Toppari Biran Jeng Sinipaitoihin

05/05/2022 TamU
Uutinen

Tampereelle töiden perässä muuttanut 29-vuotias Biran Jeng siirtyy Tampere Unitediin Ykkösen PK-35:sta. Vahvan topparin sopimus kattaa kauden 2022, mutta osa otteluista jää varmuudella väliin päällekkäisten työaikataulujen takia.

Biran Jengin kuva

Biran Jeng

  • Syntynyt: 2.12.1992
  • Pelipaikka: toppari, puolustava keskikenttä
  • Siirtyy TamUun helsinkiläisestä PK-35:stä, jossa pelannut viime kaudella Ykköstä

Itselle uusi tilanne pitkästä aikaa, että liittyy uuteen joukkueeseen, mutta hyvin on otettu vastaan ja hyvä porukka kasassa

- Biran Jeng

Biran Jengin pelaajaura on pyörinyt pitkälti Pohjois-Helsingissä Oulunkylän ja Pihlajamäen välillä, sillä viimeisten kymmenen kauden aikana hän on edustanut joko Gnistania tai PK-35:a. Pelejä Ykkösessä ja Kakkosessa on kertynyt roppakaupalla, joten Jeng tuokin TamUun paljon kokemusta kovista otteluista. Pitkään samoja seuroja edustanut Jeng on Tampereella uuden edessä.

”Itselle uusi tilanne pitkästä aikaa, että liittyy uuteen joukkueeseen, mutta hyvin on otettu vastaan ja hyvä porukka kasassa”, Jeng kuvaa tuntemuksiaan uudesta joukkueesta.

Biran Jeng Tampere Unitedin huivin kanssa

Tavoitteita ja valmennushommia

Tampereelle Jengin toivat valmennustehtävät, sillä hän aloitti viime syksynä Ilveksen tyttöjen talenttivalmentajana. Valmennusura alkoi jo vuonna 2014 PK-35:ssa.

”Valmennuksen suhteen isoimpana tavoitteena on varmasti kehittyä ja tulla niin hyväksi kuin mahdollista. Nautin uudesta hommasta ja siitä, että voi tehdä työtä jalkapallon parissa”, Jeng kertoo.

Jeng oli ensimmäisiä kertoja TamUn harjoitusvahvuudessa jo talvella, mutta aikataulut oli vaikea saada sopimaan yhteen. Nyt kalenteri on kuitenkin saatu sovitettua niin, että toppari pääsee kolmesti viikossa treeneihin mukaan. Näillä näkymin ensimmäinen ottelu Sinipaidoissa tulee kuitenkin olemaan vasta 17.5. pelattava ottelua Klubi 04:ää vastaan.

”Hyvin ollaan saatu kalenterit sopimaan. Valmentaminen on kuitenkin Biranin työ, joten sen vuoksi menee joitain pelejä sivuun”, päävalmentaja Jukka Listenmaa sanoo.

Jeng pystyy pelaamaan topparin paikan lisäksi myös keskikentällä, mutta Listenmaa näkee kolmen linjan olevan luontaisin pelipaikka TamUn sapluunassa.

”Puolustuslinjaan ollaan Birania suunniteltu. Kokoa, näköä ja johtajuutta löytyy, ja hän johtaa linjaa hyvin puheella.”

Jeng itse on intoa täynnä lähtemässä kauteen.

”Aina siisti fiilis kun kausi alkaa ja pääsee pelaamaan tosissaan pisteistä! Tavoitteina on auttaa omalla panoksella sekä harjoituksissa että peleissä, menestyä ja samalla nauttia peleistä täysillä!”

Kausikortilla kaikkiin jäljellä oleviin 11 kotiotteluun

Biran Jeng tuo lisämaustetta jo ennestään varsin mielenkiintoiseen TamU-ryhmään. Nyt onkin erinomainen aika ostaa kausikortti ja varmistaa paikka Pyynikin ainutlaatuisessa tunnelmassa. Yleisimmät kausikorttivaihtoehdot löydät suoraan tämän uutisen alapuolelta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa