20.12.2015

 
 

Chakib Belbachir valitsi jatkon SinipaidoissaViime kes√§n√§ Sinipaitoihin liittynyt Chakib Belbachir on tehnyt jatkosopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Viime syksyn√§ ”Saku” nousi vakituiseksi avauskokoonpanon mieheksi, ja teki pelaamassaan yhdeks√§ss√§ ottelussa kolme maalia. N√§ist√§ ehk√§ mieleenpainuvin oli avausmaali Padon verkkoon nousukamppailun kannalta elint√§rke√§ss√§ kauden toiseksi viimeisess√§ ottelussa Tervakoskella.

Belbachir on saanut täyden juniorikoulutuksen. Hän aloitti jalkapallon harrastamisen kuusivuotiaana PJK:ssa ja siirtyi kymmenen vanhana TPV:hen, jossa hän pelasi aina B-junioriksi asti. A-juniorivuodet Belbachir pelasi FC Tampereen joukkueessa. Tämän jälkeen pelejä kertyi muun muassa TKT:n kakkosjoukkueessa sekä TP-T:ssä, joten varsinainen läpimurto jäi aikuisten tasolla tekemättä. TamUn kanssa Belbachir tekeekin uutta tulemistaan.

”Viime kaudesta j√§i hienot muistot”, Belbachir vastaa kysytt√§ess√§ menneest√§ kaudesta. ”Oli uskomattoman hieno fiilis joka kerta pelata satojen fanien edess√§. Ensi kaudelta odotan viel√§ uskomattomimpia kokemuksia ja pelej√§ sek√§ taistelua sarjan voitosta.”

P√§√§t√∂s jatkosta TamUssa oli lopulta helppo: ”Joukkueessa on ollut t√§h√§n menness√§ jo todella hyv√§ meininki reeneiss√§. Mukaan on tullut paljon hyvi√§ uusia j√§tki√§, joista noin puolet tunsin jo entuudestaan.” TamUlla on my√∂s oma paikkansa Sakun syd√§mess√§: ”TamUn paluu kentille merkitsee minulle paljon, koska seurasin junnuna todella tiiviisti TamUa ja olin monta peli√§ katsomassa paikan p√§√§ll√§, europelit mukaan lukien. Lis√§ksi viel√§ TamU-ikoni Jarkko Wiss oli valmentajani piirinjoukkueessa ja hetken my√∂s TPV:ss√§ C-junnuissa.”

Joukkueen kokoamisesta vastaava Mika Suonsyrj√§ on tyytyv√§inen viimekauden suojattinsa jatkoon: ”Saku on poikkeustaitava pelaaja, r√∂yhke√§ haastaja ja hyv√§ laukoja. Jos paikat pysyv√§t ehjin√§ niin uskon Sakun ehj√§ll√§ talviharjoittelulla nostavan tasoaan viel√§ rajusti viime kauteen n√§hden.”

Belbachirin sopimus nostaa TamUn sopimuspelaajien määrän seitsemääntoista. Lisää sopimusuutisia on näillä näkymin luvassa vielä ennen joulua.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat:
Tuomas Alanen
Chakib Belbachir
Veli-Pekka Franssila
Timo Kauppinen
Jonne Keränen
Mika Kytöviita
Tuomas Lehti
Mika Lindroos
Riku Oras
Otto Pitkänen
Jussi Rasva
Eetu Rahkola
Jan Riikonen
Tuomas Savinainen
Jussi Siltanen
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen