23.6.2020

 
 

Avauspisteiden saalistus jatkuu muisto­rikkaalla Kaukaj√§rvell√§TPV:n kakkosjoukkue isännöi Tampere Unitedia keskiviikkoiltana Kaukajärven tekonurmella. Paluu Kaukajärvelle herättää paljon hyviä muistoja sinivihreässä yhteisössä, mutta muistojakin tärkeämpää on nyt pistesaldon avaaminen tappiollisen avausottelun jälkeen.

Siit√§ on nyt aikaa reilun viikon verran, kun sarja-avauksen t√§ydellinen alku valui lopulta k√§sist√§. Sinipaitojen riemukas 2‚Äď0-johto Ilves-Kissoja vastaan k√§√§ntyi lopulta √§√§rimm√§isen kirvelev√§ksi 2‚Äď3-tappioksi. Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa kertoo katsoneensa ottelun viel√§ pariin eri otteeseen j√§lkik√§teen.

”Siihen meid√§n pelinrakenteluun kaipaisin yh√§ lis√§√§ ter√§vyytt√§. V√§h√§n liian herk√§sti se pitk√§ pallo l√§htee sielt√§ linjasta”, avaa Listenmaa pohdintojaan mit√§ katselukerrat ovat kertoneet.

”Toinen on sitten reagointi pallonmenetyksiin. Hyv√§n√§ esimerkkin√§ Ilves-Kissojen toinen maali, joka oltaisiin oikea-aikaisella reagoinnilla voitu pys√§ytt√§√§ jo paljon ennen kuin Eetu Rahkola sitten hetke√§ my√∂hemmin rikkoi rangaistuspotkun arvoisesti boksissa”, jatkaa Listenmaa.

TPV:n kakkosjoukkue avasi oman kautensa samana päivänä ja haki täyden pistepotin Tervakoskelta paikallisen Paton vieraana. Urakkaa helpotti omalta osaltaan se, että TPV pääsi pelaamaan kuumana kesäpäivänä viimeiset puolisen tuntia miesylivoimalla. TPV:n miehistössä pelasi ottelussa myös kaksi Unitedin viime kauden pelaajaa, kun Ali Al-Fatli sekä Mustafa Hussein Zada kirjauttivat täydet ysikymppiset mieheen. Näistä jälkimmäinen ei kuitenkaan voi seurojen välisen sopimuksen mukaisesti pelata keskiviikkona.

Kun keskiviikon ottelua lähestytään, pitää huomioida, että TPV:n edustusjoukkue on pelannut edellisen sarjaottelunsa viikko sitten keskiviikkona, joten joukkue on täynnä edustuskelpoisia pelaajia heitettäväksi Kaukajärven muovimatolle. Päävalmentaja Listenmaan mukaan vastustajaa onkin tämän takia turha liikaa miettiä.

”Sit√§h√§n ei tied√§ taas sitten yht√§√§n, ett√§ mit√§ sielt√§ tulee”, kiteytt√§√§ Listenmaa asian.

TPV:stä Tampere Unitediin hiljattain siirtynyt Eetu Räisänen tiedostaa, että vastassa voi olla varsin tuttuja pelimiehiä keskiviikkona.

”Olisihan se mukava p√§√§st√§ h√∂yn√§ytt√§m√§√§n vanhoja pelikavereita. Innolla odotan millaisella joukkue TPV tulee pelaamaan”, R√§is√§nen kertoo.

Räisänen näkee, että keskiviikko on oiva mahdollisuus saada kausi avaustappion jälkeen oikealle uralle.

”N√§in yhden pelin ennen Ilves-Kissat peli√§ t√§ll√§ joukkueella pelanneena, niin esitysh√§n oli ihan hyv√§. Totta kai aina h√§vi√∂ √§rsytt√§√§ muutaman p√§iv√§n, mutta j√§i hyv√§ fiilis, ja uskon vahvasti t√§h√§n nippuun!”

Keskiviikolle on luvattu todella kuumaa päivää, Listenmaan mukaan lämpötila tuo otteluun omat haasteensa, mutta korostaa ettei sen taaksekaan voida mennä.

”V√§h√§n toki helpottaa, kun ottelu alkaa vasta kahdeksalta. Mutta, se muovimatto on ehtinyt ker√§t√§ itseens√§ koko p√§iv√§n sit√§ l√§mp√∂√§, jonka p√§√§lle kaverit menev√§t sitten pelaamaan ty√∂p√§iv√§n p√§√§tteeksi. T√§rke√§√§ on, ett√§ emme tuhlaa energiaa v√§√§riin asioihin”, puntaroi p√§√§valmentaja ottelun olosuhteita.

Listenmaan mukaan käytössä on käytännössä koko miehistö. Ainoa varma poissaolija on parissa edellisessä ottelussa varsin vakuuttavasti esiintynyt Hakim Belbachir, joka on sivussa TPV:stä Tampere Unitediin siirtyessään tehdyn herrasmiessopimuksen takia.

Paluu Kaukajärvelle

Keskiviikkoillan näytelmä on ensimmäinen Tampere Unitedin edustusjoukkueen sarjaottelu Kaukajärvellä lähes viiteen vuoteen. Edellisen kerran Sinipaitojen ystävät kansoittivat Kaukajärven kentän elokuussa 2015 Nekalan Pallon vieraana. Ottelu on jäänyt kannattajien mieleen hyvin, sillä kyseessä on todella kitkerän makuinen tasapeli Nelosen nousukarsinnan keskellä.

Ensin Mika Kyt√∂viita oli vienyt Sinipaidat 1‚Äď2 johtoon vain pari minuuttia ennen p√§√§t√∂svihellyst√§, mutta Tuomas Salon lis√§ajan tunteikas tasoitus on j√§√§nyt painuvasti monen mieleen.

Yksi mielenkiintoinen lisäpiirre tulevassa ottelussa on se, että vaikka TPV 2 onkin ollut viime vuosina varsin yleinen harjoitusvastustaja, eivät Tampere United ja TPV:n kakkosjoukkue ole vielä aiemmin kohdanneet sarjaottelussa.

Edellisen kerran TPV 2 on kohdattu heti vuodenvaihteen j√§lkeen Pirkkahallissa. Vuoden ensimm√§isen√§ viikonloppuna pelatussa ottelussa United oli parempi 3‚Äď1-lukemin. Sinipaitojen suurin sankari ottelussa oli kaksi maalia iskenyt Nils Str√∂msholm. Huomionarvoista on, ett√§ nykyinen TPV-pelaaja Mustafa Hussein Zada kantoi viel√§ tuossa ottelussa Unitedin kapteenin nauhaa.

Ottelu alkaa Kaukajärvellä keskiviikkona 24.6. kello 20.00. Twitter-seuranta palvelee kannattajakuntaa jälleen normaalisti.