26.5.2020

 
 

Badr Laouini vaihtaa Tampere Unitedin väreihinSopimusuutisoinnit jatkuvat Badr Laouinin sopimuksen julkistuksella. Ilvestaustainen talentti on viimeiset kaudet pelannut Ilves-Kissoissa, mutta allekirjoittaa nyt kauden kynnyksellä 1+1-vuotisen sopimuksen Tampere Unitedin kanssa.

Badr Laouini, 23, on ollut osa Tampere Unitedin rinkiä koko preseasonin ajan, mutta takana on hyvin rikkonainen talvi. Päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan kyseessä onkin todella taitava pelaaja, mutta loukkaantumisten takia hänestä ei ole saatu vielä koko kuvaa.

”H√§n on hyvin aktiivinen ja innokas harjoittelija. Nyt tauon j√§lkeen h√§n on p√§√§ssyt treenaamaan meill√§ alusta alkaen t√§ysipainoisesti, mutta toki se t√§yteen pelikuntoon toipuminen ottaa aikansa. Laouini on kuitenkin hyvin mielenkiintoinen kortti katsottavaksi”, Listenmaa muotoilee.

Laouinin suurimmat vahvuudet ovat kymppipaikalla, mutta häneltä luonnistuu pelaaminen myös laidoilla, kärjessä sekä tarvittaessa keskikentällä alempana, missä mies ei itsensä mukaan ole kuitenkaan kaikkein omimmillaan.

Kilpailu hyökkäyspään pelipaikoista on Unitedissa alkavalla kaudella kovaa. Badr Laouini tiedostaa tämän vallan hyvin.

”Jos pysyn kunnossa, uskon ett√§ pystyn kilpailemaan tasav√§kisesti peliajasta t√§ss√§ joukkueessa”, Laouini uskoo itseens√§.

Juuri terveenä pysyminen onkin Badr Laouinin ykköstavoite alkavalle kaudelle.

”Haluan pysy√§ kauden terveen√§ ja n√§hd√§ mihin se riitt√§√§. Tavoitteenani on kuitenkin urallani nousta pelaamaan viel√§ Kolmosta korkeammille sarjatasoille. Juniorina, kun olin oman pelipaikkani parhaita, niin haluan mitata tasoni my√∂s n√§iss√§ peleiss√§,”

Badr Laouinin jalkapallotarina lähti liikkeelle Ilveksen kaupunginosatoiminnasta. Sieltä lahjakas pelaaja poimittiin Ilveksen ikäkausijoukkueisiin, missä hän pelasi aina A-junioreihin asti. Hän pelasi aikanaan Ilveksen A-nuorissa SM-sarjaa ja samanaikaisesti Ilveksen kakkosjoukkueessa Nelosta, TamUakin vastaan.

Ilveksestä tie vei Ilves-Kissoihin, jossa hän pelasi Kakkosta kaudella 2015. Tämän jälkeen edessä oli kausi Kolmosta TP-T:n riveissä, jälleen TamUa vastaan. Kaudesta 2017 lähtien Laouinin joukkueena on ollut Ilves-Kissat, joka kasaa tällekin kaudelle varsin kovaa joukkuetta.

”Olen jo jonkin aikaa halunnut muutosta. Lis√§ksi halusin pukea Tampere Unitedin paidan p√§√§lleni, kun olen t√§√§ll√§ Tampereella kasvanutkin”, Laouini perustelee siirtoa.

”TamUn peleiss√§ on futisfiilis”

Suhdettaan uuteen seuraansa Badr Laouini maalailee varsin romanttisin sävyin.

”Muistan varsin hyvin, kun TamU pelasi viel√§ Veikkausliigassakin. Erityisen tarkasti muistan sen Bordeaux-ottelun Ratinasta. Vaikka se h√§vittiin, niin se teki vaikutuksen. Olen pelannut Nelosessa TamUa vastaan ja TP-T:n paidassa Kolmosessa. Niiss√§ peleiss√§ on ollut erityisen hienoa pelata, kun on ollut v√§ke√§ katsomassa. TamUn peleiss√§ on futisfiilis,”

TamU-fiilistelyn lisäksi Laouini nostaa esiin nykyjoukkueesta Roope Kostiaisen, jonka kanssa hän aiheutti päänvaivaa vastustajien puolustuksille Tampereen Pelitovereissa kaudella 2016.

”Olen aina nauttinut pelaamisesta Roopen kanssa. Huomasi jo ensimm√§isiss√§ treeneiss√§ pitk√§st√§ aikaa yhdess√§, ett√§ nopeasti ne samat vanhat ajatukset sielt√§ l√∂ytyv√§t”, tunnelmoi Lauoini.

Badr Laouini on Tampere Unitedin 19 sopimuspelaaja. Lisää sopimusuutisia voidaan odottaa julkaistavaksi vielä myöhemmin tällä viikolla.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Hakim Belbachir (h)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Badr Laouini (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Eetu Räisänen (h)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Pyry Virtanen (p)
Panu Väliaho (h)