22.11.2017

 
 

Berat Grabovci tuo tuli­voimaa SinipaitoihinKaupungin kovimpiin maalitykkeihin kuuluva Berat Grabovci, 29, on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Viimeiset kaksi kautta Grabovci on pelannut Ilves-Kissoissa, jossa hän on tehnyt yhteensä 36 Kolmosen ottelussa jopa 56 maalia. Tätä aiemmilta kausilta Grabovcilla on kokemusta myös Ykkösen tasolta yhteensä 32 ottelun verran FC Jazzin, Ilveksen ja PK-35 Vantaan paidoissa ja Kakkosessa yhteensä 20 ottelua FC Hämeenlinnan riveissä. Ennen Suomeen siirtymistä vuonna 2010 Grabovci pelasi Kosovon liigassa KF KEK:ssä

Grabovcin viime kauden maalintekotahdin hurjuutta kuvastaa hyvin se, ett√§ maali j√§i h√§nelt√§ tekem√§tt√§ vain kolmessa Kolmosen ottelussa. Lopulta saldo oli huikeat 31 maalia 17:ss√§ Kolmosen ottelussa. Kun mukaan otetaan viel√§ nelj√§ Suomen Regions’ Cupin ottelua, maalim√§√§r√§ nousee 40:een. Kaudella 2015 saldo oli l√§hes yht√§ hurja, eli 25 maalia 17 ottelussa. Puhutaan siis kovasta maalintekij√§st√§, jolle Kolmonen n√§ytt√§√§ ollen aivan liian alhainen sarjataso.

Voidaan vain arvailla, kuinka monta osumaa Grabovci olisi tehnyt viime kaudella siitä tarjoilusta, joka TamUssa olisi ollut saatavilla. Sinipaitojen kokoonpanostahan puuttui nimenomaan luontainen kärkipelaaja, joka tökkii pallot sisään lähietäisyydeltä, mutta tekee maaleja monipuolisesti myös kauempaa maalista. Grabovci täyttää tämän puutteen erinomaisesti, ja ensi kaudella nähdään, millaisiin lukemiin kosovolainen yltää yhtä sarjatasoa viime kausia korkeammalla.

Berat Grabovci p√§√§si pelaamaan Tampere Unitedia vastaan kahdesti kaudella 2015, ja kohtaamiset ovat j√§√§neet hyvin mieleen. ”Kahden vuoden takaa j√§i mieleen pelaaminen suuren yleis√∂n edess√§. Se ett√§ on paljon katsojia tuo minulle motivaatiota. TamU on my√∂s sympaattinen seura jolla on hieno tarina”, Grabovci toteaa

”Viime kausi meni itselt√§ni hyvin, mutta joukkueelta ei”, totea Berat Grabovci viitaten Ilves-Kissojen nousuhaaveiden kariutumiseen nelj√§n pisteen erolla H√§meenlinnan Jalkapalloseuraan. Ensi kaudelta Grabovci toivoo ennen kaikkea terveytt√§ ja ehj√§√§ kautta, mutta pamauttaa heti kovat tavoitteet: ”Tykk√§√§n harjoitella kovaa ja toivon, ett√§ se kantaa joukkueen sarjanousuun Ykk√∂seen. Hienoa, ett√§ seurajohto luottaa minuun, ja toivon ett√§ pystyn antamaan sen panoksen, jota minulta odotetaan.”

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ luonnehtii Grabovcia kovan luokan vahvistuksesksi. ”’Grabo’ on tehnyt todella kovaa tuhoa viimeisen kahden kauden ajan Kolmosessa, ja aiemmin my√∂s Kakkosessa on verkko heilunut kovilla tehoilla”, M√§kel√§ toteaa viitaten 15 maalin kauteen FC H√§meenlinnassa. ”Kyseess√§ on todella r√∂yhke√§ ja my√∂s tarvittavan ilke√§ hy√∂kk√§√§j√§, joka tuo my√∂s tarvittavaa kokemusta nuoreen mutta kovaan ryhm√§√§mme.”

Grabovcin sopimuksen myötä Tampere Unitedilla on yhteensä 13 sopimuspelaajaa kaudelle 2018. Kolmeviikkoiset tryoutit alkavat ensi maanantaina, joten lisää sopimusuutisia on odotettavissa, kun valmennusjohto saa entistä paremman kuvan tarjokkaista. Nyt onkin hyvä aika hankkia kausikortti kaudelle 2018 TamU-kaupasta. Katso vaihtoehdot ja hinnat oheisesta taulukosta ja tilaa kortti itsellesi tai vaikkapa joululahjaksi!

Pääkatsomo Kannattajakatsomo
Aikuiset 90 ‚ā¨ 65 ‚ā¨
Alennusryhm√§t 65 ‚ā¨ 45 ‚ā¨

Sopimuspelaajat 2018:

Juuso Auvinen
Berat Grabovci
Antti Haavisto
Topias Järvelä
Tuomas Lehti
Ville Puustinen
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen