä laukoja. Jos paikat pysyvät ehjinä niin uskon Sakun ehjällä talviharjoittelulla nostavan tasoaan vielä rajusti viime kauteen nähden.”

Belbachirin sopimus nostaa TamUn sopimuspelaajien määrän seitsemääntoista. Lisää sopimusuutisia on näillä näkymin luvassa vielä ennen joulua.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat:
Tuomas Alanen
Chakib Belbachir
Veli-Pekka Franssila
Timo Kauppinen
Jonne Keränen
Mika Kytöviita
Tuomas Lehti
Mika Lindroos
Riku Oras
Otto Pitkänen
Jussi Rasva
Eetu Rahkola
Jan Riikonen
Tuomas Savinainen
Jussi Siltanen
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa