Atte Jokinen TamUn takalinjoille

08/02/2023 TamU
Uutinen

Tampere United on solminut kauden 2023 kattavan sopimuksen nuoren 18-vuotiaan keskuspuolustaja Atte Jokisen kanssa. Nokian Palloseuran kasvatti Jokinen siirtyy Sinipaitoihin Ilveksestä, jossa hän kantoi kapteeninnauhaa viime kaudella P20 SM-sarjassa lopulta neljänneksi sijoittuneessa joukkueessa. Tampere Unitedissa Jokinen ottaa ensimmäiset askeleensa miesten peleihin.

Atte Jokinen siirtyy Tampere Unitediin

Atte Jokinen

  • Syntynyt 21. syyskuuta 2004
  • Kasvattajaseurat NoPS ja Ilves.
  • Peliä hyvin avaava moderni toppari.

On hienoa, että saadaan nuoria pelaajia mukaan. Jokinen on ikäisekseen fyysinen pelaaja, jolla on erittäin hyvä pitkä syöttö.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

TamU haluaa kehittyä seurana ja samalla viedä pelaajia eteenpäin. Startti on ollut hyvä, ja olen saanut lämpimän vastaanoton.

- Atte Jokinen
Toppari

Jalkapallouransa Jokinen aloitti Nokian Palloseuran riveissä, josta hän siirtyi yhden TaFA:ssa vietetyn kauden jälkeen Ilvekseen 14-vuotiaana. Viime kaudella Jokinen pelasi yhteensä kaksikymmentäyksi P20 SM-karsinta- ja sarjaottelua joukkueensa kapteenina. Vahvuuksinaan hän näkee rauhallisuuden, pelinohjauksen ja oikean jalkansa.

Nautin pallollisena pelaamisen lisäksi yksi-vastaan-yksi-tilanteista, kun oikein puhtaasti pääsee pommittamaan”, Jokinen hekumoi.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa on iloinen lupaavan topparin sopimuksesta.

On hienoa, että saadaan nuoria pelaajia mukaan. Jokinen on ikäisekseen fyysinen pelaaja, jolla on erittäin hyvä pitkä syöttö”, Listenmaa kuvailee.

Esimakua Jokisen pelinavaustaidoista onkin jo saatu talven harjoitusotteluissa, joissa puolustaja on esiintynyt ennakkoluulottomasti ja kovalla itseluottamuksella.

Hän uskaltaa pelata rohkeasti, eikä ole tullut pelkäämään”, päävalmentaja myhäilee.

Tampere Unitediin Jokisen toi vahva halu ottaa urallaan seuraava askel ja siirtyä miesten peleihin. TamU vakuutti kehittyvällä ja tavoitteellisella ympäristöllään.

TamU haluaa kehittyä seurana ja samalla viedä pelaajia eteenpäin. Startti on ollut hyvä, olen saanut lämpimän vastaanoton sekä taustoilta että pelaajilta, ja olo on kotoisa!”, Jokinen hehkuttaa.

Haluan nähdä, kuinka korkealla sarjatasolla pystyn pelaamaan ja miten paljon saan itsestäni irti.

Sekä Jokinen itse että päävalmentaja Listenmaa näkevät tärkeänä, että nuori pelaaja pääsee tässä vaiheessa uraansa pelaamaan miesten pelejä. Isomman roolin ottamiseen TamU:n takalinjoilla on kuitenkin kaikki mahdollisuudet.

Kaikki on mahdollista. Jokisella on hyvät ominaisuudet, joita lähteä työstämään”, painottaa Listenmaa.

Atte Jokinen ottelussa TamU-FC Kiffen

Sopimuspelaajat kaudelle 2023

Atte Jokisen sopimuksen myötä TamU on julkaissut yhteensä seitsemäntoista tämän kauden sopimuspelaajan nimen. Jokisen sopimusjulkaisu on kuluvan viikon viimeinen, mutta sopimusuutisia on toki tulossa ennen pitkää lisää, ja mukana on myös tällä viikolla julkaistuja nuoria pelaajia huomattavasti meritoituneempiakin pelaajia.

Leuat loksauttavia julkistuksia odotellessa kannattaa kuitenkin lukita kausikortti yllättävänkin pian alkavalle sarjakaudelle. Kausikortti kattaa Kakkosen kotiotteluiden lisäksi mahdolliset kotiottelut Suomen Cupissa ja nousukarsinnoissa. Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa pakettissa on mukana TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Sopimuspelaajat

Ali Aitbenzanzoun, p
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Janar Georg, h
Arttu Haapala, kk
Atte Jokinen, p
Topias Järvelä, kk
Remu Koikkalainen, mv
Eelis Korhonen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Arttu Mättö, kk
Farhad Rahimi, h
Arttu Raittinen, h
Eetu Räisänen, kk
Julius Stenroos, kk
Veikka Stålhand, mv

Katso Atte Jokisen haastattelu


TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2