Baba Haruna loppu­kaudeksi Sinipaitoihin

08/07/2024 TamU
Uutinen

Ykkösliigassa pelaavassa Salon Palloilijoissa vähälle peliajalle tällä kaudella jäänyt kärki­pelaaja Baba Haruna pelaa loppukauden Tampere Unitedissa. Ennen Saloon siirtymistään 21-vuotias ghanalainen pelasi FC Honka Akatemiassa, ja moni TamU-kannattaja muistaakin Harunan TamUn verkkoon Tapiolassa syyskuussa 2022 tekemät kolme maalia. Muutoinkin Harunan ruuti oli tuolloin kuivaa, sillä hän teki Kakkosessa yhteensä peräti 19 maalia.

Baba Haruna

  • Syntynyt 8. lokakuuta 2002
  • Tulee lainalle TamUun tavoitteenaan saada peliaikaa ja tehdä runsaasti maaleja.
  • Lainasiirron mahdollisti pienistä puroista yksittäisiltä ihmisiltä kerätyt varat.

En voi sanoa montako maalia teen, mutta teen kaikkeni tehdäkseni ne maalit ja antaakseni ne syötöt joita sarjanousu vaatii.

- Baba Haruna
Kärkipelaaja

Baba on suora­viivainen ja hyvä boksi­pelaaja, nopea, hyvä prässääjä ja todella työteliäs.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö kertoo lainasopimuksen syntyneen yllättäen ja nopealla aikataululla, kun Tampereelle kantautui tieto siitä, että Haruna saattaisi olla saatavilla.

”Ensimmäinen ajatus oli, että ei meillä ole taloudellisesti mitään mahdollisuutta hankkia uusia pelaajia. Sitten heräsi ajatus kysyä asiaa vähän laajemmalta joukolta kuin vain seuran hallitukselta”, Niemistö sanoo.

Alle 24 tuntia myöhemmin koossa oli yli kolmenkymmenen TamU-sydämisen henkilön ryhmä, jonka yhdessä kokoon keräämillä rahoilla Baba Harunan tuominen Tampereelle tuli mahdolliseksi. Lisäksi oman panoksensa asian eteen antoivat Hotelli Hermica sekä Edun Herkkukeidas.

”Joukossa on monenlaisia seuraihmisiä, mutta tietenkin iso osa mukana olevista viihtyy Tammelan stadionilla nimenomaan kannattajapäädyssä. Valtavan isot kiitokset kaikille mukana oleville. Tätäkin on kannattajien seura parhaimmillaan”, Niemistö myhäilee.

Päävalmentaja Tero Suonperä on tietenkin mielissään hyökkäyspeliin saamastaan uudesta työkalusta.

”Minulle on pikkuhiljaa syntynyt sellainen käsitys, että tässä seurassa on mikä tahansa mahdollista”, Suonperä toteaa tyytyväisenä.

Kärkipelaajan motivaatio korkealla

Baba Haruna tunnetaan työteliäänä pelaajana ja röyhkeänä viimeistelijänä. Kauden 2022 jälkeen Haruna ei ole päässyt aivan siihen lentoon, jossa silloin oli, mutta pelaajan potentiaali on korkea.

”Baba on minulle tuttu pelaaja. Kaudella 2022 Hongan voittoputki alkoi siitä, kun hän alkoi paukuttaa maaleja, ja hän meinasi melkein yksinään hilata Honka Akatemian Ykköseen. Oikein roolitettuna hän voi olla jopa veikkausliigatason pelaaja”, Suonperä arvioi.

”Baba on suoraviivainen ja hyvä boksipelaaja, nopea, hyvä prässääjä ja todella työteliäs. Olen tosi innoissani, että hän tulee meille ja tuo lisävaihtoehtoja hyökkäyspelaamiseen”, Suonperä luettelee.

Baba Harunalla on peliajan jäätyä alkukaudella vähiin kova halu näyttää, että hän kykenee edelleen tekemään maaleja tiuhaan tahtiin.

”Haluan tehdä parhaani auttaakseni TamUn nousemaan Ykköseen. En voi sanoa montako maalia teen, mutta teen kaikkeni tehdäkseni ne maalit ja antaakseni ne syötöt joita sarjanousu vaatii”, Baba Haruna kommentoi siirtoa.

Päävalmentaja Suonperä muistuttaa, että Baba Haruna on kuitenkin vain yksi pelaaja lisää.

”Ehkä me saamme boksiin lisää päättäväisyyttä ja suoraviivaisuutta pelaamiseen, mutta ei Baballakaan kausikorttia avaukseen ole, vaan hän kilpailee peliajasta samalla tavalla kuin muutkin. Kausi on pitkä ja korttitilejäkin tulee täyteen”, Suonperä sanoo

”Baban kanssa keskustellessa on huokunut, että hänellä on todella suuri motivaatio ja halu tulla näyttämään omaa osaamistaan”, Suonperä päättää.

Baba Haruna on tänään maanantaina ensimmäistä kertaa mukana joukkueen harjoituksissa, ja on käytettävissä ensi lauantain vierasottelussa HJS:ää vastaan. Tervetuloa Tampere Unitediin Baba!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49