Avauspisteiden saalistus jatkuu muisto­rikkaalla Kaukajärvellä

23/06/2020
Otteluennakko

TPV:n kakkosjoukkue isännöi Tampere Unitedia keskiviikkoiltana Kaukajärven tekonurmella. Paluu Kaukajärvelle herättää paljon hyviä muistoja sinivihreässä yhteisössä, mutta muistojakin tärkeämpää on nyt pistesaldon avaaminen tappiollisen avausottelun jälkeen.

Siitä on nyt aikaa reilun viikon verran, kun sarja-avauksen täydellinen alku valui lopulta käsistä. Sinipaitojen riemukas 2–0-johto Ilves-Kissoja vastaan kääntyi lopulta äärimmäisen kirveleväksi 2–3-tappioksi. Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa kertoo katsoneensa ottelun vielä pariin eri otteeseen jälkikäteen.

”Siihen meidän pelinrakenteluun kaipaisin yhä lisää terävyyttä. Vähän liian herkästi se pitkä pallo lähtee sieltä linjasta”, avaa Listenmaa pohdintojaan mitä katselukerrat ovat kertoneet.

”Toinen on sitten reagointi pallonmenetyksiin. Hyvänä esimerkkinä Ilves-Kissojen toinen maali, joka oltaisiin oikea-aikaisella reagoinnilla voitu pysäyttää jo paljon ennen kuin Eetu Rahkola sitten hetkeä myöhemmin rikkoi rangaistuspotkun arvoisesti boksissa”, jatkaa Listenmaa.

TPV:n kakkosjoukkue avasi oman kautensa samana päivänä ja haki täyden pistepotin Tervakoskelta paikallisen Paton vieraana. Urakkaa helpotti omalta osaltaan se, että TPV pääsi pelaamaan kuumana kesäpäivänä viimeiset puolisen tuntia miesylivoimalla. TPV:n miehistössä pelasi ottelussa myös kaksi Unitedin viime kauden pelaajaa, kun Ali Al-Fatli sekä Mustafa Hussein Zada kirjauttivat täydet ysikymppiset mieheen. Näistä jälkimmäinen ei kuitenkaan voi seurojen välisen sopimuksen mukaisesti pelata keskiviikkona.

Kun keskiviikon ottelua lähestytään, pitää huomioida, että TPV:n edustusjoukkue on pelannut edellisen sarjaottelunsa viikko sitten keskiviikkona, joten joukkue on täynnä edustuskelpoisia pelaajia heitettäväksi Kaukajärven muovimatolle. Päävalmentaja Listenmaan mukaan vastustajaa onkin tämän takia turha liikaa miettiä.

”Sitähän ei tiedä taas sitten yhtään, että mitä sieltä tulee”, kiteyttää Listenmaa asian.

TPV:stä Tampere Unitediin hiljattain siirtynyt Eetu Räisänen tiedostaa, että vastassa voi olla varsin tuttuja pelimiehiä keskiviikkona.

”Olisihan se mukava päästä höynäyttämään vanhoja pelikavereita. Innolla odotan millaisella joukkue TPV tulee pelaamaan”, Räisänen kertoo.

Räisänen näkee, että keskiviikko on oiva mahdollisuus saada kausi avaustappion jälkeen oikealle uralle.

”Näin yhden pelin ennen Ilves-Kissat peliä tällä joukkueella pelanneena, niin esityshän oli ihan hyvä. Totta kai aina häviö ärsyttää muutaman päivän, mutta jäi hyvä fiilis, ja uskon vahvasti tähän nippuun!”

Keskiviikolle on luvattu todella kuumaa päivää, Listenmaan mukaan lämpötila tuo otteluun omat haasteensa, mutta korostaa ettei sen taaksekaan voida mennä.

”Vähän toki helpottaa, kun ottelu alkaa vasta kahdeksalta. Mutta, se muovimatto on ehtinyt kerätä itseensä koko päivän sitä lämpöä, jonka päälle kaverit menevät sitten pelaamaan työpäivän päätteeksi. Tärkeää on, että emme tuhlaa energiaa vääriin asioihin”, puntaroi päävalmentaja ottelun olosuhteita.

Listenmaan mukaan käytössä on käytännössä koko miehistö. Ainoa varma poissaolija on parissa edellisessä ottelussa varsin vakuuttavasti esiintynyt Hakim Belbachir, joka on sivussa TPV:stä Tampere Unitediin siirtyessään tehdyn herrasmiessopimuksen takia.

Paluu Kaukajärvelle

Keskiviikkoillan näytelmä on ensimmäinen Tampere Unitedin edustusjoukkueen sarjaottelu Kaukajärvellä lähes viiteen vuoteen. Edellisen kerran Sinipaitojen ystävät kansoittivat Kaukajärven kentän elokuussa 2015 Nekalan Pallon vieraana. Ottelu on jäänyt kannattajien mieleen hyvin, sillä kyseessä on todella kitkerän makuinen tasapeli Nelosen nousukarsinnan keskellä.

Ensin Mika Kytöviita oli vienyt Sinipaidat 1–2 johtoon vain pari minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta Tuomas Salon lisäajan tunteikas tasoitus on jäänyt painuvasti monen mieleen.

Yksi mielenkiintoinen lisäpiirre tulevassa ottelussa on se, että vaikka TPV 2 onkin ollut viime vuosina varsin yleinen harjoitusvastustaja, eivät Tampere United ja TPV:n kakkosjoukkue ole vielä aiemmin kohdanneet sarjaottelussa.

Edellisen kerran TPV 2 on kohdattu heti vuodenvaihteen jälkeen Pirkkahallissa. Vuoden ensimmäisenä viikonloppuna pelatussa ottelussa United oli parempi 3–1-lukemin. Sinipaitojen suurin sankari ottelussa oli kaksi maalia iskenyt Nils Strömsholm. Huomionarvoista on, että nykyinen TPV-pelaaja Mustafa Hussein Zada kantoi vielä tuossa ottelussa Unitedin kapteenin nauhaa.

Ottelu alkaa Kaukajärvellä keskiviikkona 24.6. kello 20.00. Twitter-seuranta palvelee kannattajakuntaa jälleen normaalisti.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2